• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۴۱۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۸
اجتماعی » جامعه و شهری

واگذاری بخشی از سهام شرکت‌های تابعه شهرداری به بانک‌ها

اعضای شورای شهر تهران یک فوریت لایحه شهردار تهران درخصوص مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکت‌های تابعه شهرداری تهران را برای تسویه بدهی به بانک‌ها تصویب کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اعضای شورای شهر تهران صبح امروز بررسی یک فوریت لایحه شهردار تهران درخصوص مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکت‌های تابعه شهرداری تهران برای تسویه بدهی به بانک‌ها را بررسی کردند.شورای شهر تهران

در ابتدا رئیس شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران لایحه‌ای را به صورت یک فوریت به صحن شورا آورده که بر اساس آن مجوز می‌خواهند تا سهام چهار شرکت یعنی همشهری، شهروند، فروشگاه رفاه و شهر آفتاب را به بخش خصوصی در ازای بدهی‌های بانکی‌شان واگذار کنند.

مهدی چمران با بیان اینکه در دوره چهارم شورای شهر تهران، نمایشگاه آفتاب و شهروند را به ازای پرداخت بدهی به بانک شهر واگذار کردیم، اما در دوره قبل اعضای شورا آن را پس گرفته و قرارداد را به هم زدند، گفت: این واگذاری‌ها به علت پرداخت بدهی‌ها بود، زیرا در آن زمان مبلغ بدهی ما به بانک ۵۰۰۰ میلیارد تومان بود، اما حالا این عدد به ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بدهی ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران به بانک‌ها

معاون مالی شهردار تهران نیز با حضور در صحن شورای شهر تهران با بیان اینکه ما دو هدف را در این لایحه دنبال می‌کنیم، گفت: ما علاوه بر آنکه به دنبال کاهش تصدی‌گری شهرداری در راستای افزایش بهره‌وری و اصلاح ساختار‌ها هستیم، می‌خواهیم بدهی‌های بانکی‌مان را نیز با این روش کاهش دهیم؛ چرا که ما ۵۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی داریم که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن اصل پول و ۲۰ هزار میلیارد سود آن است که اگر این لایحه به تصویب برسد می‌توانیم هر چه سریعتر نسبت به عملیاتی کردن استمهال وام‌ها اقدام کنیم.

لطف الله فروزنده با بیان اینکه یکی از سیاست‌های جدی ما این است که بخشی از سهام نمایشگاه شهر آفتاب را به شرکت نمایشگاه‌ها واگذار کنیم که اگر این اتفاق بیفتد نمایشگاه‌ها به شهر آفتاب منتقل می‌شود، گفت: ۳۸ هزار میلیارد تومان به بانک شهر بدهی داریم و در مناطق نیز بدهی‌مان به پیمانکاران ۸۰۰۰ میلیارد تومان است که در بخش غیر نقد پرداخت می‌شود و ۷۵۰۰ سند آماده شده که یا به صورت تهاتر یا نقدی، بدهی‌هایشان را پرداخت کنیم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه تمام اطلاعات مورد نیاز شورا تهیه و مرحله به مرحله در اختیار آن‌ها قرار داده خواهد شد، گفت: در مورد واگذاری بخشی از سهام بیمارستان آتیه نیز بررسی‌های لازم صورت گرفته است.

در ادامه مهدی عباسی عضو شورا در مورد این لایحه گفت: در این شرایط تورمی اینکه ما تسویه حساب کنیم یا بدهکار بمانیم جای سوال است و بهتر است که شهرداری گزارش دقیقی در این خصوص به ما بدهد.

علی اصغر قائمی دیگر عضو شورا نیز افزود: بهتر است که دارایی‌های این شرکت‌ها و ارزش گذاری آن هم به نرخ روز شود تا ما بدانیم که در مورد چه مقدار پول صحبت می‌کنیم هر چند که به نظرم از آنجایی که این پروژه‌ها مشارکتی بوده‌اند باید ارزشگذاری دقیق باشد.

حبیب کاشانی عضو شورا نیز در واکنش به این لایحه گفت: ممکن است با این لایحه برخی تصور کنند که شهرداری ورشکسته شده، اما در شورای چهارم نیز در این موضوع وارد شدیم و بهتر است از آنجا که می‌خواهیم برای ۱۵ هزار میلیارد تومان تصمیم گیری کنیم وقت بیشتری به شورا داده شود.

