• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۳۳۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۷
سیاسی » دولت
دهقان:

همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی، ۱۲ آذر برگزار می‌شود

معاون حقوقی رئیس جمهور در نشست مطبوعاتی «همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی» گفت: این همایش، شنبه ۱۲ آذر با هدف نهادینه‌کردن قانونگرایی و اجرای قانون اساسی برای دفاع از حقوق مردم در ابعاد مختلف برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد دهقان، امروز دوشنبه در نشست مطبوعاتی «همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی» با تبریک هفته بسیج به همه شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای سلامت و شهدای امنیت، ادای احترام کرد و اظهار داشت: دشمن در ۲ ماه گذشته، جنگ ترکیبی را علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی، طراحی و با استفاده از برخی بسترهای داخلی، اجرا کرد.

همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی برگزار می‌شود
معاون حقوقی رئیس جمهور، تصریح کرد: دشمن بر این اساس توانست هم داعش را به میدان آورد و از خوی وحشی‌گری آن علیه مردم کوچه و بازار استفاده کند و هم منافقین را تمام قد به وسط میدان آورد و هم از همه ظرفیت‌های بین‌المللی و رسانه‌ای خود استفاده و متأسفانه برخی افراد غافل در کشور را همراه خود و خساراتی به امنیت و اقتصاد مردم و کشور وارد کرد.

دهقان با اشاره به اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، همواره حق برگزاری تجمعات و اعتراضات برابر قانون اساسی از سوی همه مقامات کشور به رسمیت شناخته شده است، اظهار داشت: البته قوانین مرتبط با برگزاری اجتماعات باید روزآمد می‌شد که این کار در مجلس در حال پیگیری است تا نقایص این قانون برطرف شده و چارچوب‌های آن با توجه به اقتضائات امروز روزآمد شود و امکان رفتارهای سلیقه‌ای در این زمینه رفع شود.

معاون حقوقی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی، تصریح کرد: از ابتدای تشکیل دولت مردمی، مردمی‌سازی اجرای قانون اساسی با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان پیگیری شد و برای اولین‌بار دستورالعملی درباره مسئولیت اجرای قانون اساسی با ضمانت اجرا در این زمینه تهیه شد که به تایید رئیس جمهور نیز رسیده است.

دهقان با بیان اینکه در این دستورالعمل، مفاد متعددی پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: در این زمینه برای دفاع از آزادی‌های مشروع و حقوق مردم و اجرای همه اصول قانون اساسی، سامانه‌ای طراحی شده تا مردم از همه کشور به آن دسترسی داشته باشند و موارد نقض قانون اساسی را به مسئولان کشور و رئیس جمهور اعلام کنند که این سامانه در روز برگزاری همایش رونمایی خواهد شد.

معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اینکه این سامانه همچنین امکان دریافت نظرات و ایده‌های نو از حقوق‌دانان برای حکمرانی بهتر را فراهم می‌کند، گفت: همچنین تشکیل هیئت عالی اجرای قانون اساسی با حضور اعضای حقوقی و حقیقی را پیش‌بینی کردیم تا موضوع اجرای قانون اساسی و موارد نقض و تحقق این قانون و به تعبیر دیگر نهادینه شدن قانون‌گرایی را پیگیری کنیم و به این‌ وسیله از نظر حقوقدانان و استادان و ایده‌های دانشجویان برای اجرای بهتر قانون اساسی بهره بگیریم.

دهقان، اظهار داشت: همچنین در زمان سپری شده از دولت مردمی، حداقل ۱۵۰ مکاتبه و پیگیری و برگزاری نشست‌ با دستگاه‌های مختلف درباره میزان، نحوه و موانع اجرای قانون اساسی داشته‌ایم و اگر گزارشی در زمینه نقض حقوق و آزادی‌های مردم یا فساد به‌دست ما رسیده است، آن را پیگیری کرده‌ایم.

معاون حقوقی رئیس جمهور، تصریح کرد: پیگیری‌های ما برای اجرای قانون اساسی، ذیل تفسیر شورای نگهبان از اصل ۱۱۳ قانون اساسی بوده که مسئولیت اجرای قانون اساسی از سوی رئیس جمهور را در خود قوه مجریه و موارد مغفول مانده و بر زمین مانده، عنوان کرده است.

