• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۵۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

اجرای طرح پزشک خانواده هم در شهر و هم در روستا

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اجرای دقیق طرح پزشک خانواده در شهر‌ها و روستا‌های کشور تاکید کرد.

بهرام عین اللهیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «بهرام عین‌اللهی» دیشب با حضور در برنامه صف اول در شبکه خبر سیما درباره اجرای طرح پزشک خانواده در کشور، گفت: زیرساخت‌های پزشک خانواده در کشور ایجاد شده است و برای اجرای بهتر آن نیازمند اعتباری بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: پزشک خانواده فقط مربوط به درمان خانوار نیست؛ بلکه با بیماری یابی و بررسی‌های دقیق جنبه پیشگیری دارد و اکنون طرح پزشک خانواده برای ۲۵ میلیون نفر در حال اجرا است که با تامین اعتبارات در حوزه شهری نیز آغاز خواهد شد.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به حضور دیروز آقای رئیسی رئیس جمهور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیدار ستادی از این وزارتخانه گفت: در نشست با رئیس‌جمهور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش کاملی از اقداماتی که در دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفته خدمت آقای رئیسی ارائه شد.

عین‌اللهی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در مهار کردن کرونا و همچنین واکسیناسیون عمومی، افزود: اوایل آغاز به کار دولت سیزدهم روزانه ۷۰۰ مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور وجود داشت و آمار مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها بیش از ۵۰ هزار نفر بود، واکسیناسیون عمومی یکی از اقداماتی بود که دولت سیزدهم مجدانه آن را اجرا کرد و تا کنون با کمک مردم حدود ۱۵۵ میلیون دوز واکسن تزریق شده است و این امرسبب کاهش ابتلا به کرونا شد.

وی به دستاورد‌های ایران در تولید واکسن اشاره کرد و ادامه داد: ایران اکنون نه تنها نیاز‌های داخلی خود در امر واکسن کرونا را تامین کرده، بلکه به یک کشور صادرکننده واکسن کرونا تبدیل شده است و تاکنون این واکسن‌ها را به ونزوئلا و برخی از کشور‌های آفریقایی صادر شده است. افزود:

وزیر بهداشت با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های موفق در مهار کردن کرونا است، تاکید کرد: از حدود ۲ ماه پیش آمار مبتلایان کرونا کاهش یافته و آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نیز به زیر ۱۰ نفر در روز رسیده است، در حالی که آمار فوتی‌های کرونا در برخی از کشور‌های اروپایی همچنان بیش از ۱۰۰ نفر است.

عین‌اللهی افزود: کرونا هنوز تمام نشده است و باید مراقبت‌ها و شیوه نامه‌های بهداشتی همچنان رعایت شود و باید واکسن کرونا سالی یکبار حتما تزریق شود.

وی همچنین با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در امر طب سنتی، گفت: طب سنتی به عنوان یک درس دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دایر شده است و اکنون حدود ۴۰۰ متخصص طب ایرانی دوره دیده دانشگاهی در کشور داریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه درمانگاه‌های طب ایرانی در کشور دایر شده است، افزود: حتما باید طب ایرانی دانشگاهی را از طب ایرانی تجربی جدا شود.

عین‌اللهی در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف آنتی بیوتیک در آنفولانزا موثر است یا خیر، گفت: آنتی بیوتیک برای عفونت‌های ثانوی آنفلوانزا موثر است، اما ما امروز شاهد مصرف نابه جای آنتی بیوتیک در کشور هستیم.

وی درباره کمبود آنتی‌بیوتیک افزود: میزان تولید آنتی بیوتیک در این هفت ماه گذشته به اندازه کل سال پیش بود، اما برخی شرکت‌ها که قرار بود تولید آنتی بیوتیک را افزایش دهند، این کار را انجام ندادند و ما شاهد کمبود مقطعی آنتی بیوتیک بودیم که با افزایش تولید و واردات، این کمبود جبران شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخناش از افزایش سطح نظارت‌ها بر اقلام دارویی خبر داد و گفت: تصمیم گرفته شده است علاوه بر سامانه تی تک که نظارت‌ها را چند لایه کرده است، نظارت میدانی نیز صورت گیرد.

عین‌اللهی افزود: مصرف سرانه دارو در کشور زیاداست و باید به پرونده الکترونیک وصل و تابع ضوابط باشد.

