• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۶۵۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۵

این گیاه کار ۳۰ دستگاه تصفیه هوا را انجام می‌دهد

این گیاه اصلاح ژنتیکی شده کار ۳۰ دستگاه تصفیه هوا را انجام می‌دهد و حتی می‌تواند ترکیبات آلی فرار را جذب کند.

این گیاه کار ۳۰ دستگاه تصفیه هوا را انجام می‌دهدبه گزارش سرویس وبگردی سازمان صدا وسیما، یک استارتاپ مستقر در پاریس به نام نئوپلنتس (Neoplants) یک گیاه را برای انجام کار ۳۰ دستگاه تصفیه کننده هوا اصلاح ژنتیکی کرده است.
این شرکت یک گیاه پوتوس (Epipremnum aureum) و همچنین میکروبیوم ریشه آن را برای تولید "Neo P ۱" که یک تصفیه کننده قدرتمند هوا است، مهندسی ژنتیکی کرد. اکنون این گیاه جدید و فوق کارآمد وارد بازار شده است و به خوبی می‌تواند صنعت تصفیه هوا را متحول کند.
گیاه پوتوس یا پتوس یا لوکَژ از خانواده گل‌شیپوریان است. پوتوس‌ها بومی جزایر سلیمان هستند. این گیاه را در گلخانه‌های گرم نگهداری و تکثیر می‌کنند، ارزش تزئینی آن مرهون رنگ‌های ابلق مرکب زرد تند و سفید مایل به کرم است. پوتوس از گیاهان آپارتمانی بالارونده است.
زیرخانواده‌ای که پوتوس به آن تعلق دارد، برگ‌انجیری‌وار‌ها است. همچنین جزو گیاهان رونده محسوب می‌شود و رشد سریعی دارد. به این معنا که پس از بلند شدن ساقه‌ها و رشد برگ‌ها می‌توان یک مسیر را برایش مشخص نمود و این توانایی را دارد که در مسیر مورد نظر بدون خاک و تنها با در آب ماندن رشد کند و مکان مورد نظر را به مکانی زیبا و دل انگیز تبدیل کند. این گیاه علاوه بر زینت بخشیدن به محیط، به تصفیه هوا نیز کمک می‌کند و نقش بسزایی در تولید اکسیژن و پاکسازی هوا دارد.
این گیاه کار ۳۰ دستگاه تصفیه هوا را انجام می‌دهد
اکنون این اختراع جدید به طور قطع محبوب می‌شود. پاتریک توربی زیست شناس مولکولی و مدیر ارشد فنی شرکت نئوپلنتس می‌گوید: یکی از پیامد‌های همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ این است که مردم خیلی بیشتر از قبل به آنچه در هوا استنشاق می‌کنند، توجه دارند.
 
عدم نیاز به برق
یکی از ویژگی‌های اصلی این نوآوری این است که به برق نیاز ندارد و در نتیجه آلودگی نیز ندارد. علاوه بر این، در زمانی که آتش سوزی‌های جنگلی بسیاری از مناطق را دچار مشکل می‌کند، تصفیه هوا تقاضای زیادی دارد.
این اختراع جدید حتی پتانسیل حذف ترکیبات آلی فرار (VOC) را دارد که تصفیه کننده‌های هوای معمولی نمی‌توانند آن‌ها را پردازش کنند. این به این دلیل است که این ترکیبات آن‌قدر کوچک هستند که نمی‌توان آن‌ها را با روش‌های سنتی گرفت.
با این حال، این گیاهان به گونه‌ای اصلاح شده‌اند که می‌توانند حتی کوچکترین ذرات را بگیرند و جذب و متابولیزه کنند. Neo P ۱ دقیقاً این کار را انجام می‌دهد و در یکی از رایج‌ترین گیاهان نیز پدید آمده است.
لیونل مورا یکی از هم‌بنیان‌گذاران و مدیر اجرایی استارتاپ نئوپلنتس می‌گوید: ما با یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی در آمریکای شمالی شروع کردیم. با این حال، این کار آسانی نبود، زیرا ژنوم گیاه پوتوس که به پیچک شیطان نیز معروف است، نقشه‌برداری نشده بود؛ بنابراین گروه ما ابتدا از این کار شروع کرد.
توربی از این کار به عنوان "تلاش برای ساختن یک هواپیما در حین پرواز" یاد می‌کند.
تمام این فرآیند چهار سال به طول انجامید، اما در نهایت مهندسان گیاهی تولید کردند که می‌تواند چهار آلاینده اصلی هوای داخل خانه، از جمله فرمالدئید و تولوئن را متابولیزه کند و حتی می‌تواند VOC‌های خاصی را جذب کند.
 
