• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۰۲۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

مهربانی سیارات بیگانه با ستاره میزبان خود

سیارات بیگانه با وادار کردن والدین ستاره‌ای خود به فعالیت، آن‌ها را جوان نگه می‌دارند.

مهربانی سیارات بیگانه با ستاره میزبان خودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپیس، ستارگانی که میزبان سیارات هستند به طور مداوم پرتو‌های ایکس درخشان‌تری نسبت به سایر ستاره‌ها منتشر می‌کنند که نشانه‌ای از جوانی این ستاره‌هاست.
سیارات و ستارگان تقریباً شبیه به والدین و فرزندان هستند و یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اجرام کوچک‌تر، اجرام بزرگ‌تر را فعال نگه می‌دارند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا برای مدت طولانی‌تری جوان بمانند.
در این مطالعه چندین ستاره به میزبانی مشتری‌های داغ، مورد بررسی قرار گرفتند. اخترشناسان این سیارات را از آن رو مشتری داغ می‌نامند که جهان‌های گازی غول‌پیکری با اندازه‌ای مشابه بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی هستند. مشتری‌های داغ در مداری بسیار نزدیک به ستاره‌های مادر خود می‌چرخند. برای درک بهتر میزان نزدیک بودن مدار آن‌ها به ستاره میزبان می‌توان گفت که آن‌ها به ستاره خود از درونی‌ترین سیاره منظومه شمسی ما یعنی عطارد به خورشید نزدیک‌تر هستند. اما از آنجا که این سیارات بسیار عظیم هستند، گرانش آن‌ها باعث ایجاد کشش از ستاره میزبان و باعث می‌شود آن‌ها سریع‌تر بچرخند. این فعالیت اضافی باعث می‌شود که ستاره پرتو‌های ایکس منتشر کند که ویژگی معمول ستارگان در دوران بلوغ است.
دانشمندان پیش از این نیز شاهد نشانه‌هایی از این پدیده بوده‌اند، اما تا زمانی که قادر به مشاهده آن در تعدادی کافی از والدین ستاره‌ای و فرزندان مشتری داغ آن‌ها نشده بودند، از نتیجه‌گیری خودداری کردند. آن‌ها اکنون به کمک مشاهدات رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا و فضاپیمای XMM-نیوتن آژانس فضایی اروپا (ESA) موفق به جمع‌آوری یک مجموعه نمونه‌ی رضایت بخش شده‌اند.
نیکولتا ایلیچ (Nikoleta Ilic)، ستاره‌شناس موسسه اخترفیزیک لایبنیتس (AIP) پوتسدام آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: در علم پزشکی، شما به تعداد زیادی از بیماران نیاز دارید که در یک مطالعه ثبت نام کنند تا دریابید که آیا داده‌ها واقعی هستند یا به نوعی داده‌های پرت هستند. همین امر می‌تواند در نجوم نیز صادق باشد، و این مطالعه به ما این اطمینان را می‌دهد که این مشتری‌های داغ واقعاً باعث می‌شوند ستاره‌های میزبانشان جوان‌تر از آنچه هستند عمل کنند.
سرعت ستاره‌ها نیز درست مانند انسان‌های پیر با افزایش سن، کاهش می‌یابد. ستاره‌ها آهسته‌تر می‌چرخند و کمتر می‌درخشند. اما از آنجا که ستارگان برای اثبات سن خود گواهی تولد ندارند، ایلیچ و همکارانش مجبور شدند به دنبال روشی مبتکرانه‌تر برای نشان دادن اثر جوان کنندگی سیارات بر ستاره‌ها بگردند. آن‌ها به ستارگان دوتایی نگاهی انداختند. ستاره‌های دوتایی که درست مانند دوقلوی انسان هستند به دور یکدیگر می‌چرخند و همزمان شکل می‌گیرند. محققان به دنبال چنین جفت‌های ستاره‌ای بودند که در آن‌ها فقط یکی از ستاره‌ها میزبان مشتری‌های داغ در مدار خود باشد.
کاتیا پوپنهاگر (Katja Poppenhaeger)، از دیگر نویسندگان این مقاله در بیانیه‌ای گفت: این کار تقریباً مانند استفاده از دوقلو‌ها در مطالعه‌ای است که در آن یکی از دوقلو‌ها در محله‌ای کاملاً متفاوت زندگی می‌کند که بر سلامت آن تأثیر می‌گذارد. با مقایسه یک ستاره دارای سیاره با دوقلوی آن ستاره بدون سیاره، می‌توان تفاوت‌های رفتاری ستاره‌های همسن را مطالعه کرد.
با مشاهده اندازه‌گیری‌های پرتو ایکس، محققان توانستند به وضوح ببینند که ستارگان دارای خانواده‌های سیاره‌ای، انفجار‌های پرتو ایکس بیشتری را در مقایسه با خواهر و برادر‌های بی‌فرزندشان، منتشر می‌کنند. محققان در بیانیه‌ای گفتند که محققان این اثر را به طور مداوم در تقریباً سه دوجین جفت ستاره مشاهده کردند. نمونه نهایی شامل ۱۰ شبکه ستاره‌ای دوتایی بود که به دست چاندرا و ۶ سامانه به دست XMM نیوتن مشاهده شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در حالیکه ما در زمین مشغول زندگی هستیم اتفاقاتی در فضا و سیارات و ستارگان میافتد که به معجزه خداوند پی برده و انسان را به شگفت میاورد
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)