• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۴۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

جوانگرایی و دانش بنیان کردن بخش کشاورزی

رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) گفت: دوره‌های آموزشی و مهارتی این مرکز در راستای افزایش مهارت‌ها و قابلیت‌های کشاورزان آینده، جوان‌گرایی و دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛حاجی میررحیمی افزود  ماموریت اصلی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) ارتقای توانمندی‌های مهارتی و کارآفرینی بهره‌برداران پیشرو بخش کشاورزی، تربیت کشاورزان آینده و دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی با محوریت فرهنگ و مدیریت جهادی است.

وی گفت : تربیت و آموزش کشاورزان آینده با تاکید بر ظرفیت جوانان روستایی که دست‌اندرکار کشاورزی هستند از برنامه‌های این مرکز آموزشی است و در این راستا سالانه نزدیک به ۲۰ هزار نفر- روز در حوزه‌های مختلف کشاورزی از جمله آب و خاک، هوشمندسازی، مکانیزاسیون و دانش‌بنیان آموزش می‌بینند.

میررحیمی با بیان این که میانگین سنی کشاورزان در ایران بالا است، گفت: میانگین سنی کشاورزان در کشور حدود ۵۳ سال است و از این رو نیازمند یک تحول سنی در این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی در این مرکز و همچنین آموزش دانش‌آموزان در هنرستان‌های کشاورزی می‌تواند در جوان‌گرایی بخش کشاورزی تاثیر زیادی داشته باشد، زیرا بسیاری از آنان فرزندان کشاورزان هستند و جذب فعالیت کشاورزی می‌شوند و شغل خانوادگی را دنبال می‌کنند.

رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) گغت : در حال حاضر دو هنرستان کشاورزی در سطح استان‌های تهران و البرز به صورت برون‌سپاری داریم که ۱۳۰ دانش‌آموز را در رشته گیاهان دارویی زیر پوشش دارند و نزدیک به ۵۰ درصد آنان را دانش‌آموزان دختر تشکیل می‌دهند و علاوه بر این در مجموعه وزارت جهادکشاورزی ۴۰ هنرستان کشاورزی، دانش‌آموز می‌پذیرند.

وی همچنین گفت  :  سالانه ۷۰۰ تا ۹۰۰ نفر دوره کار و دانش و سنجش مهارت را می‌گذرانند و این دوره برای کشاورزانی است که دیپلم ندارند و این کشاورزان پس از گذراندن دوره مذکور، دیپلم کار و دانش دریافت می‌کنند.

میررحیمی، برگزاری تورهای آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نوآوری را از دیگر اقدامات این مرکز عنوان کرد و گفت: سالانه حدود ۱۰ تور آموزشی و نوآوری برگزار می‌کنیم.

وی اظهار داشت: تورهای نوآوری برای بازدید مدیران و متخصصان از مراکز نوآوری بخش کشاورزی است و  برای کشاورزان پیشرو که عضو اتحادیه‌های صنف کشاورزی کشور هستند، در حال برنامه‌ریزی و اجرای این تورها نیز هستیم.

میررحیمی در همین حال به برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی دانشگاه‌ها اشاره و تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی دانشگاه‌ها را با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح استان تهران و البرز آغاز کرده‌ایم و دانش‌آموختگان کشاورزی که در این دوره‌ها ثبت‌نام می‌کنند برای شش ماه تا یک سال در شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر می‌شوند و با نظارت یک استاد راهنما، این دوره را می‌گذرانند و گواهی دریافت می‌کنند.

وی افزود: سال گذشته از ۱۷ نفری که از این دوره توانستند فارغ‌التحصیل شوند، حدود هفت نفر توسط شرکت‌های دانش‌بنیان جذب و مشغول به کار شدند.

رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی آزاد برای بخش خصوصی را از دیگر اقدامات این مرکز نام برد و گفت: سالانه حدود ۱۷ کارگاه آموزشی تخصصی آزاد برای بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف کشاورزی برگزار می‌کنیم.

وی به آموزش نیروهای وظیفه در پادگان‌های ارتش، سپاه و نیروهای انتظامی نیز اشاره کرد و اذعان داشت: هر سال نزدیک به ۸۰۰ نفر را در این حوزه‌ها، آموزش کشاورزی می‌دهیم تا بتوانند پس از دوره سربازی، کسب و کار در حوزه کشاورزی برای خودشان ایجاد کنند.

میررحیمی برگزاری دوره‌های آموزشی بین‌المللی را از دیگر برنامه‌های مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) عنوان و تصریح کرد: این مرکز ظرف سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷چند دوره آموزشی با همکاری سازمان بهره‌برداری آسیا و سازمان فائو در زمینه گردشگری و کشاورزی، تولید ناب و بازار برای کشورهای آسیایی برگزار کرده است.

وی گفت: امسال قصد داریم یک دوره آموزشی در حوزه سبزی و صیفی با همکاری انجمن موسسات تحقیقات کشاورزی آسیا و اقیانوسیه (APPARI) برای کشاورهای آسیایی از جمله ازبکستان برگزار کنیم.

میررحیمی در مورد ورود این مرکز به عرصه توسعه کسب وکارهای نوپای کشاورزی بیان داشت: با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در مورد افزایش ضریب نفوذ فناوری در این بخش، کارمان را با یک شرکت کارآفرین و فناور در حوزه تولید بذر از سال ۸۸ آغاز کردیم و امروز به مرحله ای رسیده‌ایم که ۵۵ شرکت دانش‌بنیان و فناور در مجموعه مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) و پارک علم و فناوری مستقر هستند و در راستای امنیت غذایی و تولید دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.

وی اظهار داشت: تقریبا ۳۰ درصد مدیریت این شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی بر عهده زنان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)