وی همچنین با اشاره به اجرای موفق طرح دارویار، تاکید کرد: این طرح موجب جلوگیری از قاچاق دارو در کشور و سبب شد تا تولید کنندگان سود خود را از محل فروش دارو و نه ما به تفاوت ارز ترجیحی و نیمایی به دست بیاورند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: لازمه اجرای طرح دارویار نسخه الکترونیک بود که میزان پیشرفت این طرح از ۱۰ درصد در ابتدای دولت به بیش از ۹۰ درصد رسیده است و بیماران تا ۲ نوبت می‌توانند با استفاده از نسخه الکترونیک خود دارو دریافت کنند.

عین‌اللهی با اشاره به بیمه همگانی در کشور از بیمه شدن حدود ۶ میلیون خانوار که جزو ۳ دهک پایین جامعه هستند به صورت رایگان خبر داد و تاکید کرد: در تلاشیم که اگر شهروندان ایرانی گرفتار بیماری شدند، نگران درمان بیماری باشند نه هزینه‌های درمان.

وی با اشاره به بودجه مجلس برای تامین درمان بیماری‌های خاص از شروع به کار صندوق بیماری‌های خاص در کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد با اقدام مجلس به در نظر گرفتن اعتبارات بهتر، خدمات بیشتری به بیماران خاص در کشور  دهیم.

پذیرش بیش از ۴ هزار دستیار

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت دانشجو در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی گفت: در کنکور امسال ۲۰ درصد افزایش ظرفیت صورت گرفته و از هفت هزار دانشجو به ۱۰ هزار و ۶۰۰ دانشجو رسیده است.

عین‌اللهی افزود: برای نخستین بار در طول تاریخ بیش از ۴ هزار دستیار پذیرش کردیم که با تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها این رقم بیشتر نیز خواهد شد. نکته مهم در افزایش طرفیت‌ها بحث بومی گزینی بوده است.

وی با اشاره به کنفرانس سلامت در قاهره با بیان اینکه شاخص‌های سلامت ایران با فاصله بسیار معناداری از کشور‌های منطقه جلوتر بود، گفت: این یک موفقیت بزرگ برای ایران است.

افزایش ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در مراکز درمانی

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات مهم دیگر از آغاز به کار دولت سیزدهم در امر درمان و سلامت، گفت: افزایش ۱۰ هزار تخت در ۷۹ مراکز درمانی از جمله این اقدامات است.

عین‌اللهی افزود: تعرفه پرستاری را که از سال ۸۶ مصوب و اجرا نشده بود، در شورای عالی بیمه سلامت به تصویب رساندیم و از ماه گذشته پرداخت تعرفه پرستاری آغاز شده است.

وی، از آغاز ژن درمانی و پژوهش‌های موفق مربوط به آن در کشور خبر داد و گسترش خانه‌های بهداشت در کشور را از دستور کار‌های این وزارتخانه برشمرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین جشن وصال در لاران چهارمحال و بختیاری
وحدت و انسجام ملی در مقابل توطئه‌های دشمنان رمز موفقیت کشور در مذاکرات است
پایان انتظار ۷ ساله چهار خطه کردن مسیر دره‌شهر به پلدختر
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه قطر و ترکیه درباره اوضاع منطقه
افطار مهربانی برای آینده‌سازان آمل
توسعه تفرجگاه‌های ارتفاعات شیراز در اولویت کاری مدیران فارس قرار گیرد
پاسداشت حرمت قرآن در پویش «به عشق علی»
شادمانی مردم از بارش رحمت الهی در مهاباد
برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی بهار رمضان در کیش
پیش بینی کاهش ۷ درجه‌ای دمای هوای خراسان رضوی
بهار انس با قرآن در میاندوآب
مذاکرات باید از موضع قدرت انجام شود
تشییع مادر شهید داوود فرحبخشیان
زنجان میزبان مرحله سوم اردوی استعدادیابی بدمینتون دختران زیر ۱۱ سال منطقه شمال‌غرب
ترنم باران از فردا در مناطق مختلف فارس
توزیع ۲ میلیون اصله نهال در هفته منابع طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد
لغزندگی محورهای مواصلاتی آذربایجان شرقی
بازگشایی مرکز تعویض پلاک دهاقان
کرمان در آستانه یک تحول اثرگذار در مسیر خانه‌دار شدن مردم
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کاهش دما در استان یزد
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
ایجاد زیرساخت متمرکز بر هوش مصنوعی در صداوسیما
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
نمایندگان ایران طلایی شدند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۰ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)