• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳
اقتصادی » مسکن

افزایش ۵۰ درصدی تعرفه‌های مهندسی ساخت و ساز مسکن

نائب رئیس گروه تخصصی نظام مهندسی استان تهران گفت : تعرفه نظام مهندسی برای ساخت و ساز مسکن امسال نسبت به سال گذشته ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش ۵۰ درصدی تعرفه‌های مهندسی ساخت و ساز مسکنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر فرشاد مفاخر نائب رئیس گروه تخصصی نظام مهندسی استان تهران و پژوهشگر و مدرس دانشگاه در حوزه معماری و  دکتر اقبال شاکری  عضو کمیسیون عمران مجلس  در برنامه  صبح و گفتگو رادیو گفتگو به تعرفه‌های نظام مهندسی برای ساخت و ساز مسکن پرداختند.

مجری: اقای مفاخر بفرمایید که تعرفه‌های نظام مهندسی برای ساخت و ساز مسکن بر اساس چه معیار‌هایی تعیین می‌شود؟

مفاخر: از سوال عالی شما متشکرم. حق الزحمه مهندسین بر حسب درصدی از قیمت ساخت حساب خواهد شد. فرض بفرمایید که الان که قیمت ساخت را در نظر بگیریم مثلا در حدود حداقل ۷ تا ۸ میلیون تومان متری باشد، با یک فرمولی در ساختمان‌ها که تیپ الف و ب و ج حساب خواهد شد و حق الزحمه مهندسین از این بابت حساب خواهد شد. اما الان حق الزحمه هر متری از ساختمان را با توجه به این که وزارت راه و شهرسازی این جور امسال در نظر گرفتند حدود بین سه میلیون و ۶۰۰ در گروه‌های مختلف تا ۶ میلیون تومان براورد کردند که اگر درصدی از خدمات ...

مجری: سال گذشته چقدر بوده است؟

مفاخر: سال گذشته یک مقدار با توجه به تورم اگر بخواهیم حساب کنیم ۴۰ و ۵۰ درصد اضافه‌تر بخواهد در نظر بگیرد، سال گذشته این هم تقریبا یک مقدار در همین حدود با یک مقدار بالا و پایین بوده است. سال گذشته را الان دقیقا یادم نیست و من امسال را نگاه کردم.

مجری: اشاره کردید که ۴۰ الی ۵۰ درصد تفاوت است درست است؟

مفاخر: بله البته با توجه به نرخ تورم که گفته شده است قیمت ساختی که الان ما داریم در تهران می‌سازیم متری بین ده تا دوازده میلیون تومان در می‌اید حتی مسکن ملی اعلام کردند که قیمت ساخت متری حداقل ۸ میلیون تومان است و درصد کمی از ان هم شاید کمتر از یک درصد جزو خدمات نظام مهندسی خواهد بود که این درصد خیلی کم این تعرفه غیرواقعی بودن قیمت متر ساخت است و غیرواقعی بودن هزینه خدمات نظام مهندسی را منجر خواهد شد و این می‌تواند یک چیزی باشد که مهندسین گرامی را و حق و حقوق مهندسین عزیز اینجا یک مقدار کم دیده شده است.