ناصر امانی دیگر عضو شورا نیز در این باره گفت: ما نمی‌دانیم مجموع بدهی‌های شهرداری چقدر است و میزان سودی که از تاخیر در پرداخت بدهی‌ها هم پرداخت می‌شود باید مشخص شود تا با یک جمع‌بندی ببینیم که این لایحه تا چه میزان اثرگذار است.

رئیس شورای شهر تهران هم در واکنش به این سخنان گفت: بهتر است هرچه سریعتر این لایحه را بررسی کنیم، زیرا هم بررسی بودجه سال آینده و هم بررسی برنامه توسعه را داریم و اگر ظرف مدت دو هفته این لایحه بررسی نشود موکول به چند ماه آینده می‌شود.

مهدی چمران با بیان اینکه من با واگذاری سهام فروشگاه رفاه موافق نیستم، گفت: شهرداری تهران در فروشگاه رفاه ۶.۲ درصد سهم دارد که ناچیز است و معمولا نیز سودش را شهرداری در قالب بن‌هایی به اعضا می‌داد و در مورد همشهری نیز باید کمتر از ۵۰ درصد سهامش واگذار شود تا مدیریت در اختیار شهرداری باقی بماندزیرا سیاست‌های خاصی را دنبال می‌کند.

سروری نائب رئیس شورا هم در واکنش به سخنان چمران گفت: شما در سخنان‌تان در مورد در اختیار قرار گرفتن سود فروشگاه رفاه به اعضای شورا گفتید. در حالیکه این بن‌هایی است که به اعضای شورا داده می‌شود تا برای کمک به افراد نیازمند و بی بضاعت هزینه کنند و حدود پنج میلیون تومان است.

کاشانی نیز در واکنش به این سخنان گفت: اعضای شورا پول نمی‌گیرند بلکه از آنجایی که شعب فروشگاه رفاه در سراسر کشور است بن‌هایی در اختیار اعضای شورا قرار می‌گرفت که این عدد حدود پنج میلیون است تا بین فقرا و نیازمندان پخش کنند.

درنهایت اعضای شورای شهر یک فوریت لایحه شهرداری تهران درخصوص مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکت‌های تابعه شهرداری تهران برای تسویه بدهی به بانک‌ها را تصویب کردند که بر این اساس اجازه داده می‌شود بخشی از سهام شهروند، همشهری، نمایشگاه آفتاب و فروشگاه رفاه برای تسویه بدهی به بانک‌ها واگذار شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
محرومیت سرمربی خیبر مقابل پرسپولیس
رویداد ملی ایران جان؛ گشت و گذاری در بازار زاهدان
دریادار تنگسیری: برای حفظ ایران جان می‌دهیم
قدردانی از عوامل فیلم سینمایی وعده صادق ۳ در اهواز
سد کمندان ازنا لرستان آماده بهره برداری
سمنان گرم و غبارآلود می شود
درخشش کاروان ملی حفاری در المپیاد سراسری کارکنان شرکت ملی نفت ایران
کشف بیش از ۳۲ هزار قلم لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق در کرمان
خبر‌های کوتاه گلستان، دوشنبه ۲۷ بهمن
مگاپروژه توسعه شبکه فیبر نوری کرمان در حال اجراست
جابجایی بیش از ۵۹۰ هزار مرسوله تجارت الکترونیک توسط پست خوزستان
کمبود نیروی انسانی در شعب رسیدگی‌کننده به دعاوی خانواده
بسته خبرهای کوتاه 27 بهمن در یک نگاه
مهر و موم مطب دندانپزشکی غیرمجاز در مسجدسلیمان
استقبال از ماه مبارک رمضان با آیین غبارروبی مساجد در مهاباد
پیروزی مس شهربابک بر اتحادیزد در لیگ یک بسکتبال
سقوط مرگبار یک کوهنورد از پریز کوه دورود لرستان
روستای قزلقوپی مهاباد، نماد توسعه و آبادانی
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه 
مهار کامل آتش سوزی در مرکز توزیع گاز مایع تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
آغاز رزمایش کنترل هوشمند تنگه هرمز نیروی دریایی سپاه
رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: تسلیم در برابر تهدیدها، مطلقا در دستور کار نیست
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۸ نظر)
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۷ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۲ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
عنایت بخشی درگذشت  (۱ نظر)