• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۹۳۳۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۲
علمی و فرهنگی » معارف
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌ های قرآنی خواستار شد:

تخصیص ردیف اعتباری به اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌ های قرآن و عترت از نمایندگان ملت در مجلس خواست تکلیف‌ اعتبارات این اتحادیه را با سه هزار مؤسسه مشخص کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه زنده افق، امروز، ۱۲ آذر با موضوع بررسی برخی از مشکلات مؤسسات قرآنی با حضور محمد انجم‌ شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌ های قرآن و عترت در رادیو قرآن پخش شد.

انجم‌ شعاع درباره برخی از مشکلات اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت گفت: اتحادیه فعلی که مسئولیت حل و فصل مشکلات مؤسسات را دارد با عمر حدود دو سال و چند ماه، تقریباً نوپاست. این اتحادیه پس از کشمکش‌ های قبلی دو اتحادیه قبلی شکل گرفت تا پشتوانه خوبی برای مؤسسات قرآنی باشد.

وی ادامه داد: سه هزار و ۳۳۰ مؤسسه قرآنی و بیش از ۷۰۰ شعبه در سامانه ثبت‌ نام کرده‌ اند، البته این آمار به غیر از مهد‌های قرآنی و مراکز شبانه‌روزی و مدارس حفظ قرآن (آموزش حفظ در کنار آموزش دروس و سرفصل‌ های هر پایه تحصیلی) است.

انجم‌ شعاع با تأکید بر اینکه مجموعه‌ ای با این زیرساخت بزرگ در خدمت نظام قرآنی کشور است، افزود: بخشی از این مشکلات ناشی از دوره فترتی بود که دو اتحادیه درگیر ادغام بودند و بخش دیگر مربوط به آثاری است که دوره کرونا به مجموعه‌ های قرآنی تحمیل کرد. روزی که مسئولیت اتحادیه توسط اینجانب پذیرفته شد، گزارش دو دستگاه این بود که بالای ۶۰۰ مؤسسه یا تعطیل شده‌ اند یا در شُرف تعطیلی هستند یا تعلیق فعالیتشان را به دستگاه‌ های حاکمیتی اعلام کرده اند.

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت اضافه کرد: بخش قابل توجهی از فعالیت مؤسسات قرآنی در فضای حقیقی بود و در ایام کرونا امکان یا آمادگی حضور در فضای مجازی را نداشتند، بنابراین نخستین مشکل پس از کرونا، مشکل مکان مؤسسات است، چراکه امکان استقرار در مکان‌ های قبلی برای مؤسسات قرآنی سلب شد.

انجم شعاع تصریح کرد: برای سهولت و حل مشکل اورژانسی مکان مؤسسات، مکاتبه و تفاهم‌ نامه‌ هایی با سازمان اوقاف و امور خیریه برای بهره‌ مندی از ظرفیت فرهنگی کشور، چون مساجد، هیئات مذهبی و بقاع متبرکه منعقد شد. در این زمینه آنگونه که انتظار داشتیم ساختار مساجد به دلیل تکثر دستگاه‌ های متولی امور مساجد،  لازم را نداشتند، چنانکه در روایات آمده است «اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن؛ مساجد را برای قرآن بنا کرده‌ اند» و مقام معظم رهبری نیز امسال در بیاناتشان مساجد را به عنوان پایگاه‌ های فرهنگی خطاب کردند.

وی بیان کرد: همچنین در نظر داشتیم تا از فضای مدارس در شیفت دوم استفاده کنیم و طی نشستی که امروز صبح در آموزش و پرورش داشتیم، مقرر شد تا فضای مدارس در شیفت دوم به صورت آزمایشی در چند استان در اختیار مؤسسات قرآنی قرار گیرد تا مشکل مکان‌ های مؤسسات به صورت اورژانسی حل شود.

انجم‌ شعاع درباره علت استقبال نکردن مؤسسات از فضای بقاع متبرکه اضافه کرد: علت این عدم استقبال این است که فضای بقاع متبرکه در خارج از شهر یا در مکان‌ هایی است که قرآن‌ آموزان دائمی ندارد، بلکه در ایام مناسبتی شاهد حضور مخاطبان در آنجا هستیم.


مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌ های قرآن و عترت با اشاره به اینکه از دیگر دغدغه‌ های مؤسسات موضوع بیمه قرآنی و دیگری بحث مالیات است، گفت: با وجود نشست های مختلف با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، اما هنوز مؤسسات و تشکل‌ های قرآنی با وجود قانون معافیت مالیاتی چاره ای جز تنظیم دفاتر و اظهارنامه مالیاتی ندارند. تکمیل اظهارنامه مالیاتی نیازمند استخدام و بکارگیری حسابرس آگاه با  هزینه های گزاف است.

وی ادامه داد: در نشست های متعدد و مراودات با سازمان امور مالیاتی و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و سایر نمایندگان مقرر شد در صورت امکان، شرایطی فراهم شود تا مؤسساتی که اساساً در راه دین و قرآن هستند، فقط با ارائه اسناد بتوانند مشکلشان را حل کنند که امیدواریم با رایزنی‌ ها و مراودات در آینده به نتایج مطلوب برسیم.

انجم‌شعاع درباره مشکل بیمه معلمان قرآن اظهار کرد: در بحث بیمه، مشکل اساسی ما باقی ماندن سهم کارفرماست. روزی که مدیر مؤسسه تبرکاً فعالیت قرآنی خود را شروع کرده است، فکر نمی‌ کرد روزی به عنوان کارگاه اقتصادی دیده می‌ شود و تمام قانون تجارت از پرداخت سهم کارفرما تا مالیات و ... بر آن بار می‌ شود.

وی درباره تعداد بیمه‌ شدگان در صندوق هنرمندان و فعالان قرآنی تصریح کرد: طبق آخرین آمار حدود ۱۰ هزار و ۸۰ نفر عضو صندوق هنرمندان هستند که از این تعداد شش هزار و ۲۰۰ نفر بیمه شدند و خوشبختانه وزارت ارشاد در نشست اخیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و نشستی که امروز داشتیم، اعلام کرد، ظاهرا سقف و محدودیت گذشته برداشته شده است بنابراین قرآنیان متقاضی صندوق هنرمندان با چارچوب‌ ها و شرایط مشخص شده، ولی بدون محدودیت کمی (براساس ثبت‌ نام‌ های انجام شده در سامانه حمد) می‌ توانند به عضویت این صندوق درآیند.


مدیرعامل اتحادیه کشوری با اشاره به اینکه براساس آمار اولیه در ساختار مردم‌ نهاد ۲۷ هزار و ۲۰۰ معلم قرآن داریم، افزود: تعدادی از معلمان بیمه هستند و سن تعدادی از معلمان از ۵۰ سال عبور کرده است که امکان بیمه آن‌ها نیست. بنابر این عدد اولیه ۳۰ هزار نفر (با گستره دامنه بخش مردمی از بسیج و خانه‌ های قرآن و ...) متقاضی بیمه داریم.

 

انعقاد قرارداد بیمه 30 هزار معلم قرآن با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان
انجم‌ شعاع اضافه کرد: بر همین اساس در بهمن‌ ۱۴۰۰ طی تعامل با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرارداد بیمه ۳۰ هزار معلم را منعقد کردیم که تا ۵۰ هزار نفر نیز قابل تعمیم است. برخلاف عنوان روستائیان، بیمه این صندوق شامل مشاغل فصلی (که در دولت مصوب شده) می‌ شود، بنابراین برای مؤسسات قرآنی از قانون مشاغل فصلی استفاده شده است و تا این لحظه بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر کار بیمه شان در این صندوق انجام شده است.

وی درباره تفاوت بارز بیمه اجتماعی با صندوق هنرمندان گفت: بیمه‌ گر در صندوق هنرمندان موظف به پرداخت حدود ۴۰۰ هزار تومان است و دولت هم همین مقدار را پرداخت می‌ کند و دفترچه درمانی آن نیز بیمه تأمین اجتماعی است، اما بیمه‌ گر در صندوق تامین اجتماعی موظف به پرداخت ۱۳۳ هزار تومان است که دوبرابر این مبلغ را دولت به صندوق پرداخت می‌ کند. معلمان و مدیران قرآنی بدانند که در صورت عضویت در هر صندوق، می‌ توانند سابقه بیمه خود را با پرداخت مابه التفاوتی به صندوق دیگر منتقل کنند.