مجری: اقای شاکری نظر شما چیست؟

شاکری: جناب اقای مفاخر نکته را گفتند و مبلغی که در نظر گرفته شود توسط وزیر محترم راه و شهرسازی اعلام شده است، ولی بر اساس قانون نظام مهندسی و ایین نامه اجرایی ان باید این مبلغ را سازمان نظام مهندسی براورد کند بر اساس همان فرمول‌هایی که گفتند و پیشنهاد کنند به وزیر محترم راه و شهرسازی و وزیر ابلاغ کند، ولی پروسه یک مقداری بهم خورده است. این از یک طرف؛ ولی من ضمن این که تایید می‌کنم که این مبلغ حق الزحمه نظارت پایین است و در این شکی نیست و باید مبلغی باشد که هم انگیزه ناظرین نظام مهندسی بر انجام کار حرفه‌ای و تخصصی و مسئولین خودشان را انجا اعمال کنند هم این را بعنوان یک شغل در نظر بگیرند که از ان زندگی شان را دارند می‌گذرانند و چند تا کار دیگر در کنار این انجام ندهند من کاملا به این معتقدم و قبول دارم و باید انجام شود، ولی اقای مفاخر و بقیه عزیزانی که این برنامه را گوش می‌دهند به یک نکته باید توجه کنند این هزینه در یک فضای انجام تعهدات ناظرین محترم باید تعریف شود یعنی اگر ما می‌خواهیم نظام تعرفه را اصلاح کنیم نظام مسئولیت پذیری را هم باید اصلاح کنیم، لذا حضور مستمر و مسئولانه ناظر بر کار را باید درست کنیم، تخصیص ناظرین به ساخت و ساز‌ها و پروژه‌ها باید شفاف و بر اساس یک سامانه رقابتی و بدون تبعیض و بدون رانت باید باشد یعنی در انجاست که ان وقت این تعرفه خودش را تعریف می‌کند اگر قرار باشد باز بر وضعیت کنونی که خیلی عزیزان دارند کارشان را درست انجام می‌دهند و خیلی‌ها هم کارشان را انجام نمی‌دهند و مالکین بسیار از این مسئله ناراحت هستند و این را به این شکل اصلا قبول ندارند به این دلیل این نظام انجام کار و این تعرفه هم به همین بلا مبتلا می‌شود بنابراین ضمن این که تعرفه باید اصلاح شود و نظام مهندسی بعنوان یک شغل تخصصی و حرفه‌ای تمام وقت اعضای نظام مهندسی در نظر گرفته بشود که ما به دنبال رفع مشکل بیمه شان هم هستیم، ولی ان صحنه‌ها هم باید اصلاح شود، الان خیلی ساده من عرض کنم یک مالکی از دست یک ناظری ناراضی باشد شما فکر می‌کنید چه کار باید بکند؟ دو سال باید بدود در نظام مهندسی و شورا‌های انتظامی و اخرش هم به هیچ کجا نرسد، بعد ما چطور باید ما تعرفه‌ها را اصلاح کنیم و این نظامات را اصلاح نکنیم.

بعد نظارت عالی، نظارت شهرداری‌ها، نظارت نظام مهندسی بر کارکرد ناظرین، نظارت ادارات کل شهرسازی برکارکرد ناظرین این‌ها همه در هاله‌ای از سوالات و ابهام وجود دارد.

مجری: یعنی خلاء قانونی داریم؟

شاکری: نه ما به اندازه کافی قانون داریم و هیچ مشکلی از نظر قانونی نداریم، ولی اجرا نمی‌شود البته قانون را در مجلس داریم اصلاح می‌کنیم، ولی ارتباطی نداریم ان بهبود می‌بخشد شرایط انجام کار را، بنابراین الان مثلا شما سازمان نظام مهندسی تهران را بپرسید چرا مجمع ان برگزار نمی‌شود؟ چرا انتخاباتش این طور است و چرا اینقدر کشمکش درون ان است و هیئت مدیره‌ای که این همه کشمکش دارد چطور می‌تواند بر اعضای خودش نظارت کند؟ بنابراین این‌ها وقتی در یک فضای شفاف و رقابتی و سالم همه کار‌ها انجام شود تعرفه هم همچنان به نظر من از موضوعاتی است که می‌تواند بهبود بخشیده شود و کارش درست انجام شود بنابراین من تعرفه را در یک نظام کلان نظام مهندسی می‌بینم نه فقط ان جزء مبلغ تعرفه‌ها؛ من فکر می‌کنم اگر ان نظام اصلاح شود بدنه شریف و پاکدست و حرفه‌ای نظام مهندسی کاملا اماده اند وظایف خودشان را انجام بدهند و مالکین هم احساس می‌کنند یک مشاور، یک متخصص، یک دلسوز و یک امین کنار دستشان است و دارد کمکشان می‌کند برای این که ساخت و سازشان ایمن انجام شود.

مجری: نکاتی که اقای دکتر شاکری بیان کردند البته چند محور داشت، یکی بپردازیم به وظایفی که به عهده مهندس ناظر هست و نوع نظارتی که بر خود فعالیت این مهندسین ناظر هم صورت میگیرد.

