• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۳۳۱۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستگاهی برای اندازه گیری غیرتهاجمی فعالیت عصب گردنی

گروهی از مهندسان و پزشکان دستگاهی انعطاف‌پذیر و یکپارچه دارای چسب را برای اندازه‌گیری فعالیت عصب گردنی انسان به طور غیرتهاجمی توسعه داده‌اند که می‌تواند برای اطلاع‌رسانی و بهبود درمان بیماران مبتلا به سپسیس استفاده شود.

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما و به نقل از تی ای، سپتیسمی (Septicemia) یا گَندخونی، نوعی التهاب است که سراسر بدن را فرا می‌گیرد و به دلیل عفونت پیش می‌آید. علائم و نشانه‌های این بیماری شامل تب، افزایش تپش قلب، افزایش میزان تنفس و سردرگمی می‌باشند. همچنین علائم دیگری نیز وجود دارند که در ارتباط با عفونت‌های خاصی از قبیل سرفه همراه با ذات‌الریه یا ادرار کردن با درد به همراه عفونت کلیه هستند.

پژوهشگران در این پژوهش روی عملکرد‌های متعدد و اساسی عصب واگ گردنی، قسمت بالایی عصب واگ که روده را به مغز متصل می‌کند، متمرکز بوده‌اند. عصب واگ گردنی، فرآیند‌های حیاتی بدن مانند پاسخ ایمنی و هضم را کنترل می‌کند، اطلاعاتی را در مورد سلامت اندام‌های داخلی مجاور منتقل می‌کند و در شرایط شدید روانپزشکی مانند اختلالات خلقی و اضطراب نقش دارد.
توسعه دستگاهی برای اندازه گیری غیرتهاجمی فعالیت عصب گردنی

این اولین باری است که دانشمندان شواهد الکترونوروگرافی گردنی را از زیست گروه‌های خودمختار شناسایی می‌کنند که به طور قابل‌توجهی در چالش‌های مختلف سیستم عصبی خودمختار یا غیرارادی سازگار هستند.

دانشمندان می‌توانند با استفاده از آرایه الکترود‌های انعطاف پذیر دستگاه جدید، فعالیت الکتریکی را در اعصاب مختلف که از جلوی پایین گردن تا قسمت بالایی پشت کشیده می‌شود را ثبت کنند. تجسم داده‌ها در زمان واقعی توسط یک رابط کاربری یکپارچه امکان پذیر می‌شود و افراد بر اساس نحوه واکنش سیستم عصبی آن‌ها به استرس در یک الگوریتم خاص گروه بندی می‌شوند.

دانشمندان مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را انجام دادند که افراد مورد مطالعه را ملزم می‌کرد تا دست خود را در آب یخ قرار دهند و نگه دارند و به دنبال آن یک تمرین تنفسی زمان‌بندی‌شده، برای بررسی بیوتیپ‌های/زیست گروه‌های خودمختار انسان یا گروه‌هایی از بیمارانی که سیستم‌های عصبی غیرارادی آن‌ها به استرس واکنش مشابهی نشان می‌دادند، انجام دادند. قبل و بعد از چالش آب یخ و در طول تمرین تنفسی، این آرایه ضربان قلب افراد و سیگنال دهی عصب گردنی یا الکترونوروگرافی را ثبت کرد.

مشخص شد که شرکت کنندگان در مطالعه به طور مداوم به دو گروه بیوتیپ مجزا تقسیم می‌شوند: آن‌هایی که ضربان قلب و شلیک عصبی آن‌ها در طول هر دو آزمایش افزایش یافته است و گروهی که روند مخالف را نشان می‌دهند. الگوریتم منحصربه‌فرد دستگاه، تفاوت‌هایی را در پاسخ خوشه‌های عصبی خاص به عوامل استرس‌زا مانند درد ناشی از آب یخ و علائم فیزیکی مانند تعریق و افزایش ضربان قلب مرتبط با چالش تنفسی زمان‌بندی‌شده، شناسایی کرد.

پژوهشگران گفتند: نتایج هیجان انگیز هستند. این آرایه می‌تواند فعالیت سیستم عصبی خودمختار را ثبت کند و ما از مشاهده پاسخ‌های خودمختار ثابت در چالش‌های تست استرس شگفت‌زده شدیم. با این حال، برای نشان دادن قابلیت‌های حسگر ما در جمعیت‌های بزرگ‌تر، به کار بیشتری نیاز است. اگرچه این آرایه الکترود نمی‌تواند اعصاب دقیق شلیک شده در پاسخ به استرس و درد ناشی از چالش آب سرد را شناسایی کند، اما امیدواریم روزی به تشخیص و درمان شرایطی مانند اختلال استرس پس از سانحه و سپسیس کمک کند.

دستگاه جدید آن‌ها ممکن است در نهایت با نظارت بر شلیک عصبی در عصب واگ، به پزشکان در اندازه‌گیری پاسخ بیماران به درمان اختلال استرس پس از سانحه، مانند تمرینات تنفس عمیق که در حین مدیتیشن ذهن آگاهی به کار می‌رود، کمک کند.

دانشمندان در حال برنامه ریزی بیشتر برای ادغام این آرایه با سخت افزار اضافی برای یک حسگر بی سیم و پوشیدنی هستند که می‌تواند در خارج از آزمایشگاه مستقر شود. آن‌ها اکنون در حال توسعه طرح‌هایی برای آزمایش بالینی تشخیص سپسیس در بیمارستان هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)