• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۶۷۷۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
اقتصادی » آب و انرژی

شرکت دشت آزادگان اروند برای توسعه آزادگان کار خود را آغاز می‌کند

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز به‌کار شرکت دشت آزادگان اروند برای توسعه یکپارچه میدان آزادگان از دو هفته آینده خبر داد.

شرکت دشت آزادگان اروند برای توسعه آزادگان کار خود را آغاز می‌کندبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرنگار شانا، آقای محسن خجسته‌مهر، در آیین هم اندیشی و گردهم آیی مدیران ارشد صنعت نفت، در تشریح فعالیت‌های شرکت ملی نفت ایران گفت: این شرکت ۵۴ درصد سمت‌های سازمانی صنعت نفت و ۴۷ درصد نیروی انسانی صنعت را به‌خود اختصاص داده است و در ۱۶ شرکت بهره‌بردار و نفتی، خدمات فنی، مهندسی و نفت و گاز را با ۲۶ واحد مدیریتی و ستادی و ۶ دفتر نمایندگی ارائه می‌کند.
 
وی  افزود: شرکت ملی نفت ایران در بخش نفت ۱۵۸ میلیارد بشکه معادل نفت خام و ۱۸۲ میلیارد بشکه معادل نفت خام، ذخایر گاز در اختیار دارد که در مجموع ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام می‌شود و مقام اول در دنیا به حساب می‌آید.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در تولید نفت و گاز در بین شرکت‌های نفتی ملی و بین‌المللی رتبه سوم را دنیا داریم و ۴۱۰ مخزن نفت و گاز را مدیریت می‌کنیم.
 
آقای خجسته‌مهر درباره دستاورد‌های شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم تشریح کرد: یکی از دستاورد‌های ما در ۶ ماهه اول فعالیت دولت، افزایش یک میلیون بشکه‌ای ظرفیت تولید و رسیدن به ظرفیت تولید قبل از تحریم‌ها بود که هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری را در بر داشت.
 
وی در تشریح اقدام‌های انجام شده برای این افزایش ظرفیت گفت: این سرمایه‌گذاری رشد ۶۰ درصدی متراژ حفاری در این دوره را در پی داشت و موفق به افزایش ۸۰ درصدی سرعت حفاری شدیم و سرعت حفاری ما از ۱۰.۵ متر در روز به ۱۸.۲ متر در روز رسیده است و از ۱۴۷ هزار متر حفاری در سال ۹۹ به ۲۳۵ هزار متر در سال ۱۴۰۰ رسیدیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره تولید گاز در دولت سیزدهم نیز اظهار کرد: در یکسال گذشته تا کنون ۳۳۶ میلیارد مترمکعب گاز برای مردم ایران استحصال کردیم، یعنی روزانه بالغ بر یک میلیارد متر مکعب تولید گاز کردیم.
 
آقای خجسته‌مهر به ناترازی منفی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تولید و مصرف روزانه گاز در آغاز دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: با این حال در همان شرایط به حداکثر رکورد تولید از میدان مشترک پارس جنوبی یعنی ۷۰۵ میلیون متر مکعب در روز رسیدیم و روزانه بالغ بر ۲۳۰ میلیون متر مکعب گاز از شرکت نفت مناطق مرکزی و ۴۰ میلیون متر مکعب از شرکت‌های نفت‌خیز جنوب و فلات قاره محقق شد.
 
افزایش درآمدها و سرمایه گذاری ها در دولت سیزدهم
 
وی به تحقق درآمد‌های شرکت ملی نفت ایران مربوط به تبصره‌های ۱ تا ۱۴ قانون بودجه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از ۱۲ سال برای اولین‌بار سوآپ فرآورده‌های نفتی محقق شد، در این مدت صادرات نفت و میعانات گازی افزایش یافت و موفق شدیم ناوگان صادرات نفت و میعانات گازی را افزایش دهیم و در همین حال وصول درآمد‌ها رشد چشمگیر داشت و به دو برابر رسید.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در آبان ماهی که گذشت، در دوره یکساله که دولت فعالیت خود را شروع کرده است، حداکثر صادرات نفت خام و میعانات را نسبت به سال‌های گذشته از سال ۹۷ به این طرف داشتیم.
 
