• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۴۸۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۳
سیاسی » مجلس

پرداخت بیش از ۵۰۰ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس پرداخت بیش از ۵۰۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه فرزند آوری، تسهیل در استخدام و اشتغال جوانان و درمان ناباروری زیر چتر بیمه را از جمله نتایج اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد.

آمار یکساله نحوه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، امیرحسین بانکی پور فرد رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس درباره آخرین وضعیت اجرایی‌شدن قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده ۷۳ ماده و حدود ۲۰۵ حکم دارد. از این مواد حدود ۳۵ مورد آن کامل به مرحله عملیاتی‌شدن رسیده و ۳۰ ماده بینابین اجرایی شده و کمتر از ۱۰ ماده آن به مرحله عملیاتی‌شدن نرسیده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نسبت به سایر قوانین وضعیت مطلوب‌تری در مرحله اجرا دارد و اکثر آیین‌نامه‌های این قانون تصویب و ابلاغ شده که بیشتر مواد آن هم تأمین اعتبار شده است.

بیش از ۱۲۲ هزار مادر خودرو گرفته‌اند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: تاکنون ۱۰۰ هزار نفر از مادران متقاضی واجد شرایط، خودروی خود را دریافت کرده‌اند که تفاوت قیمت خودرو‌های دریافتی نسبت به قیمت بازار حدودا از ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان است.

پرداخت بیش از ۵۰۰ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری
رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس، تصریح کرد: دو برابر شدن حق اولاد و افزایش حق تعهد از دیگر بند‌های قانون جوانی جمعیت است که هفته گذشته در مجلس تصویب شد و از آبان‌ماه پرداخت می‌گردد.
براساس آمار بانک مرکزی حدود ۵۰۰ هزار نفر تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کرده‌اند. امیدواریم این میزان به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد و شرایط پرداخت نیز تسهیل گردد و بانک‌ها نسبت به دریافت ضامن‌ها سلیقه‌ای برخورد نکنند؛ هر چند اگر بانک‌ها به متقاضیان فعلی تسهیلات مذکور را پرداخت نکنند، باید در سال آتی به میزان رشد تورم تسهیلات پرداختی را افزایش داده و پرداخت کنند.

خانواده‌ها و زوجین جوان در اولویت دریافت مسکن
بانکی پور یادآور شد: پرداخت تسهیلات زمین و مسکن از دیگر مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود. آیین‌نامه اجرایی ماده (۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مربوط به تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم نیز در دولت تصویب و ابلاغ شده است. بر اساس آیین‌نامه یاد شده، وزارت راه و شهرسازی (به نمایندگی از دولت) مکلف است به‌منظور تأمین مسکن خانوار‌ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین حداکثر به مساحت ۲۰۰ مترمربع مطابق با ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرح‌های هادی روستایی یا طرح‌های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستا‌ها یا شهر‌های کمتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به‌صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یک‌بار و بر اساس هزینه آماده‌سازی زمین در زمان واگذاری به‌صورت فروش اقساطی با ۲ سال تنفس و ۸ سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار نماید که در روستا‌ها توسط بنیاد مسکن این واگذاری‌ها شروع شده است و امیدواریم راه و شهرسازی نیز به‌زودی در شهر‌ها واگذاری زمین را شروع کند.

تسهیل در استخدام و اشتغال جوانان
عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یادآور شد: طبق این ماده، کلیه دستگاه‌های مذکور در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، مکلف شده‌اند؛ در به‌کارگیری، جذب و استخدام نیروی جدید به ازای تأهل و نیز داشتن هر فرزند یک سال تا حداکثر ۵ سال به سقف محدوده سنی موضوع ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشوری اضافه کنند.
همچنین در به‌کارگیری، جذب، استخدام و تبدیل وضعیت استخدامی به ازای تأهل و نیز هر فرزند دو درصد (۲%) مجموعاً حداکثر تا ده درصد (۱۰%)، به امتیاز هر فرد اضافه می‌شود و به‌ازای هر فرزند یک سال از طول سنوات تبدیل وضعیت فرد از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی کاهش می‌یابد؛ لذا با اجرای این قانون دغدغه بسیاری از جوانان و متأهلین دارای فرزند کاسته می‌شود و تأهل و فرزندآوری مانعی برای استخدام تلقی نمی‌شود.

