• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۵۱۹۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۵
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
رئیس سازمان سینمایی سوره حوزه هنری:

حمایت از استعدادهای تازه در سینمای مستند

حمیدرضا جعفریان با تاکید بر حمایت از اکران آثار مستند و کوتاه تأکید کرد: تنوع ژانر در آثار جشنواره «سینماحقیقت» موجب شده تا این رویداد نسبت به گذشته خود گستره مخاطبان بیشتری پیدا کند.

حمایت از استعدادهای تازه در سینمای مستندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره حوزه هنری درباره سیاست سازمان سینمایی سوره برای حمایت از مستندسازان و اکران عمومی آثار آن‌ها گفت: در دوران جدید فعالیت سازمان سینمایی سوره یکی از سیاست‌های مهمی که در حوزه پخش و اکران آثار سینمایی دنبال کرده‌ایم، شکل‌دهی و تقویت زنجیره یکپارچه توزیع آثار و ایجاد تنوع پخش برای حمایت از گونه‌های مختلف فیلم بوده است. بر همین مبنا، در قدم نخست پخش «رویش» را با هدف توجه ویژه به فیلمسازان جوان و آثار خاص شکل دادیم که فرصتی برای دیده شدن و تجربه اکران برای فیلمسازان جوان ایجاد کند. در کنار این موضوع با راه‌اندازی و ساختارمند کردن پخش سیار، به دنبال ایجاد دسترسی‌های جدی‌تر به مخاطب غیرسینمایی بودیم.

جعفریان با اشاره به اینکه هدف پخش «رویش» حمایت از فیلم‌هایی است که در فضای پخش حرفه‌ای در سینما‌ها شانس کمتری برای دیده شدن دارند، افزود: این آثار شامل آثار مستند، فیلم‌های کوتاه و آثار تولیدی فیلمسازان جوانی می‌شود که در حالت عادی، وارد جریان حرفه‌ای پخش در سینما نمی‌شود. در واقع در این طرح با توجه به اینکه ما از پردیس‌های سینمایی چند سالنه بهره می‌بریم، برخی سالن‌های فرعی پردیس‌ها که سالن‌های کوچک‌تری هستند را به این کار اختصاص دادیم.

این مدیر سینمایی در ادامه بیان کرد: اکنون این امکان در حال شکل‌گیری است و با سازوکاری که همکاران ما در دفتر پخش سوره دنبال می‌کنند، به زودی این اتفاق عملی خواهد شد. فیلمسازان علاقه‌مند به شرکت در این طرح می‌توانند درخواست‌های خود را به این دفتر ارایه کنند؛ پس از بررسی بر مبنای سازوکار موجود، شرایط اکران سنجیده شده و این فرصت فراهم می‌شود تا این آثار با شرایط خاص خود در زنجیره سینما‌های حوزه هنری به نمایش درآیند.

رییس سازمان سینمایی سوره در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تاثیر جشنواره «سینماحقیقت» در پیشرفت سینمای مستند توضیح داد: از گذشته به سینمای مستند علاقمند بودم و از همین رو همیشه جشنواره «سینماحقیقت» را دنبال می‌کردم؛ بنابراین باید بگویم جشنواره «سینماحقیقت» حتماً رویداد مهم و تاثیرگذاری است؛ به خصوص در یکی دو دوره اخیر که به تنوع ژانری آثاری که در بخش مسابقه پذیرفته می‌شدند، توجه بیشتری کرده، در نتیجه به نظرم این رویداد نسبت به گذشته خود مهمتر و جدی‌تر نیز شده چراکه در جهت‌دهی به جریان مستندسازی کشور تاثیرگذاری بیشتری داشته است.

جعفریان ادامه داد: در گذشته شاهد بودیم در دوره‌هایی جنس خاصی از مستند در این جشنواره دیده و بدان پرداخته می‌شد، در نتیجه دایره مخاطبان جشنواره محدودتر بود. اما وقتی به دوره‌های اخیر نگاه می‌کنیم، جشنواره تلاش کرده فراگیرتر شود و دایره بیشتری از مستندسازان و علاق‌مندان به سینمای مستند را به خود جذب کند. می‌توان گفت این تفاوت ملموس این سال‌هاست و جای خوشحالی دارد.

وی درباره اینکه آیا حمایت ویژه‌ای از طرف سازمان سینمایی سوره برای برگزیدگان جشنواره «سینماحقیقت» در نظر گرفته شده است یا خیر؟ بیان کرد: برای حمایت از فیلمسازان برتر و استعداد‌هایی که در جشنواره «سینماحقیقت» دیده می‌شوند، ما به جز بستر «رویش» که پیش‌تر درباره آن توضیح دادم، به شکل سیستماتیک سازوکار دیگری نداریم، اما مرکز مستند سوره حتماً جشنواره را رصد کرده و با مستندسازان مستعد و علاقه‌مند وارد تعامل و گفتگو می‌شود. علاوه بر این، اگر این افراد پیشنهاداتی برای تولید مستند داشته باشند، می‌توانند آن را با مرکز مستند سوره مطرح کنند. پس از بررسی طرح و ایده آنها، زمینه برای تولید اثر بعدی‌شان فراهم خواهد شد.

رییس سازمان سینمایی سوره در پایان با اشاره به برگزاری سیزدهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ عنوان کرد: علاوه بر برنامه‌های مذکور، ما در سال پیش رو سیزدهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ را برگزار می‌کنیم که یکی از بخش‌های این جشنواره، سینمای مستند است و این امکان از طریق این رویداد نیز فراهم است تا علاقه‌مندان به سینمای مستند با گونه آثار خیلی کوتاه در این حوزه، شانس خود را برای موفقیت و دیده‌شدن امتحان کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ برتری ­صنعتگران امید مقابل شهداب
قالیشویی‌های غیرمجاز و وانت‌بار‌های فرش معضلی جدی در اهواز
تشکیل کارگروه های رتبه بندی مدارس غیر دولتی در سمنان
دستگیری عاملان ایجاد مزاحمت و نزاع در کرمان
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ پاس با شکست چادرملو شگفتی ساز شد
اعلام زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو
روزه‌داری در ماه رمضان ؛ تزکیه نفس و شفای جسم
تامین زیرساخت و خدمات، اولویت اصلی در طرح‌های مسکن حمایتی
برگزاری اردوی تیم ملی قایقرانی آب‌های آرام به میزبانی دزفول
آغاز طرح تشدید نظارت‌ بر فرآورده‌های خام دامی در لرستان
از جنس کودتا
گستراندن سفره های همدلی و وحدت ماه رمضان در مساجد کیش
تقابل ملوان بندرانزلی و تراکتور تبریز در بندرانزلی
انجام ۲۸۰ هزار و ۶۹۱ مراقبت سلامت برای مردان میانسال در خوزستان
پیشرفت ۸۰ درصدی دریاچه مصنوعی شهر دوگنبدان
نایب قهرمانی یزدانی در تور جهانی تنیس آنتالیا
نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا تروریستی اعلام شد
هفته ۲۳ لیگ یک فوتبال؛ مس شهربابک جای نساجی را در صدر گرفت
انتقال آب از سد جیرفت به دو شهرستان جیرفت و عنبرآباد
برتری فولاد مقابل ذوب آهن ۱۰ نفره
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
‏زمین‌لرزه ۵/۸ ریشتری، کابل و سه استان افغانستان را لرزاند
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)