• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۲۷۷۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰
مهاباد » علمی و فرهنگی

برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

متخصصان بیماری‌های عفونی می‌گویند برای بهبود سریعتر و کاهش علایم آنفولانزا باید در کنار مراحل درمان به بحث تغذیه نیز توجه ویژه شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد به نقل از ایرنا، این گزارش به باید و نباید‌های غذایی و همچنین غذاهای مفید و مضر برای مبتلایان به آنفولانزا پرداخته است. برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

آنفولانزا ویروس عفونی شایع و متشکل از قطرات عفونی است که وارد بدن افراد می‌شود، این ویروس ابتدا در نقاط تحتانی بدن مانند گلو و ریه پخش می‌شود و  بعد از ورود به این بخش‌ها شروع به گسترش می‌کند.

هرساله با شروع پاییز و در ادامه در فصل زمستان ویروس آنفولانزا شایع می‌شود و افراد بسیاری  در جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند. آنفولانزا، ویروسی است که از راه‌های مختلف سرایت پذیر می‌شود. فرد می‌تواند ویروس را از فرد مبتلا به آنفولانزا که در نزدیکی‌اش عطسه، سرفه یا صحبت می‌کند، بگیرد. این ویروس می‌تواند بر روی اشیای به مدت دو تا هشت ساعت زنده بماند. در صورتی که فرد مبتلا به آنفولانزا بر روی سطحی مثل صفحه کلید رایانه یا دستگیره در دست بزند و فرد دیگری آن سطح را لمس کند مبتلا خواهد شد. در واقع همین‌ که ویروس به روی دست‌ها انتقال یافت، می‌تواند با لمس دهان، چشم‌ها یا بینی به بدن راه یابد.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

 واکسینه کردن یکی از راه های اصلی مقابله با این ویروس است اما در ادامه به معرفی مواد غذایی می پردازیم که در درمان سریع‌تر این بیماری نقش تعیین کننده‌ای دارند.

لبنیات

شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که ۷۰ درصد سیستم ایمنی بدن ما به سلامت روده‌هایمان بستگی دارد. تمام غذاهایی که می‌خوریم، همگی برروی سلامت روده ما اثرگذار هستند. از بهترین باکتری‌هایی که می‌تواند سیستم ایمنی بدن و روده‌های ما را تقویت کند، پروبیوتیک‌ها هستند. منبع اصلی این پروبیوتیک‌ها لبیات و میوه‌ها است. ماست یکی از اصلی‌ترین مواد خوراکی است که سرشار این باکتری مفید است.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

ماهی سالمون

ماهی سالمون از منابع اصلی امگا ۳ است. امگا ۳ به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب‌ها کمک بسیاری می‌کند. این ماده می‌تواند در درمان یا پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا موثر باشد چراکه در دوران بیماری بدن ما التهاب‌های زیادی از درون دارد.

پرتقال

پرتقال از منابع اصلی ویتامین C است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. از همین رو از پرتغال و سایر مرکبات در این فصل نباید غافل شد.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

گردو

مغز گردو سرشار از ویتامین B6، E، مس و امگا۳ است. آنتی اکسیدان‌های موجود در گردو می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و خطر ابتلا به آنفولانزا کمتر شود.

انار

انار حتی بیشتر از چای سبز در خاصیت آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان‌ها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌هایی مثل آنفولانزا می‌شوند.

فلفل دلمه‌ای قرمز

فلفل دلمه‌ای قرمز هم از دیگر منابع آنتی اکسیدان است. یک فلفل دلمه‌ای قرمز متوسط می‌تواند دوبرابر نیاز شما به ویتامین سی را در روز برآورده کند. ویتامین سی می‌تواند به تقویت گلبول‌های سفید خون و درنتیجه تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

سیربرای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

سیر خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد. این ماده مقوی می‌تواند به بهبود عفونت موجود در بدن شما و کم‌شدن التهاب‌ها کمک کند. اگر مزه سیر برایتان خوشایند نیست، آن را با سایر غذاها میل کنید.

عسل

عسل هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که در بهبود و تقویت دستگاه ایمنی بدن شما اثرگذار است. همچنین خوردن عسل به نرم شدن گلوی شما وبرای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟ کاهش سرفه‌هایتان در دوران ابتلا کمک خواهد کرد.