آقای خجسته‌مهر از مذاکرات فشرده با شرکت‌های بین‌المللی در دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: متمایزترین آن‌ها، تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری با شرکت‌های روس بود، ضمن آنکه فعالیت‌های گسترده‌ای در دعاوی بین‌المللی داشتیم.
 
تکلیف تمامی میدان‌های مشترک در دولت سیزدهم مشخص شد
 
وی ۲۶ میدان مشترک با ۷ کشور همسایه را برشمرد و گفت: مهم‌ترین اقدام‌ها در میدان مشترک پارس جنوبی، افزایش تولید در ۳۷ سکوی این میدان بود و طرح پایلوت فشارافزایی در این میدان نیز دنبال می‌شود، مرکاپتان‌زدایی فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی نیز انجام شد و دو ردیف پالایشگاهی در فاز ۱۴ یکی سال گذشته و یکی حدود یک ماه پیش راه‌اندازی شد و توانستیم اولین نیروگاه سیکل ترکیبی و گوی شناور را در این میدان بهره‌برداری کردیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: تکمیل فاز نخست اسکله صادراتی سیراف، احداث و تعمیر خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی که الان ۷۸ کیلومتر به اتمام رسیده است، فاز ۱۱ که مراحل انتهایی حفاری خود را در سپری می‌کند، از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این میدان بود، اجرای موفقیت‌آمیز سکوی ۱۲ c که کاری جدید و قابل تحسین است. خوشبختانه اقدام انجام شد و به‌زودی کار نصب انجام می‌شود.
 
آقای خجسته‌مهر درباره فاز ۱۳ پارس‌جنوبی نیز گفت: کار این فاز از سال ۹۴ معطل مانده بود و ۷۰ حلقه چاه را در دست حفاری داریم که ۳۵ حلقه جدید است و ۳۵ حلقه نیز باید تکمیل شود، همچنین اسیدکاری ۴۰۰ حلقه چاه را آغاز کردیم که ۱۴ مورد با موفقیت انجام شده است.
 
پیشرفت طرح فشارافزایی در میدان پارس‌جنوبی از سوی شرکت‌های ایرانی
 
وی فشارافزایی در میدان مشترک پارس‌جنوبی را یکی از پروژه‌های راهبردی شرکت ملی نفت ایران برشمرد و گفت: ۲ توربوکمپرسور ایرانی از سوی شرکت اودی‌سی در حال طراحی است و ۶۷ درصد پیشرفت داشته است، مطالعات مفهومی و پایلوت تمام شده و مطالعات مهندسی و پایه تا دی ماه تمام می‌شود و در حال انتخاب مشاور برای EPC فاز پایلوت هستیم و انشالله تا اردیبهشت و خرداد آتی کل فاز پایلوت تکمیل خواهد شد، برنامه ما این است که با اتکا به توان داخل کار انجام شود، اگرچه با شرکت گسپروم روسیه نیز تفاهمی در این زمینه داریم و آن‌ها نیز در حال مطالعه هستند.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد میدان آزادگان نیز توضیح داد: مهم‌ترین اقدامی که در سال گذشته انجام دادیم این بود که ۲۷ حلقه چاه جدید را وارد مدار تولید کنیم و برای این منظور ۷۰ درصد ناوگان حفاری را در بزرگ‌ترین میدان مشترک افزایش دادیم، یعنی ۷ دکل را به ۱۲ دکل تبدیل کردیم و تولید را از ۸۷ هزار بشکه در روز به ۱۱۵ هزار بشکه رساندیم و ۱۳۲ حلقه چاه تحویل شرکت اروندان دادیم.
 
آقای خجسته‌مهر افزود: در میدان‌های آزادگان شمالی و جنوبی فعالیت‌های ازدیاد برداشت از جمله گس لیفت در حال انجام است و در همین حال انعقاد یک تفاهم‌نامه برای توسعه یکپارچه آزادگان را با موفقیت سپری کردیم، موضوعی که شاید آن روز‌ها کسی باور نمی‌کرد، ولی خوشبختانه شرکت تشکیل شده و در حال حاضر ۱۶ همت آورده دارد و اگر وزیر نفت مجوز بدهد تا دو هفته آینده به‌صورت رسمی شرکت دشت آزادگان اروند کار خود را آغاز می‌کند.
 
