• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۲۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

باکتری‌های مضر مواد غذایی با ابداع محققان ایرانی از بین می‌روند

دو محقق ایرانی دانه‌های ریزی از نوع خاصی باکتریوفاژ ابداع کرده اند که با اسپری کردن روی مواد غذایی باکتری‌های مضر را از بین می‌برد.

مواد غذاییبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نیواطلس، هرچند وجود روشی ساده که تمام باکتری‌های مضر در موادغذایی را از بین می‌برد، بسیار کارآمد است، اما سرازیر کردن آنتی بیوتیک‌ها در مواد غذایی راه حل مناسبی نیست. درهمین راستا زینب حسین دوست و توحید دیدار استاد و استاد یار دانشگاه مک مستر همراه گروهی از محققان یک اسپری جدید ابداع کرده اند که با کمک ویروس‌های ایمن برای مواد غذایی، باکتری‌های مضر در آن‌ها را از بین می‌برند.
 
این اسپری شامل دانه‌های میکروژل است که از ویروس‌هایی شناخته شده به نام باکتریوفاژ استفاده می‌کند. باکتریوفاژ‌ها برای انسان بی خطر هستند، اما می‌توانند باکتری‌های دیگر را بکشند و ببلعند. نکته مهم آنکه برخی باکتریوفاژ‌ها نوع خاصی از باکتری را طعمه خود می‌کنند و به عبارت دیگر تمام باکتری‌های مفید و مضر را یک جا از بین نمی‌برند.
 
محققان دانشگاه مک مستر با توجه به تحقیقات پیشین خود فرایند ساخت دانه‌ها را با ایجاد نوعی محلول مایع آغاز کردند که از باکتریوفاژ‌ها و یک ترکیب آلی اتصالی عرضی به نام گلوتارآلدئید ساخته شده بود.
 
این محلول روی ۲ ورقه نازک پلیمر ذخیره شد که لایه زیرین آن جامد و لایه رویی شامل سوراخ‌های ریز و شبیه کندوی عسل بود.
 
در مرحله بعد ورقه حاوی محلول به مدت ۱۰ دقیقه در خلا قرار گرفت و سپس به مدت ۲ روز در محیطی خنک و مرطوب نگهداری شد. طی این مدت گلوتارآلدئید سبب شد تمام باکتریوفاژ‌های موجود در سوراخ‌های کندوی عسل به طور خودکار به شکل شبکه‌هایی از ریز رشته‌ها در آیند و بنابراین دانه‌های ژلاتینی در هر سوراخ ایجاد شد.
 
هنگامیکه لایه رویی جدا شد، دانه‌های میکروژل از لایه زیرین برداشت شد. عرض هر دانه حدود ۲۰ میکرون و حاوی حدود نیم میلیون باکتریوفاژ بود. در این حالت قدرت ویروس‌ها به میزان قابل توجهی افزایش یافته بود.
 
زینب حسین دوست محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: این دانه‌ها مانند قطعات لگوی میکروسکوپی کنار یکدیگر قرار گرفتند.
 
چنین ساختار طبیعی سبب شد ماندگاری مواد طولانی تر، بسته بندی و استفاده آن نیز ساده‌تر شود.
 
در آزمایشگاه اسپری کردن دانه‌ها روی کاهو و گوشت، باکتری‌ ای کولای روی این مواد غذایی را طی ۹ ساعت از بین برد. محققان معتقدند باکتریوفاژ به کار رفته در این تحقیق می‌تواند باکتری‌های خطرناک مانند سالمونلا و لیستریا را از بین ببرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)