روغن زیتون

روغن زیتون خاصیت ضدالتهابی دارد. برخی تحقیقات هم ثابت کرده که خاصیت ضدمیکروبی هم دارد. بااین حال خوردن این روغن با غذا، سالاد و … می‌تواند به کاهش علائم آنفولانزا شما کمک کند.

در زمان ابتلا به آنفولانزا چه بخوریم؟

اگر دچار بیماری آنفولانزا شده اید و اکنون در جال طی مراحل درمانی هستید می توانید با استفاده از مواد غذایی که به شما معرفی می کنیم، روند درمان این بیماری را سریعتر کنید.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

مصرف مایعات برای کاهش تب

در زمان  تب ،مایعات بدن‌تان کاهش پیدا می‌کند، پس در این مدت باید مصرف نوشیدنی و آب را بیشتر کنید. از نشانه‌های کم‌ آبی، غلیظ شدن و پر رنگ شدن ادرار است. پس اگر به آنفولانزا مبتلا هستید و تب دارید، نوشیدن مایعات را فراموش نکنید. مایعات گرم و بخار آن به روان شدن مخاط بینی و گرم شدن گلوی‌تان کمک می‌کند. آب نارگیل، آب پرتغال، دمنوش های بدون کافئین، آب گرم با عسل و لیمو و زنجبیل از جمله مایعات مفید برای دوران ابتلا به آنفولانزا هستند.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

چای زنجبیل برای درد و تهوع

شکم درد یکی از رایج‌ترین علائم آنفولانزا است. نوشیدنی‌های گرم مثل چای زنجبیل همانطور که گفتیم، می‌تواند در تسکین درد شکم شما موثر باشد. همچنین مصرف غذاهای بدون ادویه و کم چرب به راحتی در معده هضم می‌شوند و درد شکم شما را بیشتر نمی‌کنند. همچنین زنجبیل درد شکم، حالت تهوع  شما را کم‌تر می‌کند.

ماست برای درمان اسهال

اگر درزمان ابتلا به  آنفولانزا به اسهال  نیز مبتلا شدید، غذاهایی مصرف کنید که راحت‌تر هضم می‌شوند و دارای پروبیوتیک هستند. خوردن ماست که منبع اصلی پروبیوتیک است می‌تواند به بهبود اسهال شما کمک کند. البته در برخی از مبتلایان مصرف ماست می تواند علایم بیماری را تشدید کند به همین دلیل با احتیاط این ماده غذایی را در این دوران مصرف کنید.برای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

چای داغ برای کاهش التهاب گلو

سرفه‌های بیش از حد در آنفولانزا می‌تواند گلوی شما را زخم و پر از التهاب کند. در چنین شرایطی نوشیدن یک فنجان چای داغ می‌تواند گلوی شما را گرم و آرام کند. طعم‌دار کردن این چای با هل، دارچین، میخک و زنجبیل هم می‌تواند گرفتگی بینی شما را باز کند و تنفس‌تان راحت‌تر شود. در چای سبز هم آنتی اکسیدان‌های بسیاری یافت می‌شود که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک خواهد کرد.

سوپ‌ها بهترین درمان برای آنفولانزابرای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

از چند دهه گذشته  اولین غذایی که برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی به بیماران توصیه می شود، سوپ ها هستند. البته دلیل قانع کننده ای نیز برای این پیشنهاد وجود دارد. سوپ ها منبع عالی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و کالری هستند. از جمله سوپ های مفید برای درمان آنفولانزا سوپ مرغ، سوپ و آش کدوحلوایی، آش سرماخوردگی (این آش از مقدار مساوی پیاز، سیب درختی، هویج، شلغم،برنج، به و سبزی سوپ تشکیل شده است) ، فرنی، شوربای گشنیز و اسفناج، سوپ شلغم و سوپ جو است.

در دوران ابتلا مصرف این غذاها ممنوع استبرای درمان آنفولانزا چه غذاهایی بخوریم؟

خوردن برخی از مواد غذایی که سالم هم تلقی می شوند، در دوران ابتلا به آنفولانزا می توانند مشکل زا شوند و علایم بیماری را تشدید کنند. این مواد غذایی شامل پنیر، شکلات، چیپس، فست فودها، قهوه، فلفل تند، موز، ماهی تن، بادام زمینی، بیسکوییت، میگو، نوشیدنی های انرژی زا، سرکه، سیب زمینی سرخ شده، آناناس و بادمجان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
من زمان سرماخوردگی بیشتر این غذاها و دمنوش ها رو درست می کنم و خیلی در بهبود بیماری تاثیر داره.
چقدر خوب
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)