• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۳۹۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

میکرواورگانیسم‌ها گاز گلخانه‌ای را به مواد با ارزش تبدیل می‌کنند

برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، دانشمندان به سراغ میکروارگانیسم‌هایی رفتند که می‌توانند دی‌اکسیدکربن را به مواد با ارزش تبدیل کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دانشمندان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی روش جدیدی ارائه کردند که در آن یک فرآیند متابولیکی موجود در برخی باکتری‌ها، برای تبدیل دی اکسید کربن (CO۲) به استات مایع به کار گرفته می‌شود.

این فناوری می‌تواند به پیشبرد گزینه‌های حذف کربن کمک کرده و مانع از گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوا شود.

این فناوری، اولین ابزاری است که نشان می‌دهد که چگونه این باکتری‌ها به طور طبیعی استات را از الکترون‌ها و CO۲ سنتز می‌کنند. پیدونگ یانگ از محققان این پروژه می‌گوید: «ما هر کاری را در آزمایشگاه انجام می‌دهیم تا CO۲ را به محصولات مفید تبدیل کنیم و برای این کار از طبیعت الهام می‌گیریم. از نظر کاهش انتشار CO۲ و مبارزه با تغییرات آب و هوایی، این بخشی از راه‌حل است.»

برای چندین دهه، محققان می‌دانستند که یک مسیر متابولیکی در برخی از باکتری‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد تا الکترون‌ها و CO۲ را هضم کنند و استات تولید کنند، واکنشی که توسط الکترون‌ها هدایت می‌شود. این مسیر مولکول‌های CO۲ را به دو گروه شیمیایی متفاوت یا “نامتقارن” تقسیم می‌کند: یک گروه کربونیل (CO) یا یک گروه متیل (CH۳). آنزیم‌ها در این واکنش، کربن‌ها را در CO و CH۳ شکسته، سپس واکنش کاتالیزوری دیگری را ایجاد می‌کند که استات را به‌عنوان محصول نهایی تولید می‌کند.

محققان در زمینه فتوسنتز مصنوعی می‌خواستند دستگاه‌هایی را تولید کنند که از شیمی به نام اتصال نامتقارن کربن کربن تقلید کنند. اما یافتن الکتروکاتالیست‌های مصنوعی که به اندازه کاتالیزورهای آنزیمی طبیعی باکتری کار کنند، چالش برانگیز است.

استعداد مس برای تبدیل کربن به محصولات مختلف مفید برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ کشف شد. بر اساس آن مطالعات، یانگ و تیم وی استدلال می‌کردند که دستگاه‌های فتوسنتز مصنوعی مجهز به یک کاتالیزور مس باید بتوانند CO۲ و آب را به گروه‌های متیل و کربونیل تبدیل کنند و سپس این محصولات را به استات تبدیل کنند. بنابراین برای یک آزمایش، یانگ و همکارانش یک دستگاه مدل با مس طراحی کردند. سپس، آن‌ها سطح مس را در معرض مایع متیل یدید (CH۳I) و گاز CO قرار دادند و یک شوک الکتریکی را در سیستم اعمال کردند.

محققان فرض کردند که CO به سطح مس می‌چسبد و باعث اتصال نامتقارن گروه‌های CO و CH۳ برای تولید استات می‌شود. CH۳I با برچسب ایزوتوپ در آزمایشات به منظور ردیابی مسیر واکنش و محصولات نهایی استفاده شد. نظر آن‌ها درست بود. آزمایش‌های تحلیلی شیمیایی انجام شده در آزمایشگاه یانگ نشان داد که جفت شدن گروه‌های کربونیل و متیل مس نه تنها استات بلکه مایعات ارزشمند دیگر از جمله اتانول و استون تولید می‌کند. ردیابی ایزوتوپی به محققان اجازه می‌دهد تأیید کنند که استات از طریق ترکیب CO و CH۳ تشکیل شده است.

در یک آزمایش دیگر، محققان یک ماده لایه نازک را از محلول نانوذرات مس و نقره سنتز کردند که هر یک فقط ۷ نانومتر قطر داشتند. محققان سپس دستگاه دیگری را طراحی کردند، این بار نانوذرات لایه‌بندی شد.

همانطور که انتظار می‌رفت، پتانسیل الکتریکی باعث واکنشی شد و نانوذرات نقره را برای تبدیل CO۲ به یک گروه کربونیل سوق داد، در حالی که نانوذرات مس CO۲ را به یک گروه متیل تبدیل کردند.

محققان دریافتند که نانوذرات مس و نقره در تماس نزدیک با یکدیگر هستند و سیستم‌های پشت سر هم تشکیل می‌دهند و نانوذرات مس به‌عنوان مرکز کاتالیزوری برای اتصال نامتقارن خدمت می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)