• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۸۶۵۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
اقتصادی » آب و انرژی

اختصاص دو درصد از درآمد شرکت‌های وزارت نیرو به دانش‌بنیان ها

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو اقدامات وزارت نیرو به منظور اجرای طرح‌ها و توسعه شرکت‌ها و اشتغال دانش‌بنیان را تشریح کرد و گفت: بدین منظور دو درصد از درآمد‌های عملیاتی و غیرعملیاتی شرکت‌های تابعه و وابسته وزارت نیرو به این امر اختصاص می‌یابد.

اختصاص دو درصد از درآمد شرکت‌های وزارت نیرو به دانش‌بنیان هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون‏‏، خانم مریم کارگر نجفی  با اشاره به اقدامات وزارت نیرو به منظور تحقق شعار سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۱ و همزمان با اعلام شعار سال از سوی مقام معظم رهبری، جلسات مشترکی میان وزیر نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران حوزه تحقیقات و فناوری وزارت نیرو برگزار و ستاد راهبری و هماهنگی شکل گرفت.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو با اشاره به تدوین پیش‌نویس مصوبه هیئت‌وزیران بر اساس نگاه تحلیلی به رهنمود‌های مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس‌جمهور افزود: افزایش ۱۰۰ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان و اشتغال مستقیم ناشی از آن و همچنین تمرکز بر فرآیند‌ها و زیرساخت‌ها برای حمایت از شکل‌گیری فعالیت‌های دانش بنیان در صنعت آب و برق، از نتایج جلسات فشرده‌ای است که در این راستا شکل گرفت.

خانم کارگرنجفی، استخراج محور‌های شکل‌گیری فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان با عنوان طرح‌های پیشران آب، آبفا، برق و انرژی و درج در ماده (۱۲) آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در صنعت آب و برق را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: همچنین مصوبه هیئت‌وزیران با عنوان «آئین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق» بر اساس پیشنهاد اولیه وزارت نیرو به عنوان دومین دستگاه اجرایی پیشرو در زمینه تحقق شعار سال، در انتهای تیرماه ابلاغ شد.

ایجاد زیر‌ساخت‌های توسعه زیست‌بوم نوآوری نیرو


معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو ادامه داد: بر اساس این مصوبه زیر‌ساخت‌های توسعه زیست‌بوم نوآوری نیرو ایجاد خواهد شد که راه‌اندازی پارک علم و فناوری نیرو با هدف حمایت از تجاری‌سازی و بازارسازی شرکت‌های دانش‌بنیان رشد یافته، کارخانجات نوآوری در جوار محیط‌های صنعتی و پژوهشی، تقویت صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی و ارتقای آن به صندوق پژوهش و فناوری نیرو به عنوان نهاد مالی پشتیبان، بهره‌گیری از ظرفیت مجتمع‌های آموزشی و پژوهشی وزارت نیرو تحت عنوان «پردیس‌های علم و فناوری» به عنوان کانون‌های منطقه‌ای زیست‌بوم نوآوری نیرو در ۸ استان برخی از این زیرساخت‌ها است.

خانم کارگرنجفی از رویکرد دانش‌بنیان در شرکت‌هایی که وزارت نیرو در آن‌ها دارای سهام است خبر داد و گفت: این امر از طریق تقویت واحد‌های تحقیق و توسعه یا راه‌اندازی شتاب‌دهنده‌های تخصصی امکان‌پذیر می‌شود.


وی، اختصاص دو درصد از درآمد‌های عملیاتی و غیرعملیاتی شرکت‌های تابعه و وابسته وزارت نیرو را به طرح‌های پیشران، تولید بار اول، پایلوت و پوشش ریسک از دیگر مصوبات ذکر کرد و ادامه داد: به منظور حمایت و کاهش ریسک به‌کارگیری محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، سازوکار بیمه محصولات فناورانه ایجاد خواهد شد.

خانم کارگرنجفی در ادامه به اجرای برنامه مشترک با وزارت علوم به منظور توانمندسازی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها برای راه‌اندازی کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان در صنعت آب و برق اشاره کرد.

۱۳ مصداق فعالیت دانش‌بنیان و نوآورانه در صنعت آب و برق

معاون وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره مصادیق تعریف‌شده برای طرح‌های پیشران و فعالیت‌های دانش‌بنیان یادآور شد: گسترش و راه‌اندازی بازار‌های محلی آب و صدور اوراق صرفه‌جویی، راه‌اندازی پایلوت‌های بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی، اوراق صرفه‌جویی سوخت ناشی از پروژه‌های بهینه‌سازی و صرفه‌جویی، بهینه‌سازی مصرف آب و برق، ارتقای بهره‌وری در تولید، انتقال و توزیع آب و برق، کاهش تلفات، افزایش امنیت و تاب‌آوری، بومی‌سازی و خودکفایی، توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هوشمند سازی سنجش داده و داده کاوی، آب‌های ژرف، بازیافت پساب، نمک‌زدایی، انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره ارزش، ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس‌های مختلف و سرانجام صادرات و تبادل انرژی با همسایگان مصادیق تعریف‌شده در این رابطه است.

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزیر نیرو در پایان از ارائه و تصویب بیش از ۵۲ طرح پیشران در بخش‌های آب و آبفا، برق و انرژی خبر داد و گفت: برنامه زمان‌بندی، اعتبارات مورد نیاز و راهبری آن تعیین شده و در آینده اجرایی خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
تشییع پیکر پدر شهید پاگرد صیفار در تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
تجهیز بیمارستان رازی ماهنشان با به روز‌ترین دستگاه‌های درمانی و تشخیصی
پایش گسترده بیماری‌های دامی در زنجان
بهسازی و آسفالت بیش از ۵۴ کیلومتر راه‌های روستایی استان زنجان
ایستادگی ملت ایران، آمریکا را به میز مذاکره بازگرداند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)