مفاخر: مهندسین ناظر مراحلی مثل چند مرحله را نظارت می‌کنند، پی سازی، اجرای اسکلت، سفت کاری، نازک کاری و پایان کار است و بازرسانی هم طبق قانون بایستی از کار مهندسین کنترل کنند و ببینند که مهندسین ناظر و حتی مجریانی که مستمر باید بر روی پروژه باشند از طرف بازرسی هم نظام مهندسی و هم شهرداری کنترل شوند. ممکن است کسانی هم باشند که به شکل اندک که بخواهند قانون را نادیده بگیرند که ان‌ها به شورای انتظامی معرفی می‌شوند و جرایمی مثل کار نکردن شان، گرفتن پروانه و این‌ها هم اتفاق می‌افتد.

مجری: اقای شاکری نکته‌ای را در همین زمینه گفتند که اگر صاحب ملکی بخواهد پیگیری داشته باشد و احیانا شکایتی داشته باشد خیلی ظاهرا مسیر سختی را باید طی کند. چه روندی باید طی شود؟

مفاخر: باید به قسمت شورای انتظامی مراجعه کنند و موضوع را می‌گویند و مهندس می‌خواهند.

مجری: چقدر طول میکشد؟

مفاخر: بستگی دارد، اگر از طرف شهرداری باشد شهرداری نامه می‌زند به نظام مهندسی.

شاکری: اقای مفاخر، فقط من از ایشان و همکاران خودم که خیلی به ایشان علاقه دارم و در این زمینه دارم کمک می‌کنم، تعداد پرونده‌هایی که شورای انتظامی‌ها معطلند را فقط ببیند از چه مدت تا چه مدت است و چرا این طور است؟ و من این اشکال را دقیقا در عدم انجام وظایف هیات مدیره‌ها می‌بینم، هیات مدیره تا زمانی که سیاسی و باندبازی و جبهه بندی و گروه بندی انتخاب شوند همین بلایی که سر مهندسین دارند می‌اورند و این مشکل اساسی است که ما داریم، بنابراین ضمن اینکه تاکید می‌کنم این دوره الحمدالله انتخابات هیات مدیره‌ها و شورای مرکزی در یک فضای مناسب‌تر و بهتری انجام شد، ولی همچنان ما جای کارکرد هیات مدیره‌ها در دفاع از حیثیت اجتماعی و جایگاه حرفه‌ای و تخصصی اعضایشان را در ابهام می‌بینیم یعنی در این زمینه کم کار می‌شود و در ارتقاء نظام مهندسی، من فکر می‌کنم اعضای هیات مدیره‌ها وقتی انتخاب می‌شوند باید پروانه خودشان را بسپارند و بگویند ما را انتخاب کردند برای این که این وظایفی که قانون بعهده ما گذاشته شده انجام بدهیم و از هر گونه شائبه دوری کنند و یک نظام شفاف و رقابتی و تخصص گرایانه را انشاالله اعمال کنند. من فکر می‌کنم در کنار این اصلاح نظام تعرفه هم می‌تواند یک شادی و انگیزه و توان بیشتری را در مهندسین ایجاد بکند که انشاالله ما ساخت و ساز‌های ایمن و بزرگ و باکفایت داشته باشیم.

مجری: نکاتی که بیان کردید که اقای مفاخر توضیح بدهند

مفاخر: ممنون از آقای دکتر شاکری عزیز و محترم، مهم است موضوعات نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی که باید این انسجام و اتحاد بین سازمان‌ها حتی شهرداری اتفاق بیفتد، تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی و شرح خدمات گروه‌های هفت گانه معماری عمران، تاسیسات، شهرسازی، ترافیک و نقشه برداری و همچنان که فرمودند این تعارض منافع را هم در نظر بگیرند و وضعیت سازمان خدمات نظام مهندسی را حتی در روستا‌ها با تفاهم نامه‌هایی که با بنیاد مسکن و شهرک‌های صنعتی و ... هست با توجه به مباحث مقررات ملی انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)