• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۶۲۶۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۷
اقتصادی » صنعت

لزوم تهیه سند توسعه فناوری در بخش معدن

مدیر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو, بر لزوم تهیه سند توسعه فناوری در بخش معدن و صادرات محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر، حمایت از بومی‌سازی و ساخت داخلی و صدور خدمات فنی و مهندسی تاکید کرد.

لزوم تهیه سند توسعه فناوری در بخش معدنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)؛ خانم سمیه خلوصی در هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی برنامه هفتم توسعه و موضوعات کلان و بخشی با عنوان «معدن در آینه برنامه‌های توسعه پنج ساله کشور: سیاست‌ها و چالش‌ها» به ارائه پیشنهاداتی در خصوص بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، چالش بازار صنایع معدنی که ناشی از توسعه نیافتن صنایع پایین‌دست صنایع معدنی از جمله خودروسازی و ماشین‌سازی که مصرف‌کننده اصلی محصولات صنایع معدنی محسوب می‌شوند، پرداخت.

وی بر صیانت از ذخایر معدنی (معادن فلزی) کشور و افزایش عمر معادن، الزام شرکت‌های مصرف‌کننده مواد معدنی کشور به استفاده از ماده معدنی با عیار حد کمتر در خطوط تولید و افزایش سهم تولید از منابع ثانویه (قراضه) و باطله معادن تاکید کرد.

خلوصی همچنین در راستای تکمیل زنجیره تامین در صنایع معدنی کشور که با محدودیت مواد معدنی مواجه شده است، تامین مواد معدنی از خارج را در قالب کنسرسیوم‌هایی (مشارکت) متشکل از ایمیدرو و شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی را پیشنهاد و به سرمایه‌گذاری در معادن سنگ‌آهن و بوکسیت (که مواد معدنی مورد نیاز صنایع فولاد و آلومینیوم است) در کلاس جهانی در خارج از کشور و انتقال مواد معدنی آن به ایران تاکید کرد.

عدم توجه به ارزش‌افزوده در زنجیره فلزات

وی ضمن اشاره به صدور مجوز‌های زیاد در زنجیره فلزات و توجه نکردن به ارزش‌افزوده، گفت: باید بر تکمیل صدور مجوز‌های زنجیره ارزش و ارتقای کیفیت تولید بیشتر تمرکز شود.

این مسئول ایمیدرو، فعالیت بنگاه‌های بخش معدن و صنایع معدنی در مقایس کوچک و تمایل آن‌ها به تکمیل زنجیره خودشان در بالادست و پایین‌دست با توجه به منافع فردی بنگاه و بی‌توجه به توازن در طول زنجیره را یکی از مشکلات بخش معدن ذکر کرد.

وی در جهت رفع این چالش و به‌منظور افزایش توان رقابتی بین‌المللی بنگاه‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری کشور در حوزه معدن و صنایع معدنی، بر ارائه حمایت‌ها و مشوق‌ها به شرکت‌های سهامی که دارای سهم داخل بیش از ۲۰‌درصد یا ارزش بازار ۲ درصد کل بورس و یا اشتغال مستقیم بیش از پنج‌هزار نفر هستند تاکید کرد.

مدیر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو ادامه‌ داد: این راهکار می‌تواند به حمایت از ادغام و بزرگ شدن واحد‌های تولیدی معدن و صنایع معدنی منجر شده و امکان بهره‌مندی از مزیت مقیاس را فراهم کند و راهکار‌هایی نظیر ارائه مشوق و حمایت به سرمایه‌گذارانی که تامین زیرساخت‌ها مشارکت داشته‌اند، در حل مشکلات این بخش بسیار موثر خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
لطفا تبعیض و ظلم به کارگران معادن در مجموعه ایمیدرو ( سازمان توسعه معادن ) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و همچنین واگذاری های در حد مجانی معادن به ویژه خوران خصوصی متوقف گردد .
توجه به حقوق کارکنان
مدیران شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سازمان توسعه معادن -ایمیدرو - به جای لفاظی ، دست از برباد دادن اموال دولت و استثمار کارگران و ناراضی تراشی بردارند .

تاسیس هر دو از ابتدا خلاف قانون بوده است .
تحقیق و تفحص از ایمیدرو چرا انجام نمیشود ؟
مثل اینکه لابی ایمیدرو در مجلس کار را به تاخیر میندازند .
20 و 30 لطفا پیگیری کند .
اگر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و ایمیدرو میخواهند به دولت کمک کنند، به جای فروش ارزان معادن به نورچشمیها ، برجها و ساختمانهای متعدد خود در تهران را بفروشند .
نظر شما
آخرین اخبار
­نوجوانان ایرانی به احمدآباد رسیدند
درگذشت ناگهانی خبرنگار پیشکسوت تبریزی
اعلام جزئیات تشییع و خاکسپاری شهدای گمنام درآذربایجان غربی
یخبندان مناطق کوهستانی اصفهان را دربر می‌گیرد
اجرای ۳۰ ویژه برنامه گرامیداشت هفته بسیج ۱۴۰۴ در کیش
روایت‌هایی از ایثار امدادگران جمعیت هلال احمر در جنگ ۱۲ روزه
بررسی مشکلات فعالان اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد
آغاز طرح با قرآن بزرگ شو در کانون‌های مساجد استان اصفهان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
بیانیه دفتر اطلاع رسانی اسرا درباره روز جهانی کودک
پایش و نمونه‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب شهری سردشت
گام بلند نمایندگان دولت و مجلس برای گسترش چتر بیمه‌ای رانندگان
تظاهرات ژاپنی ها علیه توسعه پایگاه های آمریکایی
خبر‌هایی از مشارکت گرمساری ها در بازسازی عتبات عالیات
درستکار: رحمان اقتدارش را نشان داد
حذف نساجی مازندران از جام حذفی در ضربات پنالتی
بهره برداری از دومین مسیرگشایی بزرگ تبریز تا پایان امسال
بهره برداری از ده طرح شهری در باقرشهر با حضور استاندار تهران 
احیای یک واحد تولید کنسانتره دامی در تکاب
سفر رئیس جمهور به قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)