• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۳۷۱۶
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۵
اقتصادی » آب و انرژی

برنامه‌ریزی برای حفر ۳۵ حلقه چاه جدید در میدان گازی پارس جنوبی

جانشین رئیس واحد مهندسی بهره‌برداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس گفت: حفاری ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی در میدان مشترک پارس جنوبی با هدف افزایش بهره‌وری و نگهداشت تولید گاز، به‌زودی آغاز می‌شود.

برنامه‌ریزی برای حفر ۳۵ حلقه چاه جدید در میدان گازی پارس جنوبیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شانا، آقای شبیر نبوی، در نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره‌دهی چاه‌های نفت و گاز به تشریح فعالیت‌های این شرکت پرداخت و گفت: شرکت نفت و گاز پارس با تمرکز بر نگهداشت تولید از ابرمیدان گازی پارس جنوبی، توسعه میدان‌های گازی دیگری از جمله میدان گازی کیش، پارس شمالی، بلال، گلشن و فردوسی، فرزاد A و B و همچنین لایه‌های نفتی پارس جنوبی را بر عهده دارد.

بهره‌برداری از فاز نخست توسعه میدان گازی کیش در سال آینده

وی به توسعه میدان گازی کیش اشاره کرد و افزود: این میدان با ذخیره درجای حداقلی ۵۶ تریلیون فوت مکعب گاز در بخش تحت‌الارضی جزیره کیش و در آب‌های خلیج فارس واقع شده که از جمله میدان‌های گازی بزرگ محسوب می‌شود.

جانشین رئیس واحد مهندسی بهره‌برداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه توسعه این میدان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و در سه فاز ادامه می‌یابد، اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده فاز نخست توسعه این میدان با ۱۴ حلقه چاه به ظرفیت تولید روزانه ۲۸.۳ میلیون مترمکعب گاز در سال آینده به پایان می‌رسد و تولید اولیه از میدان محقق می‌شود.

انجام مطالعات مهندسی در میدان پارس شمالی

آقای نبوی همچنین از انجام مطالعات مهندسی در میدان گازی پارس شمالی خبر داد و گفت: این میدان با ذخیره ۵۵ تریلیون فوت مکعب در خلیج فارس و در جنوب استان بوشهر واقع شده است.

وی به آخرین اقدام‌های انجام شده در توسعه میدان گازی بلال اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون یک چاه توصیفی در موقعیت دریایی این میدان در حال حفاری است و مقرر است با حفاری ۸ حلقه چاه در آینده (با احتساب چاه حفرشده فعلی)، تولید گاز از این میدان ۱۴.۱ میلیون مترمکعب در روز برسد.

جانشین رئیس واحد مهندسی بهره‌برداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس، توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی را نیز از جمله اولویت‌های اصلی شرکت ملی نفت ایران برشمرد و افزود: مخزن نفتی پارس جنوبی در سمت قطری از گستردگی به مراتب بیشتری برخوردار است، با این حال در بخش ایرانی قرارداد توسعه لایه‌های نفتی در قالب آی‌پی‌سی امضا شده و در حال پیگیری است.

برداشت تجمعی ۷۵.۵ تریلیون فوت مکعب گاز از پارس جنوبی

آقای نبوی مأموریت اصلی این شرکت را توسعه و تولید از میدان گازی مشترک پارس جنوبی عنوان کرد و ادامه داد: میزان گاز درجای این میدان در سمت ایران، ۴۱۰ تریلیون فوت مکعب برآورد شده که با گذشت ۲۰ سال از ابتدای تولید گاز از این میدان تا به امروز، ۷۵.۵ تریلیون فوت مکعب گاز برداشت شده است.

به گفته وی، فشار اولیه مخزن گازی پارس جنوبی در لایه‌های کنگان و دالان که در عمق ۳ هزارمتری تحت‌الارض خلیج فارس قرار دارد، در طول ۲۰ سال بهره‌برداری از این میدان از حدود ۵۲۰۰ PSI به ۳۵۰۰ PSI کاهش پیدا کرده است.

حفاری و تکمیل ۳۴۱ حلقه چاه گازی در میدان پارس جنوبی

جانشین رئیس واحد مهندسی بهره‌برداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس، شمار چاه‌های حفاری و تکمیل شده در این میدان را از مجموع ۳۸ سکوی در حال بهره‌برداری ۳۴۱ حلقه اعلام کرد.

آقای نبوی، ظرفیت تولید روزانه گاز از این میدان را حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز عنوان کرد و گفت: با تکمیل و بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی ظرفیت برداشت روزانه گاز از این میدان به ۷۳۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.

وی مهم‌ترین روش حفظ و نگهداشت تولید گاز از میدان پارس جنوبی را نصب کمپرسور‌های فشارافزا عنوان کرد و ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران با اولویت‌ بخشی به این مسئله در نظر دارد تا در سال‌های آینده با نصب کمپرسور‌های تقویت فشار و بهره‌برداری از دیگر منابع گازی از افت تولید گاز مورد نیاز کشور جلوگیری کند.

جانشین رئیس واحد مهندسی بهره‌برداری و عملیات مخازن شرکت نفت و گاز پارس، همچنین از اخذ مجوز و برنامه‌ریزی برای حفر ۳۵ حلقه چاه درون‌میدانی در سکو‌های گازی موجود در راستای افزایش بهره‌وری میدان گازی پارس جنوبی خبر داد و گفت: به‌زودی عملیات اجرایی این پروژه آغاز می‌شود که دو تا سه سال به طول می‌انجامد.

آقای نبوی، اسیدکاری گسترده و مشبک‌کاری اضافی در چاه‌ها را یکی دیگر از اقدام‌های مؤثر در افزایش بهره‌وری تولید گاز به صورت چاه‌محور دانست و افزود: این اقدام‌ها که از سال‌های گذشته آغاز شده و تا به امروز در حال انجام است، بهره‌وری از چاه‌ها را به مقدار قابل توجهی افزایش می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار پردیس خبرگزاری صداوسیما
رادیو تریبون معرفی ظرفیت‌ها و پیشرفت استان‌ها در خراسان جنوبی
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تداوم روز‌های آلوده با چاشنی رطوبت و مه در خوزستان
اعزام ۹۵ دانش آموز کلاله‌ای به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز جشنواره تئاتر مازندران
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان مقابل تیم فیلیپین
تأکید ایران و کرواسی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه محیط‌زیست
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین
افزایش نقدشوندگی از اهداف راه اندازی مرحله معاملات پایانی
اعزام کاروان راهیان نور دانش آموز دختر بهشهری به جنوب کشور
بررسی نقش پژوهش‌های راهبردی در بهره وری انرژی
بررسی لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در کمیسیون اجتماعی
سارقان ۵۰۰ کیلوگرم غلات در دام پلیس اندیمشک
جریمه میلیاردی قاچاقچی گل مصنوعی در لرستان
بررسی گزارش بسیج سازندگی در کمیسیون حمایت از تولید مجلس
پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد
دستغیب برای ارائه گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون بودجه می‌آید
ابوالفضل زندی در صدر جدول رده بندی جهانی
برادران صادقیان رقبای خود را در رقابت‌های جهانی پاریس شناختند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)