• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۵۴۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تغییر زیست‌بوم‌های دریایی با مزارع بادی فراساحلی

پژوهش‌های جدید حاکی از این است که مزارع بادی فراساحلی در مقیاس بزرگ ممکن است بر تولید غذای پایه ماهیان دریا و همچنین سطح اکسیژن در داخل و خارج از مناطق مزارع بادی به‌شدت تأثیر بگذارند.

حاج اقایی // مزارع بادی فراساحلی زیست‌بوم‌های دریایی را تغییر می‌دهندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مزارع بادی فراساحلی در دریای شمال در حال توسعه هستند؛ اما عواقب آن برای محیط دریایی که در آنجا ساخته شده‌اند، هنوز به طور کامل بررسی نشده است.
دانشمندان انجمن هلمهولتسِ مراکز تحقیقاتی آلمان (بزرگ‌ترین سازمان تحقیقاتی در آلمان)، در پژوهش‌های گذشته‌شان یافته‌های ارزشمندی درباره اثرات مزارع بادی ارائه کرده‌اند. جدیدترین پژوهش آن‌ها نشان می‌دهد که مزارع بادی در مقیاس بزرگ ممکن است بر تولید اولیه دریایی و همچنین سطح اکسیژن در داخل و خارج از مناطق مزارع بادی به‌شدت تأثیر بگذارند.
اثرات مزارع بادی فراساحلی از جمله شرایط و جریان‌های مختلف باد، بارندگی بیشتر و تغییر اقلیم سطحی، در دریای شمال متنوع است و هنوز به طور کامل درباره آن مطالعه نشده است.
تیمی از محققان انجمن هلمهولتس ثابت کردند که تلاطم پسایه (wake turbulences، گرداب‌های هوا که توسط توربین‌های بادی ایجاد می‌شود) جریان و لایه‌بندی آب را در زیر آن‌ها تغییر می‌دهد. یک تیم دیگر از محققان توانست ثابت کند که اقلیم بالای سطح دریا نیز به طور دائم در حال تغییر است. آخرین پژوهش صورت‌گرفته نیز تأیید می‌کند که این تأثیرات به تغییر توزیع فضایی اجزای زیست‌بوم دریایی منجر می‌شود. این شامل توزیع مواد مغذی، فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون و همچنین زیست‌توده در رسوبات است که غذای پایه بسیاری از موجودات کف‌زی به‌شمار می‌رود.
بنا بر اعلام وبگاه فیز (phys)، محققان به‌منظور مطالعه مدل، مزارع بادی دریایی را در مقیاس بزرگ در دریای شمال در نظر گرفتند. آن‌ها دریافتند در مناطق عمیق‌تر دریا مقدار کربن بیوژن در رسوبات به صورت محلی ۱۰ درصد افزایش می‌یابد و در منطقه‌ای که غلظت اکسیژن در حال حاضر بسیار کم است، ممکن است کاهش بیشتری داشته باشد.
قبلاً اثبات شده است که تغییرات باد به تغییر موضعی افزایش یا کاهش تولید اولیه فیتوپلانکتون تا ۱۰ درصد منجر می‌شود و این نه فقط در مناطقی که مزارع بادی در آن‌ها وجود دارند، بلکه در سراسر بخش جنوبی دریای شمال نیز توزیع شده است. به این معنی که حتی اگر کل تولید در منطقه تغییر اندکی یابد، باز توزیع فضایی تولید وجود دارد که عواقبی برای توزیع زئوپلانکتون (غذای پایه بسیاری از گونه‌های ماهی) در پی دارد؛ به‌ویژه اینکه مراحل اولیه زندگی ماهی‌ها اغلب به دسترس‌پذیری زئوپلانکتون در زمان مناسب، در مکان مناسب بستگی دارد.
بازسازی مکانی و زمانی توزیع زئوپلانکتون ممکن است بر زنجیره فرایند تأثیر بگذارد و در نتیجه بر مقدار ماهیِ در دسترس، تأثیر مثبت یا منفی بگذارد. بنابراین، تغییر کوچک در تولید اولیه، تأثیری پایدار بر کل شبکه غذایی در بخش جنوبی دریای شمال خواهد داشت.
محققان معتقدند؛ گسترش روبه‌فزونی مزارع بادی فراساحلی تأثیری چشمگیر بر ساختار زیست‌بوم‌های ساحلی دریایی خواهد داشت. باید این اثرات را بهتر و باسرعت بیشتر درک کنیم و آن‌ها را در مدیریت زیست‌بوم‌های ساحلی مد نظر قرار دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)