دهقان با بیان اینکه جدای از این مباحث، با پیگیری معاون اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی، تشکیل خانه قانون اساسی را پیگیری کردیم و به تصویب رساندیم، گفت: در قالب خانه قانون اساسی، برگزاری نشست‌های نظریه‌پردازی درباره این قانون و نیز کرسی‌های آزاداندیشی با حضور استادان و دانشجویان را پیگیری خواهیم کرد.

معاون حقوقی رئیس جمهور، تصریح کرد: معاونت حقوقی ریاست جمهوری با پیگیری مجموع این کارها به‌ دنبال تهیه منظومه‌ای از کیفیت و کمیت اجرای قانون اساسی در دستگاه‌های مختلف اجرایی بوده تا موارد مغفول مانده از اجرای قانون اساسی مشخص شده و راه‌های جلوگیری از نقض قانون اساسی، آشکار و مسدود شوند تا دیگر شاهد نقض قانون اساسی نباشیم.

دهقان، گفت: به همین علت، همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی، شنبه ۱۲ آذر با هدف نهادینه کردن قانونگرایی و اجرای قانون اساسی برای دفاع از حقوق مردم در ابعاد مختلف برگزار می‌شود.

معاون حقوقی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بین اغتشاشات و اعتراضات، قائل به تفکیک هستیم، اظهار داشت: دولت مردمی، قاطعانه در برابر مواردی که جان و حقوق مردم را به خطر بیاندازد، می‌ایستد. دشمن، جنگی حقوقی به راه انداخته است که ما با آن به شکل مؤثر، مقابله خواهیم کرد. دولت مردمی بر اساس قانون اساسی، خود را موظف به دفاع از حقوق همه گروه‌ها، اقوام، مذاهب و آیین‌های رسمی می‌داند و مسئولیت دفاع از حقوق اساسی مردم از سوی رئیس جمهور محترم به‌عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به معاون اجرای قانون اساسی در معاونت حقوقی تفویض شده است.

دهقان، همچنین با بیان اینکه به هیچ وجه در برابر ظلم به حقوق مردم، چه در خارج از کشور و چه در داخل کشور سکوت نخواهیم کرد، گفت: در جریان ناآرامی‌های اخیر نیز در کنار پیگیری حقوق تضییع شده مردم، از حقوق کسانی که از سر غفلت فریب دشمن را خورده‌اند نیز دفاع کرده‌ایم.

معاون اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی رئیس جمهور نیز در این نشست، همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی را بستری برای گفتگو درباره این قانون به عنوان میثاق ملی و مهم‌ترین سند حیات اجتماعی و سیاسی امروز ملت ایران دانست.

حبیب‌نژاد، گفت: پیش از این، در سالروز تصویب قانون اساسی در ۱۲ آذر، همایش‌های نکوداشت انتزاعی برگزار می‌شد که به نظر ما امروز دیگر زمان برگزاری این‌ همایش‌های انتزاعی نیست و همایش امسال با موضوع احصای راهکارهای مؤثر اجرای قانون اساسی بر اساس اصل ۱۱۳ این قانون و تفسیر شورای نگهبان از این اصل، برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و ضبط گوشت شکار غیرمجاز در گرمه
راه اندازی اردوگاه نگهداری و ترک اعتیاد بانوان
صعود تیم «الف» والیبال ساحلی ایران به جمع ۸ تیم برتر
اختتامیه دو جشنواره استانی در سیرجان
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
تقویت عملیات هوایی اطفای حریق در مازندران با اضافه شدن هواپیمای ایلوشن
بسیج؛ تجلی گفتمان انقلاب و نماد پیوند مردم با نظام اسلامی
۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل بار کشور متعلق به اصفهان
ادامه پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها در هفته اول آذر
پارا وزنه برداران اصفهانی نایب قهرمان کشور
تصفیه خانه تکمیلی فاضلاب بجنورد با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست
طلای محیطی زاده در هفتگانه
عوامل بروز خروپف چیست؟
استقبال گرم برخی شهرهای استان از پیکرهای اهالی بهشت
عیادت معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون اسکیت از ورزشکار آسیب‌دیده
حذف فرزاد چراغی از مرحله حذفی تنیس روی میز المپیک ناشنوایان
امروز؛ آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
۱۰۳ هزار مسکن در اصفهان درمرحله تحویل وتامین زمین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
انجام ۶۰ سورتی پرواز برای اطفای حریق در الیت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)