• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۳۱۷۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲
فارس » اقتصادی

افزایش بیش از ۱۰ برابری تولیدات گلخانه‌ای فارس

در استان فارس ساخت ۲ هزار هکتار گلخانه جدید هدف گذاری شده است.

افزایش بیش از ۱۰ برابری تولیدات گلخانه‌ای نسبت به فضای بازبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره دستور استاندار برای توسعه ۲ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای برای امسال در استان گفت: امسال متقاضیان احداث گلخانه به مساحت ۲ هزار و ۲۱۴ هکتار در استان شناسایی شده اند.
مجتبی دهقان پور با بیان این که با وجود داشتن سهمیه، وزارت جهاد کشاورزی فقط ۲۰۰ هکتاربرای توسعه گلخانه به فارس اختصاص داده است تصریح کرد: نزدیک به هزار هکتار از گلخانه‌ها بین ۱۵ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی گفت: از ابتدای امسال تا کنون طرح ۴۳ هکتار گلخانه سبزی و صیفی و ۲۲ هکتار سایبان کشاورزی باغ‌ها در استان فارس به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: امسال ۳۲۲ طرح، به مساحت ۳۰۷ هکتار، برای گرفتن تسهیلات به میزان ۲۲ هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال عمدتا به بانک کشاورزی معرفی شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه تا پایان پارسال ۶۰۷ هکتار گلخانه و ۲۲۰ هکتار سایبان باغ در استان فارس احداث شد ادامه داد: در گلخانه‌های استان بیشتر محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، فلفل دلمه رنگی، گوجه فرنگی و سایر سبزیجات برگی همچون فلفل تند تولید می‌شود.
دهقانی گفت: تولید نشا و نهال، گل و گیاهان زینتی، گیاهان دارویی، پاپایا، میوه‌های هسته دار و مرکبات از دیگر محصولات تولیدی استان در فضای کنترل شده است.
وی افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب، استفاده بهینه از نهاده‌های تولید، کاهش ریسک تولید و افزایش ۱۰ تا ۱۲ برابری تولیدات در گلخانه نسبت به فضای باز را از مزایای تولید در فضای گلخانه‌ای بیان کرد و افزود: امکان کنترل شرایط محیطی و تولید محصولات خارج از فصل و افزایش مدت زمان برداشت محصولات، در گلخانه‌ها وجود دارد.
او همچنین به افزایش بازدهی اقتصادی کشت گلخانه‌ای نسبت به فضای باز، اشتغال زایی پایدار، فعال شدن صنایع مرتبط جانبی نظیر کارخانجات و کارگاه‌های ساخت قطعات فلزی و پوشش‌های پلاستیکی و افزایش ضریب امنیت غذایی و سلامت جامعه نیز اشاره کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به شناسایی و مکان یابی اراضی مستعد توسعه تولید در محیط‌های کنترل شده به ویژه در زمین‌های زیردست سدها، تهیه بانک اطلاعاتی بهره برداران متقاضی احداث گلخانه، انتقال کشت محصولات سبزی و صیفی فضای باز به محیط‌های کنترل شده، بهسازی و نوسازی گلخانه‌های قدیمی و اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی متنوع به عنوان برنامه‌های در دست اقدام برای توسعه گلخانه‌ها اشاره کرد.
دهقانی ایجاد روستا‌های گلخانه ای، شهرک‌ها و مجتمع‌های گلخانه‌ای و گلخانه‌های کوچک مقیاس و راه اندازی زنجیره‌های ارزش محصولات گلخانه‌ای با مشارکت شرکت‌های تعاونی و اتحادیه گلخانه داران استان به عنوان بخشی دیگر از اقدامات و برنامه‌های توسعه‌ای مد نظر در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه متقاضیان احداث گلخانه پس از دریافت پروانه تاسیس از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی می‌توانند در سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری وزارت جهاد کشاورزی (سیتا) درخواست خود برای گرفتن تسهیلات بانکی را ثبت کنند، افزود: پس از مطرح شدن درخواست‌ها در میز خدمت و بررسی مدارک آب، زمین و مجوز تاسیس، در صورت تائید کارگروه، متقاضی به بانک‌های عامل معرفی می‌شود.
دهقان پور با اشاره به اینکه تامین آب با کمیت و کیفیت مناسب و تامین وثایق بانکی برای متقاضیان تسهیلات از چالش‌های اساسی در مسیر توسعه محیط‌های کنترل شده در استان فارس به شمار می‌آید، اضافه کرد: برای متقاضیان احداث سایبان‌های کشاورزی نیز پس از دریافت مجوز از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، روند دریافت تسهیلات بانکی مشابه گلخانه هاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای سواد محیط‌زیستی دانش‌آموزان در بلداجی
تساوی نماینده کردستان در رقابت های لیگ برتر فوتبال کشور
افتتاح کریدور شهدای اقتدار منطقه آزاد ارس
کاهش ۱۴ درصدی ورودی سد‌های استان اردبیل
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
پیگیری لیگ بسکتبال بانوان با دیدار‌های هفته پنجم
بانوی یزدی، مرهمِ درد فرشتگان کوچک
مادر شهیدان گلگون آسمانی شد
برخورد ۲ سواری در جاده نورآباد به رستم با یک کشته و پنج مصدوم
­هشدار درباره کلاهبرداری‌های اینترنتی به مناسبت بلک فرایدی یاجمعه سیاه
شهربابک در جمع شهرستانهای تولید زعفران
نشان برنز تیم اپه مردان قطعی شد
پایداری وضعیت جوی در کردستان
مراسم تشییع شهید گمنام در باخرز
کشف ۲۰۰۰ دستگاه ماینر قاچاق به ارزش ۱۴۷ میلیارد تومان
نوزاد عجول زرندی پیش از رسیدن به بیمارستان در منزل به دنیا آمد
نشست خبری و همایش فعالان رسانه محله محور بویین میاندشت
تشریح برنامه‌های وداع و تشییع شهدای گمنام در آذربایجان شرقی
دانشگاه‌ها محور توسعه صنایع خلاق و فرهنگی هستند
توسعه تبادلات تجاری با کشور‌های آسیای میانه اولویت دولت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)