• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۱۲۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

مصرف آب کم؛ مهمترین عامل ایجاد سنگ کلیه

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف کمتر آب و مایعات را از مهمترین دلایل ایجاد سنگ کلیه دانست.

مصرف آب کم؛ مهمترین عامل ایجاد سنگ کلیهبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، "امیر حسین کاشی" در برنامه ضربان شبکه سلامت درباره سنگ کلیه، بیشترین دلیل مراجعه به درمانگاه‌های اورولوژی را سنگ‌های کلیه دانست و گفت: با وجود اینکه در مناطق مختلف کشور، سختی آب (مجموعه املاح موجود در آب) متفاوت گزارش شده است، بین میزان سختی آب در شهر‌های مختلف ایران و وجود سنگ‌های کلیه هیچ ارتباطی پیدا نشده است.

این جراح کلیه و مجاری ادرار در هفته جهانی حمایت از بیماران کلیوی افزود: وجود یک سری از املاح در آب، میزان سنگ سازی کلیه‌ها را کمتر می‌کند، مانند: حضور یون منیزیم در آب، هرچه میزان یون منیزیم در آب بیشتر باشد، میزان سنگ سازی این آب کمتر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مصرف آب مورد نیاز یک فرد در شبانه روز، باید به تناسب، در ساعات مختلف شبانه روز تقسیم شود و افراد باید به هر آبی که دسترسی داشته باشند، از جمله آب لوله کشی شهری، آب چشمه و. به اندازه کافی مصرف کنند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که میزان مایعات دریافتی هر فرد به صورت روزانه، گفت: افراد به خصوص افرادی که کلیه سنگ ساز دارند، باید روزانه بین ۲ الی ۲/۵ لیتر مایع مصرف کنند که تقریبا معادل ۱۰ الی۱۲ لیوان آب می‌شود.

"امیر حسین کاشی" توصیه کرد: بهتر است ۶۰ الی ۷۰ درصد مایعات دریافتی، آب باشد؛ همچنین این میزان مایع باید در طول شبانه روز تقسیم شود، یعنی به طور متناسب در ساعات مختلف شبانه روز مصرف شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شایع‌ترین نوع سنگ کلیه در کشور را سنگ‌های کلیوی کلسیمی نامید و تاکید کرد: افراد مبتلا به این نوع سنگ، محدودیت ویژه‌ای در استفاده از لبنیات ندارند، تنها محدودیت این افراد، محدودیت مصرف مکمل کلسیم است، البته کلسیم‌های همراه با منیزیم و سایر ریز مغذی‌ها در این افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

کارشناس برنامه تاکید کرد: این افراد باید در طول شبانه روز، به تناوب به مصرف آب و مایعاتی که بطور منظم در وعده‌های مختلف شبانه روز تقسیم شده است، بپردازند و گفت: مصرف حجم زیاد مایعات در یک وعده کار صحیحی نیست.

"امیر حسین کاشی" در پاسخ به این سوال که آب با PH خنثی چیست؟، گفت: به تبلیغات فضای مجازی در مورد مصرف آب قلیایی اطمینان نکنند؛ PH آب باید خنثی (حدود ۷) یاشد.

این جراح کلیه و مجاری ادرار گفت: آب اسیدی و قلیایی هیچگونه تاثیری در پیشگیری از سنگ سازی کلیه‌ها ندارد و آبی که در شبانه روز مصرف می‌کنیم حتی الامکان باید PH خنثی داشته باشد.

این متخصص اورولوژی افزود: گاهی برای شکستن سنگ‌ها مجبور به ایجاد برش‌هایی در بدن و خارج کردن سنگ‌ها از طریق جراحی هستیم، در سنگ‌های شاخ گوزنی از این راه استفاده می‌کنیم، که پس از شکاف، با دستگاه‌های مانند آندوسکوپ وارد شده و سنگ را خارج می‌کنیم. در روش نوین لاپاراسکوپی، با لوله‌های لاپاراسکوپ داخل شکم می‌شویم، لگنچه را آزاد می‌کنیم بر روی لگنچه برش می‌دهیم و سنگ را از لگنچه خارج می‌کنیم.

"امیر حسین کاشی" تاکید کرد: تصوری که در مورد مصرف لبنیات و سنگ سازی کلیه‌ها وجود دارد، کاملا اشتباه است، با توجه به نقش مفید کلسیم در بدن، قطع مواد غذایی حاوی کلسیم به خصوص لبنیات، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مصرف ترب سیاه و خاکشیر در چند روز برای آب شدن سنگ کلیه بسیار مفید است
نظر شما
آخرین اخبار
اطعام فاطمی بیش از ۷ هزار نفر در روستا‌های محروم نیشابور
زهرا کریمی طلایی پوش شد
تمرکز بر هم‌افزایی علمی در حل مسائل زنان استان قم
هشدار زرد آلودگی هوا در سمنان تا پایان هفته
عزاداران خوزستانی‌ در مشایه فاطمی کوت‌عبدالله
جاری شدن سیره حضرت زهرا (س) در جامعه امروز
دستگاه ها مهارتهای لازم برای پیشگیری از غافلگیری هنگام وقوع بحران را کسب کنند
مهار آتش سوزی جنگلهای دیزمار آذربایجان شرقی
برگزاری نخستین تمرین تیم ملی فوتبال بانوان ایران
بهره برداری مرحله نخست آزادراه شهید سلیمانی تا پایان سال
کرمان شهری که حاج قاسم مکتب انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کرد
طنين نوای فاطمی بانوان در سراسر گلستان
مهار و اطفاء چندآتش سوزی نقطه ای عرصه های منابع طبیعی گلستان
تجلیل از حماسه سازان بسیجی در بوانات
درخشش دختر پینگ پنگ باز ایرانی در بوندسلیگا دو آلمان
پایان لیگ ووشوی خلیج فارس کیش با معرفی قهرمانان
برپایی خیمه مادری در بیت الزهرای کرمان
اشراف ضربتی پلیس خرم‌آباد اوباش تحت تعقیب را به دام انداخت
طرح اصلاح نژاد دام‌های سبک کبودراهنگ
استقبال باشکوه ارمو از دو شهید گمنام دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)