• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۶۰۲۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۰
سیاسی » مجلس

تشکیل کارگروه تطبیق مقررات میراث باستانی با طرح جامع شهری و ساخت و ساز‌ها

سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در مورد قرار گرفتن آثار باستانی در حریم خصوصی؛ گفت: کار گروهی شکل گرفت تا چگونگی تطبیق مقررات میراث فرهنگی با طرح جامع شهری و ساخت و ساز‌ها را بررسی کند.

تشکیل کارگروه تطبیق مقررات میراث باستانی با طرح جامع شهری و ساخت و ساز‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت؛  احمد راستینه هفشجانی در مورد قرار گرفتن ۱۰ اثر در استان چهارمحال و بختیاری که نیازمند ثبت حریم خصوصی هستند، گفت: از ۷۶۹ اثر تاریخی و باستانی ثبت شده در کشور ۴۸ اثر در چهارمحال و بختیاری تعیین حریم شده‌اند؛ دقیقا ۱۰ اثر تاریخی همچون قلعه اردل و آرامگاه امامزاده سرپیر در شهرستان اردل، قلعه دشت پاگرد در شهرستان لردگان، کتیبه‌های مشروطیت و آثار پیرامون پیرغار در شهرستان فارسان، آرامگاه بابا پیراحمد در شهرستان بن، تپه قلعه کهنه نافچ در شهر نافچ شهرکرد، کلیسای ارمنه معمور و قلعه فرادنبه در شهرستان بروجن، تپه‌های آلونی در شهرستان خان میرزا و تپه‌های اسکندری در شهر هفشجان نیازمند حریم فوری هستند که باید پیگیری‌های لازم در مورد آن‌ها به سرعت به سرانجام برسد.

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم افزود: قرار گرفتن این آثار باستانی در حریم خصوصی، زندگی مردم را به شدت تحت تاثیر قرار داده است به گونه‌ای که احیا و نگهداری این آثار باستانی باید از ساز و کار خاصی تبعیت کند تا حقوق مردم در نزدیکی آثار باستانی دچار آسیب نشوند و باید با مالکان خصوصی مذاکره کنیم و تمهیداتی را برای رفع مشکلاتشان بیندیشیم.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با اعتراضات و انتقاد‌های بسیاری از مردم در حوزه انتخابیه مواجه هستیم؛ بر همین اساس برای رسیدگی به این مسئله کار گروهی با مسئولیت فرمانداری، مدیریت میراث کل گردشگری، شهرداری و شورای شهر شکل گرفت تا چگونگی تطبیق قوانین میراث فرهنگی با طرح جامع شهری و ساخت و ساز‌ها را بررسی کند و حتی چگونگی حفظ حقوق مردم که در مجاورت آثار باستانی و اشتراکی که با آثار باستانی دارند را مورد رسیدگی قرار دهند.

وی در ادامه با اشاره به جزئیات اقدامات کارگروه حفظ آثار باستانی، تاکید کرد: با شکل گیری این کار گروه ساز و کار لازم برای حفظ آثار باستانی به عنوان آثار تمدنی و تاریخی کشورما و همچنین چگونگی حفظ حقوق مالکان را به صورت جزئی مورد بررسی قرار داده و تصمیمات لازم را اتخاذ خواهد کرد؛ اگر در این راستا نیازمند رسیدگی قانونی در مجلس شورای اسلامی باشد، کمیسیون فرهنگی به ویژه نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری آمادگی کامل برای ورود به این مسئله را دارند.

عضو مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: بخش بسیاری از این مسئله با آیین نامه‌ها توسط میراث فرهنگی متناسب با بوم فرهنگی، اجتماعی و طرح‌های جامع استانی متناسب با هر استان و شهر قابل حل است. قرار گرفتن آثار باستانی و تاریخی در حریم خصوصی بحث تطبیق قانون با آیین نامه‌ها و ضوابط میراث فرهنگی و گردشگری متناسب با بوم جغرافیایی و فرهنگی هر شهرستان و استان مطرح است که باید وزارتخانه میراث فرهنگی به صورت ویژه مسئله را مورد بررسی قرار دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)