نوزادان در بورس!
نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم با اشاره به جزئیات سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس به نام فرزند در قانون جوانی جمعیت تأکید کرد: جزئیات این مسئله در ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت صراحتاً اعلام شده که دولت مکلف به پرداخت ۱ میلیون تومان جهت سرمایه‌گذاری بورس به نام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ است و به میزان تورم نیز این عدد افزایش می‌یابد؛ به‌گونه‌ای که این رقم برای متولدین سال ۱۴۰۱ یک و نیم میلیون تومان است.

درمان ناباروری زیر چتر بیمه
رئیس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: در راستای بند «ح» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر مکلف‌اند هزینه‌های ناباروری را تحت پوشش بیمه قرار دهند که طبق قانون باید این میزان حمایت در مراکز دولتی ۹۰ درصد و در مراکز خصوصی ۷۰ درصد باشد؛ هرچند در عمل میزان حمایت بیمه نسبت به مبلغ پرداخت زوجین نابارور اکنون کمتر از این میزان است.

همچنین طبق قانون، وزارت بهداشت موظف است حداکثر ظرف دو سال پس از اجرایی‌شدن قانون جوانی جمعیت، نسبت به تجهیز یا راه‌اندازی حداقل یک مرکز تخصصی درمان ناباروری سطح دو در دانشگاه‌های علوم پزشکی و حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح سه به ازای هر استان اعم از دولتی و عمومی غیردولتی اقدام کند.

توقف سیر نزولی ازدواج!
وی در ادامه افزود: طی ۱۲ سال گذشته کشور با سیر نزولی ازدواج روبرو بوده که پیش‌بینی می‌شد با اجرای قانون، نهایتاً این سیر نزولی متوقف گردد. امروز و بعد از یک دهه علاوه بر توقف سیر نزولی ازدواج، شاهد رشد آن نیز هستیم و بی‌تردید اگر حمایت‌ها و هم‌افزایی‌های مجلس و دولت تداوم یابد، نرخ باروری در کشور نیز افزایش خواهد یافت و امیدواریم طبق هدف‌گذاری که برای افزایش جمعیت در نظر گرفته شده، نرخ باروری به ۵/۲ برسد.

دعوت از کارشناسان برای تدوین برنامه هفتم
بانکی پور در ادامه تصریح کرد: در مواد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده‌ها تاکنون ضعفی وجود نداشته؛ اما مجریان ابهاماتی داشته‌اند که این مسئله بازمی‌گردد به الگوریتم و پیش‌فرض‌های ذهنی‌شان نسبت به قوانین قبلی و مقاومتشان در برابر تغییر و تحول، اما با این حال با حضور در جلسات مختلف تلاش شده تا وظایف دستگاه‌ها به‌صورت موردی برایشان تبیین گردد تا این ابهام‌ها برطرف شود. در عین‌حال از همین فرصت استفاده می‌کنم و از همه کارشناسان دعوت می‌کنیم تا پیشنهاد‌های خود را جهت بهبود و غنای بیشتر قوانین و سیاست‌های جمعیتی مطرح کنند تا در قالب برنامه هفتم مطرح گردد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمریکایی‌ها راهی جز مذاکره ندارند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
صدور ابلاغ برای ۱۰۰۰ کارآموز قضائی در سال جاری
غرس نهال به یاد شهدای مدافع امنیت در مازندران
رسیدگی جانشین انتظامی استان به مشکلات شهروندان در سامانه ۱۹۷
جلسه‌ی ستاد بیمه محصولات کشاورزی با محوریت بیمه گندم برگزار شد
صدور رایگان مجوز ساخت واحد‌های گردشگری در هوراند
ورزشی‌های بیست و هشتم بهمن ماه در استان سمنان
اعزام مشمولان وظیفه عمومی گیلان به مراکز آموزشی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری نخستین پویش رسانه ای و نقاشی نان کامل در مراغه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
ایران درباره مسائل دفاعی خود مذاکره نمی کند
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)