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌ های قرآن و عترت در پاسخ به سؤالی درباره عدم کارآیی بیمه برای بازنشستگی و چگونگی وضعیت بیمه تکمیلی اظهار کرد: صندوق هنرمندان شامل از کارافتادگی و بازنشستگی و بیمه تکمیلی می‌ شود. اما در کارگزاری بیمه صندوق اجتماعی که در اتحادیه کشوری مستقر است سعی شده است تا بدون محدودیت و پس از تأیید درخواست‌ ها از سوی اتحادیه‌ های استانی حتی خانه‌ های قرآن نیز به امر بیمه مربیان خود بپردازند.

انجم شعاع ادامه داد: حتی تدابیری اندیشیده شده است تا یک معلم قرآن در مسجد در صورت دارا بودن مدارک مثبته با نامه‌ ای از سوی امام جماعت مسجد، درخواست عضویت در این صندوق بیمه‌ ای را ارائه کند. متقاضیان برای اطلاع از شرایط می‌ توانند با دفتر بیمه مستقر در اتحادیه با شماره ۴-۸۸۳۸۳۳۴۱ از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶ تماس بگیرند.

وی درباره چگونگی تخصیص اعتبارات به اتحادیه ادامه داد: بخش قابل توجه از اعتبارات منشور توسعه فرهنگ قرآنی پس از تصویب در کمیته تخصیص به اتحادیه واگذار می‌ شود، اما باید گفت در دو سال گذشته، یک مورد تخصیص صادر شد و سایر اعتبارات مربوط به بخشی از سال ۹۹ و اعتبارات سال ۱۴۰۰ هنوز داده نشده است.

انجم شعاع تأکید کرد: انتظار ما از مجلس این است که تکلیف اعتبارات اتحادیه را مشخص کنند، چگونه است که برای بنیاد دعبل خزایی ردیف مشخص شده است، اما برای اتحادیه قرآنی با سه هزار مؤسسه نباید ردیف اعتباری مشخص شود؟ درخواست ما این است که حداقل ۵۰ درصد از اعتبارات منشور در اختیار اتحادیه قرار گیرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جیره‌بندی آب در صورت صرفه‌جویی نکردن شهروندان تبریزی
مازندران، میزبان اردو‌های تیم گلبال مردان
اهدای بیش از ۲۷۰۰ واحد خون در پویش «مهر حسینی» در همدان
بررسی روندطرح انتقال فاضلاب مساکن ملی ومهر میاندوآب
نشست رئیس جمهور با استانداران
آغاز مرحله دوم بهسازی گذر شهر تاریخی استرآباد
ماندگاری هوای گرم در لرستان تا اخر هفته
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
صدور گواهی انحصار وراثت در ثبت احوال
سلماس میزبان نخستین جشنواره ادبی شعر مقاومت آذربایجان‌غربی
دختران کاراته‌کا ناشنوا وارد پنجمین اردوی المپیکی شدند
بزرگراه اقلید–سورمق به نام سردار سرتیپ شهید حاج حسین نیکویی نام‌گذاری شد
مصوبه بنیاد شهید برای خانواده شهدا و جانبازان دفاع مقدس ۱۲ روزه
پیشرفت عملیات عمرانی و ایمن‌سازی گردنه اسدآباد برای تردد ایمن زائران اربعین 
احداث نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام ادارات
سمینار دانش افزایی داوران فوتبال قبل از شروع لیگ بیست و پنجم
تشکیل پرونده جنایات جنگی رژیم صهیونی در دادستانی تهران
تشکیل نخستین « کارگروه ملی لوازم خانگی» برای رونق تولید و رفع چالش‌ها
درخشش ورزشکارچهارمحال و بختیاری در مسابقات کشتی آزاد پیشکسوتان کشور
خرید سوابق بیمه خدمت سربازی برای بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی، روستائیان و عشایر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)