• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۷۴۵۴
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

رهاشدن ده‌ها هکتار اراضی صیفی‌جات در پایاب سد سبلان

رها کردن محصولات صیفی در استان اردبیل یک بار دیگر لزوم اجرای هرچه زودتر «طرح الگوی کشت» و اجرای دقیق‌تر «اعمال عوارض صادراتی برای محصولات آب بر» را روشن‌تر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گزارش‌های میدانی از برخی پایاب سد سبلان در استان اردبیل حاکی از این است که برخی از کشاورزان صیفی کار به دلیل نبود تقاضا و کاهش قیمت محصولات خود مجبور شده اند که محصول تولیدی خود را رها کنند.
این وضعیت نشان می‌دهد که اجرا نشدن الگوی کشت ز دولتی‌ها خاکچه آسیبی به امنیت غذایی کشور وارد می‌کند، وقتی که کشاورزان منطقه‌ای نظیر پایین دست سد سبلان، محصولات صیفی خود را به دلیل هزینه سنگین برداشت و قیمتِ کم خرید، حتی برداشت هم نمی‌کنند تا به تدریج در سرمای اردبیل بپوسد و باز به خاک تبدیل شود.
دولت اجرای طرح «الگوی کشت» را از مهر ماه سال جاری اعلام کرده است، اما وزارت جهاد کشاورزی پیش شرط‌هایی را همان ابتدای کار اعلام کرد که همکاری دیگر وزارتخانه‌ها و تامین اعتبار از ضروریت آن است.
طرح «اعمال عوارض صادراتی برای محصولات آب بر» هم که از سوی وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته اجرا شد مخالفانی داشت که نهایتا با رای دیوان عدالت اداری ممنوعیت صادرات این محصولات لغو شد و دیوان آن را مغایر با قانون دانست، اما گرفتن عوارض از صادرات محصولات آب بر همچنان برقرار است.
مشاهدات خبرنگارانی که به استان اردبیل و شهرستان مشگین‌شهر سفر کرده اند حاکی است ده‌ها هکتار زمین هندوانه، خربزه، گوجه فرنگی، کدو حلوایی و ... که همگی محصولات آب‌بر هستند، در بخش ارشق منطقه مشگین شهر به دلیل نبود بازار مناسب رها شده است.
نکته جالب اینکه این اراضی از پارسال به مدد سد سبلان که بالادست رودخانه قره سو احداث شده است، امکان کشت یافته‌اند، میلیارد‌ها تومان هزینه سد شده و آب با ده‌ها کیلومتر لوله‌های بزرگ به این منطقه هدایت شده است تا با کشت این زمین‌ها به درآمد منطقه و امنیت غذایی کشور کمک شود، اما نهایتا همه سرمایه‌ها اینگونه هدر می‌رود.
جمشید اصغری، یکی از کشاورزان مشگین‌شهری در این‌باره می‌گوید: کدو را کیلویی ۲ هزار تومان می‌خرند، اما برای منِ کشاورز خیلی بیشتر تمام شده است، اگر بفروشیم در واقع ضرر کرده‌ایم، حالا منتظر هستیم شاید بازار بهتر شود، البته کدو تا دو ماه پس از برداشت در انبار می‌ماند، اما پس از آن خراب می‌شود.
اصغری که علاوه بر کدو سه هکتار هندوانه هم کاشته است، گفت: هندوانه‌ها را اصلا برداشت نکرده‌ام، زیرا پول کارگر را باید از جیب می‌دادم و فروش آن درواقع برای من ضرر داشت.
یکی دیگر از کشاورز‌ان منطقه می‌گوید: ۹ هکتار زمین اجاره کردم و همه را کدو حلوایی کاشتم، علاوه بر پول اجاره که برای هر هکتار ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است، فقط ۵۰ میلیون تومان هزینه کارگر داده‌ام، تا الان هر کیلو کدو حلوایی برایم ۵ هزار تومان تمام شده است، اما اکنون کیلویی ۲ هزار تومان می‌خرند.
این وضعیت بیانگر این است که طرح اجرای الگوی کشت در این منطقه به اجرا در نیامده است و در صورت اجرای این طرح و اعمال تعرفه بر محصولات آب بر می‌توان مشکلاتی مانند اضافه کاشت محصولات آب بر، رها شدن محصولات صیفی و تنظیم بازار این محصولات را برطرف کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید شرکت در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی دراصفهان
رونق گلخانه‌های هوشمند در ساوجبلاغ
آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی استان همدان 
اجرای طرح ملی قرار دوازدهم در استان سمنان
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید جدی گرفته شود
پوشش ویژه رقابت‌های همبستگی کشور‌های اسلامی در شبکه ورزش
بررسی استقلال حوزه انتخابیه بردسکن در کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور
مسابقات چندجانبه کشتی آلیش بانوان در خرم آباد
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بهزیستی خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز
تلاش برای زنده کردن توافق در حال احتضار
اعزام ۱۴۵ دانش آموز دختر گلپایگانی به سرزمین آسمانی ها
افتتاح مدرسه ۱۸ کلاسه سیادک زاهدان با حضور معاون روستایی و مناطق محروم
پاراجودو قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
معرفی برگزیدگان مچ اندازی، قهرمانی باشگاه‌های خراسان رضوی و انتخابی کشور
صندوق‌های صدور و ابطال طلا؛ و کاهش محدودیت معاملات
اخبار کوتاه از مناطق مخلتف کهگیلویه و بویراحمد
عروج مادر شهید قیام‌علی احمدی در استان زنجان
خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم بیمار در کرج
۳هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری تحت پوشش نگهداری و بهسازی
اعزام دانش آموزان بسیجی لنده به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
تحویل هزار مسکن ملی به مردم کرمانشاه در دهه فجر امسال  (۱ نظر)