آزمایش‌های بیشتر منجر به نتایج بهتری شد
مهندسان به همین بسنده نکردند. آن‌ها همچنین روی میکروارگانیسم‌هایی که در ریشه‌های گیاه زندگی می‌کنند، آزمایش کردند و ژن‌هایی را از باکتری‌های اکستروموفیل وارد کردند که با مصرف مواد شیمیایی سمی در محیط‌های نامناسب رشد می‌کنند. این تغییر به طور قابل توجهی ظرفیت متابولیسم آلاینده گیاه را افزایش داد.
سپس برای تطابق بیشتر با استاندارد‌های سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و جلوگیری از عوارض جانبی، مهندسان از آزمایش بر روی بخش‌هایی از ژنوم که می‌تواند بقای گیاه را در طبیعت افزایش دهد، اجتناب کردند.
توربی می‌گوید: ما به گیاه مزیت انتخابی نمی‌دهیم. ما کاری نمی‌کنیم که سریع‌تر رشد کند و همچنین مقاومت آن را در برابر آفت‌کش‌ها افزایش نمی‌دهیم. ما به هیچ یک از این‌ها دست نمی‌زنیم.
اکنون این شرکت بر روی اصلاح انواع دیگر گیاهان برای پاسخگویی به سلیقه‌های مختلف متمرکز شده است. همچنین در حال کار بر روی کاهش قیمت عرضه این گیاه اصلاح شده است که در حال حاضر قیمت آن ۱۷۹ دلار تعیین شده است.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در سال ۲۰۱۸ گیاه پوتوس را برای حذف کلروفرم و بنزن از هوای اطراف آن اصلاح ژنتیکی کردند، در حالی که در آن زمان، این فناوری یک فناوری انقلابی تلقی می‌شد. اکنون نئوپلنتس آن کار را با جهش قابل توجهی روبرو کرده است که یک گیاه پوتوس به تنهایی قادر است کار ۳۰ دستگاه تصفیه هوا را انجام دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب آزمایشی سامانه رویت پذیری مصرف در اصفهان
اجرای پیوسته طرح تحول زمین‌شناسی از بوشهر به مکران
باران بالستیک در جهنم صهیونی
شیراز میزبان اختتامیه پویشی ملی برای شعر و رسانه
همایش شهید مفتح، تلاشی برای پیوند نسل جدید با ایده‌های تمدن‌ساز شهید مفتح است
کشف گنج یاب ۱۰ میلیارد ریالی در بیضا
افزایش صادرات چاپی ایران
کشف اتصالات فلزی قاچاق در پایانه مرزی مهران
با مخلان نظم و امنیت بدون اغماض برخورد می‌کنیم
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
ایران از غنی‌ترین کشور‌های اسلامی در ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی
بازدید فرمانده کل ارتش از توان رزم یگان‌ها در غرب کشور
۱۲ هزار میلیارد تومان خسارت حوادث اخیر به بخش کشاورزی
اطلاعیه قطع گاز در کوی مندلی اهواز
آموزش‌وپرورش محور تحول نقشه جامع علمی کشور است
امضا تفاهم‌نامه میان دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه کربلا
بازگشت بيش از 26ميليارد به حساب مالباختگان با پيجويي هاي پليس فتا کهنوج
پیشگیری مؤثر نیازمند آموزش، پیگیری میدانی و اقدام هوشمندانه است
رده بندی فیفا در دسامبر ۲۰۲۵؛ ایران سال را با بیستمی به پایان می‌برد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
۲۴ محور شریانی و غیر شریانی مسدود است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۵ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)