وی درباره طرح خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک تشریح کرد: در تکمیل این خط که دوره گذشته نواقصی داشت، پیشرفت خوبی داشته‌ایم. در بخش خشکی با گستره‌های متعدد کار صد درصد به اتمام رسیده است و با وارد شدن گوی شناور جدید و ساخت دو گوی شناور در خرمشهر انشالله تا پایان سال این خط تکمیل می‌شود.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد قرارداد‌های این شرکت توضیح داد: حدود ۵.۷ میلیارد دلار قرارداد‌هایی بوده است که در دولت سیزدهم یا تنفیذ شده یا عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است، توسعه میدان چنگوله را اخیرا شروع کردیم و یادآوران نیز با ۴ میلیارد دلار آغاز شد، میدان‌های آبان و پایدار غرب نیز کارشان در حال انجام است و میدان بلال نیز عملیات اجرایی آن برای نخستین‌بار آغاز شد، توسعه میدان اسفندیار در هیئت مدیره مصوب شد و فرزاد بی با مپنا قرار داد بستیم و در مجموع تمام میدان‌های مشترک تعیین تکلیف شدند، ضمن آنکه برای توسعه دو میدان مستقل نیز قرار داد بستیم که شامل شادگان و کوپال می‌شود، در مجموع برای ۲۵ میدان نفتی و گازی با اعتبار ۷۷ میلیارد دلار تفاهم‌نامه داشتیم که ۴۰ میلیارد دلار مربوط به تفاهم با گس‌پروم روسیه است.
 
آقای خجسته‌مهر از دیگر طرح‌های این شرکت یاد کرد و گفت: در خصوص طرح نگهداشت ۳ طرح به‌بهره‌برداری رسیدند و ۵ طرح نیز تا بهمن ماه به نتیجه می‌رسند در دولت سیزدهم بودجه سرمایه‌ای ما ۳۸ درصد افزایش داشته است.
 
جمع‌آوری گاز‌های مشعل و بهبود شرایط زیست‌محیطی
 
وی درباره طرح‌های جمع آوری گاز‌های همراه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین طرح‌های در دست اقدام گفت: در این زمینه ۵ طرح با اعتبار تقریبی ۵ میلیارد دلار برای جمع‌آوری ۲ میلیارد فوت مکعب گاز داریم که انشالله ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ در بهمن ماه به بهره‌برداری می‌رسد و مهم آنکه برای اولین بار از اول انقلاب تا الان برای جمع‌آوری گاز‌های همراه منطقه مسجدسلیمان به مزایده رفت.
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به اقدام‌های گسترده شرکت در موضوع دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: احیای چاه‌های کم بازده مهم‌ترین فعالیتی بود که به شرکت‌های دانش‌بنیان سپردیم و در مجموع رویکرد ما از میدان محور به مسئله محور تغییر یافته است، ضمن آنکه در حال حاضر ۱۲۰۰ میلیارد تومان و ۵۵ میلیون یورو طرح در زمینه دانش‌بنیان داریم و به ۱۵ دانشجو دکتری گرنت دانشجویی خواهیم داد و آن‌ها را بورسیه می‌کنیم.
 
آقای خجسته‌مهر از رتبه اول شرکت ملی نفت ایران در سراسر کشور در استفاده از قانون و ظرفیت ساخت کالای بار اول یاد کرد و درباره طرح‌های مسئولیت اجتماعی افزود: حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان طرح‌های مسئولیت اجتماعی ما بوده است که در این زمینه ۵۰ مصوبه جدید در شرکت ملی نفت ایران به تصویب رسیده است و۶۸۹ مورد این طرح‌ها تعریف شده و ۶۴۲ پروژه با اعتبار ۷۵۱ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است، به‌ویژه در بخش بهداشت و درمان ۵ همت اعتبار تخصیص دادیم که در شرایط کرونا کار‌های خوبی نیز انجام شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی داوطلبان انتخابات شوراها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)