• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۵۵۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۰
خراسان جنوبی » اقتصادی

آغاز کشت قراردادی گندم در خراسان جنوبی

با آغاز کشت قراردادی گندم در خراسان جنوبی، از یک هفته گذشته تا کنون ۱۱۱ هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول رفته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزری گفت : این میزان کشت قرار دادی با مشارکتآغاز کشت قراردادی گندم در  خراسان جنوبی ۲۲ کشاورز صورت گرفته است . 

مهدی جعفری افزود: به دلیلی یکسری مشکلات این برنامه در استان ما دیرتر و از هفته گذشته اجرایی شد، اما کشاورزانی که کشت پاییزه گندم خود را انجام داده‌اند یا از این پس انجام می دهند می توانند برای امضای قرارداد کشت قراردادی گندم به سایت شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه کنند.

وی  گفت : کشاورزان در صورت تمایل پس از ورود به سامانه اختصاصی کشت قراردادی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مراحل ثبت‌نام و امضای الکترونیکی قرارداد را با اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی انجام داده و در ادامه با پرینت قرارداد برای دریافت کود و سایر تسهیلات به مراکز خدمات و حمایتی محل سکونت خود مراجعه کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ۱۰۰ درصد بهای کود ازته و ۵۰ درصد بهای کود فسفاته و کود پتاسه به‌صورت نقد محاسبه شده و بقیه تسهیلات از بهای گندم تحویلی کشاورز در فصل خرید کسر و تسویه می شود . 

جعفری افزود: همچنین بدون مراجعه و پرداخت وجه در دفاتر بیمه ۲۰ درصد سهم بیمه کشاورزانی که در کشت قراردادی امسال مشارکت کنند کمتر از دیگر کشاورزان است.

وی  با اشاره به اینکه یکی از حمایت‌های دولت در طرح الگوی کشت، کشت قراردادی محصولات کشاورزی است گفت: در این طرح یارانه بذر، کود و بیمه مشمول کشاورزان می‌شود و در آخر هم دولت محصول تولیدی کشاورزان را خریداری می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود : امسال براساس الگوی کشت باید تولید در سطح را افزایش دهیم که در این خصوص اقدامات تغذیه، آبیاری نوین و اقدامات به‌زراعی در دستور کار قرار گرفته است.

جعفری گفت: سال گذشته میانگین برداشت گندم از هر هکتار در استان ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم بوده که باید امسال  به چهار هزار کیلوگرم برسد.


  • وی افزود :امسال  برنامه ابلاغی به استان برای کشت پاییزه، کشت ۴۱ هزار و ۳۴۵ هکتار غلات بوده که تا کنون ۹۰ درصد آن محقق شده و ۳۷ هزار و ۲۰۰ هکتار زیرکشت کندم و جو رفته است.

 

۱۶ هزار و ۱۰۰ هکتار از کشت پاییزه انجام شده امسال در خراسان جنوبی، گندم و ۲۱ هزار و ۱۰۰ هکتار جو است که کشاورزان صاحب این اراضی می توانند برای امضای قرارداد به جهاد کشاورزی مراجعه کنند.


 کشت پاییزه در خراسان جنوبی از شهریور آغاز می‌شود و تا پایان آذر ماه ادامه دارد.

کشت ۵۹ هکتار گلرنگ و ۴۰ هکتار کلزا از دیگر اقدامات کشاورزان در کشت پاییزه امسال خراسان جنوبی است.

وی افزود : امسال تولید هزار و ۷۰۰ تن بذر گندم و جو برای مصرف استان و استان‌های دارای اقلیم مشابه از جمله خراسان رضوی، کرمان، سیستان و بلوچستان، اصفهان، قم و یزد توسط جهاد کشاورزی استان در دستور کار قرار گرفته و برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت  : همچنین امسال در بیش از ۳۰۰ هکتار از مزارع گندم خراسان جنوبی آبیاری به روش تیپ در راستای افزایش بهروری انجام می شود  که این روش آبیاری با کاهش مصرف آب، افزایش بهره‌وری را به همراه دارد.

جعفری با اشاره به اقدمات ترویجی و آموزشی جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر هشت سایت ترویجی گندم و ۱۳ سایت ترویجی جو در این استان فعال است که این سایت‌ها در راستای انتقال یافته‌های جدید کشاورزی به بهره‌برداران، تامین امنیت غذایی پایدار و توسعه کشت ارقام گندم متناسب با اقلیم راه‌اندازی شده‌است.

اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی ۲ طرح مهم دولت سیزدهم برای ارتقای جایگاه کشاورزی است که همزمان با کشت پاییزه در سراسر کشور اجرایی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)