• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۵۴۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بومی سازی ساخت دبی سنج‌های صنعتی در پارک فناوری پردیس

محققان یک شرکت مستقر در پارک فناوری پردیس از دستیابی به دانش ساخت دبی سنج‌های کوچک صنعتی با یک سوم قیمت نمونه خارجی خبر دادند که سالانه ۴۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از روابط‌عمومی پارک فناوری پردیس، احمد مشهدی مدیرعامل شرکت فناور پارسافن الکترونیک نصر با اشاره به بومی سازی «دِبی سنج‌های» کوچک، از توانایی این واحد صنعتی در ساخت سایز‌های بزرگتر این محصول که در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها استفاده می‌شود، خبر داد. این «دِبی سنج‌های» کوچک با قیمت ۲ هزار دلار وارد می‌شود، اما این شرکت توانسته با قیمت ۷۵۰ دلار این محصول را بومی سازی کند.
بومی سازی ساخت دبی سنج‌های صنعتی در پارک فناوری پردیس
بگفته‌ی مشهدی شرکت فناور پارسافن الکترونیک نصر  با حجم سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد تومانی موفق به ساخت فلومتر یا دبی سنج به روش کوریالیس از سایز کوچک تا متوسط و یک دوم اینچ شده است.

مشهدی با بیان اینکه، برای اندازه‌گیری میزان تبادلات و انتقال هرگونه سیالات اعم از گازی و نفتی و مایعات که خرید و فروش می‌شود و همچنین سنجش مقدار سوختی که در جایگاه‌های سوخت CNG به خودرو‌ها تحویل داده می‌شود از این فلومتر استفاده می‌شود.

وی افزود: به عنوان مثال مراکز پترشیمی در کشور برای سنجش میزان فروش محصولات خود از این وسیله استفاده می‌کنند. طوری که ابتدا و انتهای لوله‌های انتقال محصولات پتروشیمی یا پالایشگاهی از بنزین گرفته تا اسیدسولفوریک و محصولات نفتی و شیمیایی یکی از این دستگاه‌ها نصب می‌شود و به راحتی میزان انتقال این محصولات بصورت دقیق محاسبه می‌شود.

این فعال حوزه نوآوری در پاسخ به این سوال که چرا این فلومتر و دبی سنج یک محصول مهم و استراتژیک در دنیا محسوب می‌شود، گفت: دقت در اندازه‌گیری این محصول و اینکه کشور‌های محدودی از توان و دانش ساخت آن برخوردارند، آن را به یک محصول استراتژیک تبدیل کرده است.

وی با تاکید بر اینکه، این شرکت فناور همچنین قادر به تعمیر جریان سنج‌های وارداتی از سایر کشور‌ها نیز هست، افزود: این خدمت به دنبال آن است که ارائه خدمات و سرویس تعمیرات فلومتر‌هایی که قیمت آن به ۲۰۰ هزار دلار می‌رسد، چندسالی است که از سوی شرکت‌های خارجی به دلیل وجود تحریم‌ها متوقف شده است.

مشهدی با بیان اینکه، این شرکت هم اکنون در حال ساخت و عرضه فلومتر‌ها یا دبی سنج کوچک به منظور عرضه به مراکز تحقیقاتی، کارخانجات داروسازی و همچنین بخشی از صنایع غذایی است، افزود: البته این محصول به کارخانجات انژکتورسازی به منظور کالیبراسیون انژکتور نیز فروخته می‌شود که این کارخانجات نیز این محصول را به خودروسازان عرضه می‌کنند.

او تصریح کرد: در حالی که هم اکنون قیمت وارداتی دبی سنج‌های کوچک حدود ۲ هزار دلار است، ما این وسیله را ساخته و با قیمت حداکثر ۷۵۰ دلار عرضه کنیم.
مدیرعامل شرکت فناور پارسافن الکترونیک نصر در ادامه با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان توسط مجلس و ابلاغ آن توسط دولت سیزدهم، اظهار امیدواری کرد بخش حمایت از بازار دانش بنیان‌ها تا حصول نتیجه بعنوان یکی از مواد این قانون به صورت جدی مورد پیگیری دست اندرکاران حوزه دانش بنیان قرار گیرد.

گفتنی است ساخت و استفاده از جریان سنج یا دبی‌سنج به روش کوریولیس به منظور اندازه‌گیری دبی سیال، نخستین بار در دهه ۱۹۷۰ به ذهن مهندسان رسید.

نیروی کوریولیس یا اثر کوریولیس به انگلیسی در فیزیک (Coriolis effect) یک شبه نیرو است که باعث انحراف اجسام در حال حرکت به بیرون از راستای خط راست، از دید یک ناظر درون یک دستگاه چرخان است که در سال ۱۸۳۵ توسط یک دانشمند ریاضیدان فرانسوی به نام گاسپارد گوستاو کوریولیس کشف شد.

دِبی یا آبدهی به فرانسوی (Débit) به حجم آب جابجا شده از یک مقطع مشخص از رودخانه، کانال آب، دریچه سد، لوله یا هر سازه دیگر در مدت زمان مشخص دبی یا میزان آبدهی گفته می‌شود.

دبی تقریباً تمام سیالات از نفت خام و پاک‌کننده‌های شیمیایی گرفته تا روغن‌های گیاهی و سس کچاپ را مورد سنجش و اندازه‌گیری قرار می‌دهد و با اندازه‌گیری همزمان چگالی و دبی جرمی، روزنه جدیدی را در کنترل فرآیند‌های صنعتی ایجاد کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
دِبی یا آبدهی به فرانسوی (Débit) به حجم آب جابجا شده از یک مقطع مشخص از رودخانه، کانال آب، دریچه سد، لوله یا هر سازه دیگر در مدت زمان مشخص دبی یا میزان آبدهی گفته می‌شود.
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)