• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۶۴۷۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۷
کردستان » اقتصادی
با حضور رئیس جمهور ؛

امروز؛ آغاز عملیات اجرایی کارخانه طلای سقز

استاندار کردستان گفت: عملیات اجرایی مجموعه سرمایه‌گذاری طلای سقز با هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شرکت شستا، امروز با دستور رییس جمهور آغاز می‌شود.

عملیات اجرایی کارخانه طلای سقز با حضور رییس جمهور آغاز می شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، اسماعیل زارعی کوشا چهارشنبه شب در گفت و گوی زنده تلویزیونی در برنامه رویداد که از شبکه استانی کردستان پخش شد، با بیان اینکه این طرح یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به کردستان است، افزود: با تحقق مصوبات سفر رییس جمهور جهش اقتصادی و عمرانی بزرگی اتفاق می‌افتد که مسئولان اقتصادی، بانک‌ها و وزارتخانه‌ها موظف به پیگیری و تحقق آن شده‌اند.

وی در ادامه به طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج اشاره کرد و گفت: مشکل طعم و بوی نامطلوب آب شرب سنندج از سال ۱۳۹۴ آغاز و رفع آن از مطالبات اصلی مردم این شهر شد، و وزارت نیرو برای برای برطرف کردن این مشکل متمرکز شد تا طرح انتقال آب از سامانه سد آزاد به تصفیه خانه فاضلاب سنندج انجام گیرد و این طرح سال ۱۳۹۹ آغاز شد.

استاندار کردستان افزود: این طرح تا قبل از آذر سال گذشته به کندی در حال اجرا بود و با اعتبارات تخصیصی پیشرفت چندانی نداشت، اما دولت سیزدهم مساله تامین آب را با نگاه جدی دنبال و  پیگیری کرد.

زارعی کوشا پیشرفت سامانه انتقال آب از سد آزاد به سنندج را تا پایان سال گذشته کمتر از ۳۵ درصد اعلام کرد و گفت: این طرح از نظر اجرایی کاملا سخت بود و ۲۸ کیلومتر خط انتقال و لوله‌گذاری در مسیر کوهستانی را طی می‌کرد و از نظر اعتباری نیز هزینه ۸۵۰ میلیارد تومانی را شامل می‌شد که رقمی تقریبا معادل اعتبار عمرانی سالانه استان بود، ولی با پیگیری مداوم اعتبار آن نقدی تامین شد.

استاندار کردستان افزود: پیشرفت ۶۵ درصدی در سال جاری و در نهایت بهره‌برداری آن از نظر اجرایی و تزریق اعتبار در وزارت نیرو بی نظیر بود.

وی گفت: از ۲۸ آبان کار انتقال آب انجام گرفت و بطور متوسط هر ثانیه هزار و ۹۰۰ لیتر آب شرب سنندج و حاشیه باید تامین شود که در حال حاضر بیش از این میزان تامین شده است.

زارعی کوشا افزود: بخشی از سنندج هنوز به کیفیت بالای آب نرسیده و دلیل آن وجود ۱۵۰ هزار لیتر آب سد قشلاق در مخازن مصرفی است که اتمام آن چند روزی زمان می‌برد، اما از نظر کیفیت، آب سد آزاد یکی از بهترین و کیفی‌ترین آب‌های کشور است و از حیث معیار سنجش کیفی، معادل آب معدنی است و بیشتر مناطق سنندج از همین کیفیت آب برخوردار شده‌اند.

زارعی کوشا به این هم اشاره کرد که در حال حاضر ۸۰ درصد مردم سنندج از این کیفیت برخوردارند و مناطق بهاران و نایسر هم تا سه روز آینده با اتمام ذخیره مخازن، از این آب برخوردار خواهند شد.

به گفته وی، زمانی که آب سد آزاد جایگزین سد قشلاق شده، اقدام پدافندی در دست اجرا، احیای سد قشلاق و لایروبی آن است تا بعنوان ذخیره مطمئنی برای تامین آب سنندج در دسترس باشد.

استاندار کردستان افزود: طرح انتقال آب تا افق ۱۴۲۵ و برای جمعیت ۷۰۰ هزار نفری سنندج فراهم شده و مشکلی در روند آبرسانی وجود نخواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رییس جمهور در سفر به سنندج، پیگیر امور استان و طرح‌های عمرانی و مصوبات سفر تیرماه است، اضافه کرد: علاوه بر طرح انتقال آب سد آزاد به سنندج، فاز دوم نیز شامل طرح انتقال آب آزاد به سد قوچم است که آب شرب منطقه شرق استان را تامین می‌کند و در مرحله ترک تشریفات قرار دارد.

استاندار کردستان گفت: از سدسیازاخ دیواندره هم تامین آب شرب این شهر و انتقال آب به بیجار دنبال می‌شود که حدود چهارهزار میلیارد تومان اعتبار دارد و این طرح نیز در مرحله ترک تشریفات است.

زارعی کوشا افزود: مسائل و مشکلات مالی سد ژاوه نیز در حال برطرف شدن است و برای تامین و انتقال آب به دشت قروه و دهگلان که وضعیت نگران کننده‌ای دارد، وارد مدار خواهد شد.

استاندار کردستان اظهار داشت: سد سیازاخ هم آبگیری شد و ۲۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که اتفاق بسیار خوبی است و تا پایان امسال بصورت کامل آبگیری می‌شود.

زارعی‌کوشا به رفع مشکل آب شرب مناطق شرقی شهر مریوان هم اشاره کرد و ادامه داد: خط انتقال ۱۳۸ کیلومتری از سد سیازاخ به بیجار هم در حال انجام است.

زارعی کوشا گفت: در زمینه تورم با وجود اینکه راضی‌کننده نبوده، ولی روندی که مرکز آمار آن را ارائه داد نشان می‌دهد که در ۱۲ ماه منتهی به مهرماه پارسال نرخ تورم در استان ۵۰.۹ درصد بوده و در رده دوم کشور بودیم که امسال به ۴۴ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: البته این نرخ اصلا مطلوب نیست، ولی سه برابر کاهش میانگین کشوری، کاهش داشته و در رتبه ۱۶ کشور قرار داریم که از بالای جدول به رده‌های میانی رسیده‌ایم.

امروز پنجشنبه رییس جمهور در سفری یک روزه به کردستان، ضمن افتتاح سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج، با روحانیون، نخبگان و مردم دیدار خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کتاب «یرحا» حاصل دو سال پژوهش بینادینی است
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
تاکید بر ضرورت نگاه نظام‌مند به اقتصاد صنایع‌دستی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ بهمن
وقف ۱۴۰۰ مترمربع زمین کشاورزی در بشرویه
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد
ترجمه فارسی «المبدا و المعاد» در راه است
رسیدگی به ۳۵۲ گزارش تخلف صنفی در زنجان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
روایت بمباران شیمیایی سردشت در قالب داستان
راهیابی وفایی به مرحله اصلی اسنوکر آزاد جهان
تشکیل باشگاه تصویرگران نوجوان
رونمایی از ۳۶ کتاب شهدای اسارت
تحقق ۲۹ همت سرمایه گذاری اقتصادی در لرستان
مراسم سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت امروز برگزار می‌شود
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)