• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۰۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۹
اقتصادی » آب و انرژی

تسویه بخشی از مطالبات نیروگاه‌ها با تخصیص حواله سوخت گاز

معاون سرمایه‌گذاری و تنظیم مقررات ساتبا با اشاره به تسویه بخشی از مطالبات نیروگاه‌داران تجدیدپذیر از طریق تخصیص حواله سوخت گاز طبیعی، گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده، بخشی از مطالبات سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق تخصیص حواله سوخت گاز طبیعی تسویه شده است.

تسویه بخشی از مطالبات نیروگاه‌ها با تخصیص حواله سوخت گازبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون، آقای آرش امیدی با اعلام این مطلب افزود: با توجه به اینکه یک ردیف دیگر در جدول تبصره ۱۴ برای مطالبات نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ارزش ۳۰۰۰ میلیارد تومان دیده شده است، انتظار می‌رود چنانچه سازمان برنامه و بودجه این مبلغ را به صورت کامل تخصیص دهد، سال ۱۴۰۲ را بدون بدهی به سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون بخش مهمی از سقف ۲،۵۰۰ میلیارد تومان مدنظر در قانون بودجه ۱۴۰۰ به نیروگاه‌داران پرداخت شده است، گفت: قرارداد‌های خرید برق تضمینی با سرمایه‌گذاران این نیروگاه‌ها، بر اساس "ماده ۶۱" قانون اصلاح الگوی مصرف منعقد گردیده که در همان ماده قانونی، منابع مالی مورد نیاز برای انجام تعهدات پیش‌بینی شده است.

معاون سرمایه‌گذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) ادامه داد: در تبصره ۳ "ماده ۶۱" آمده است که سوخت صرفه‌جویی شده یا مصرف نشده نیروگاه‌ها باید به سرمایه‌گذاران آن‌ها بپدر ازای برقی که تولید می‎کنند تعلق گیرد؛ این قانون در آیین‌نامه اجرایی ماده ۶۱ در سال ۹۴ تصویب شد، اما به مرحله اجرا درنیامد و تنها مبلغی که به سرمایه‌گذاران تعلق گرفت عوارضی برقی بود که بخشی از آن به ساتبا تعلق می‌گرفت و بخش دیگری از آن مربوط به توسعه برق روستایی می‌شد.

آقای امیدی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۷ به بعد به دلیل فعالیت‌های توسعه‌ای، میزان تولید بیشتر شد و منبعی برای تامین بدهی سرمایه‌گذاران تعلق نگرفت، بر همین اساس شاهد افزایش بدهی به سرمایه‌گذاران شدیم.

وی گفت: به‌رغم ارائه پیشنهاد‌های مختلف برای تامین منبع مالی در لایحه بودجه برای پرداخت بدهی‌های سرمایه گذاران، اما این مهم بی‌نتیجه ماند، تا اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به عنوان بند "ی" تبصره ۱۵ پیش‌بینی‌های لازم را برای مرتفع کردن این موضوع صورت دادند. بر این اساس مقرر شد، حواله سوخت مصرف نشده به ازای هر کیلووات ساعت برق در اختیار سرمایه‌گذاران تولیدی قرار گیرد.

این مقام مسول اظهار داشت: به منظور اجرای بهتر این فرآیند با در نظر گرفتن اینکه این امر برای نخستین بار است انجام می‌شود، یک آیین‌نامه اجرایی از سوی وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه تهیه شد. با رفع موانع اجرایی این آیین‌نامه، در پایان سال ۱۴۰۰ مصوبه هیئت وزیران اخذ شد و در نهایت با پیگیری‌های کمیسیون‎های مختلف مجلس شورای اسلامی از جمله کمیسیون انرژی، کمیسیون اصل ۹۰ و ... و نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و شرکت ملی گاز حواله‌های سوخت صادر و مطالبات سرمایه‌گذاران پرداخت شد.

آقای امیدی با بیان این مطلب که مطالبات باقی مانده سرمایه‌گذاران از اواسط سال ۱۴۰۰ به بعد است، ادامه داد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور فعال است که بخش عمده‌ای از مطالبات سرمایه‌گذاران این نیروگاه‌ها از طریق تخصیص حواله سوخت گاز تسویه شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست بانوان مشاور دستگاه‌های اجرایی در لاهیجان
آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن و عترت استان تهران
انتصاب لفته دورکوندی به عنوان سرپرست فرمانداری خرمشهر
گشت‌های نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان تعزیرات در پردیس
برطرف شدن آلودگی شبکه آب شرب کاشمر
امضای تفاهمنامه ۴۲۰۰میلیارد تومانی تامین کاغذ کتب درسی
یک ساعت با محیط‌بان در مدرسه شهید ورمزیار خوی برگزار شد
ربیعی: هیچ‌چیز مانع رسیدن به هدف‌مان نخواهد شد
همایش اهمیت صنعت بذر در اقلید
شاخص‌های قیمت مصرف کننده در بهمن ماه
روز‌های بارانی و سرد در راه گیلان
کشف ۳۰ تن سنگ زینتی قاچاق در خور و بیابانک
بررسی ۱۹ پرونده شهری در کمیسیون ماده ۵ خوزستان برای ۹ شهر
رزمایش کمک مومنانه در شهرستان‌های قرچک و پاکدشت
جمع آوری معتادان متجاهر به مراکز ترک اعتیاد رشت
بررسی الزامات اجرای طرح آزمایشی آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در نقده
برنامه ریزی برای حل موضوع «رفع تعهد ارزی»
کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری الشتر، مهد پرورش استعداد‌ها
گسترش محدوده شهری شوشتر برای اجرای طرح‌های حمایتی مسکن
از ابلاغ سهیمه آسیایی به تیم بانوان نفت و گاز تا قابلیت استان برای میزبانی مسابقات هندبال آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
کاخ سفید: گزینه اول ترامپ برابر ایران همواره دیپلماسی است
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)