• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۶۹۰۴۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

درخواست رئیس جمهور چین برای استفاده از یوآن در معاملات نفتی

شبکه پرس تی وی گزارش داد، رئیس جمهور چین انجام معاملات نفتی با یوآن واحد پول این کشور را خواستار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‎؛ شبکه پرس تی وی در گزارشی اعلام کرد، «شی جین پینگ»رئیس جمهور چین و حاکمان سعودی توافقنامه شراکت اقتصادی را به ارزش ۳۰ میلیارد دلار اعلام کردند و مهم‌ترین موضوعی که در سفر اخیر رئیس جمهور چین به عربستان اعلام شد این بود که وی تقاضا کرد معاملات نفتی با یوآن انجام بشود. این تقاضا تهدیدی مستقیم ضد سیستم نفتی مبنی بر دلار و همچنین تهدیدی ضد خود دلار خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر انرژِی عربستان سعودی گفته است روابط کشورش با چین شاهد نقطه عطفی تاریخی است. وی قول داد کشورش در بخش تولید نفت مهم‌ترین و قابل اعتمادترین شریک چین باقی خواهد ماند.

عربستان سعودی تنها کشوری نیست که برای توسعه روابطش با چین تلاش می‌کند. روسیه هم برای گسترش روابط با چین تلاش می‌کند. این تلاش‌ها در حالی انجام می‌شوند که همزمان با افزایش تقاضای نفت از سوی غرب و بخصوص آمریکا، سازمان اوپک پلاس به تبعیت از تصمیم مشترک عربستان سعودی و روسیه به عنوان روسای اصلی سازمان کشور‌های صادرکننده نفت تولید نفت خود را کاهش داده است.

در حالی که عربستان سعودی به آمریکا بعنوان مهم‌ترین شریک امنیتی اش نگاه می‌کند تحولات اخیر در روابط دو طرف بخصوص در پی تصمیم اخیر سازمان اوپک پلاس، عربستان سعودی را بعنوان یک کشور نفت خیز تشویق کرده است که روابط خود را با شرکای مختلف توسعه بدهد. عربستان نشان داده است در حالی که تلاش می‌کند به روابطش با روسیه آسیبی وراد نشود، چون روابط بعنوان سران سازمان صادرکننده نفت خام مشترک زیادی با روسیه دارد و اکنون هم آن‌ها بصراحت برای گسترش روابط با چین بعنوان رقیب تجاری آمریکا تلاش می‌کنند.

در حالی که احتمال استفاده از یوآن در معاملات نفتی میان چین و عربستان بیشتر و بیشتر می‌شود و این موضوع بطور مشخص در جریان سفر شی جینگ پینگ به عربستان بیش از پیش مطرح شد همچنین این امکان هم وجود دارد که عربستان سعودی به سازمان بریکس بپیوندد و پادشاهی عربستان هم پیش از این تمایل خود را به پیوستن به این سازمان تجاری نشان داده است که روسیه هم یکی از اعضای آن است. اگر عربستان سعودی بپذیرد که در برابر نفت صادراتی خود یوآن چین را دریافت بکند این موضوع ضربه‌ای مهیب به هژمونی دلار آمریکا در تجارت جهانی و بخصوص معاملات نفتی خواهد بود.

تلاش‌ها برای حذف دلار از معاملات تجاری افزایش یافته است و اولین مورد مهم در این زمینه هم زمانی به وقوع پیوست که تحریم‌های غربی با هدف ایجاد محدودیت‌های تجاری بر روسیه اعمال شدند. آن چه که از این تحریم‌ها ناشی شد این بود که واردات نفت چین از روسیه افزایش یافت و اکثر سازمان‌های نفتی روسیه هم به شکلی روزافزون از یوآن چین برای معاملات نفتی استفاده می‌کنند.

این در حالی است که همه اعضای اتحادیه اروپا راهی بجز همکاری با آمریکا در تحریم روسیه حتی با هزینه‌های بسیار بالا ندارند. باقی کشور‌های جهان هر روز بیشتر به این نتیجه می‌رسند که الزام کم تری به تسلیم شدن در برابر برتری طلبی یک ابرقدرت دارند. چون آن‌ها هر روز بیشتر به این نتیجه می‌رسند که امکان جهانی چند قطبی روز به روز بیشتر می‌شود و حمایت از آن هم افزایش می‌یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید اعتبار ۳ مرحله از طرح رفع سوء تغذیه کودکان در گیلان
افزایش تأمین مالی زنجیره تولید در کشور
صدور یک هزار و ۵۰۰ کارت سوخت به صورت آنی در خوزستان
خواجه نصیر، فیلسوف و حکیم تراز اول ایران
دیدار با خانواده شهید مردمی اغتشاشات اخیر پایتخت
انتخاب بهارستان بعنوان پایلوت ساماندهی و بازیافت نخاله‌های ساختمانی در استان تهران
تامین اعتبار نیم‌همتی برای تحقق هفت عنوان برنامه قرآنی
مشارکت در اکتساب فناوری حوزه مواد ضدخوردگی نانوساختار
باد میهمان ساعات آینده آسمان اصفهان است
بررسی مسائل صنفی مهندسان ساختمان گلستان همزمان با روز مهندس
واکنش‌ها به اظهارات سفیر آمریکا درباره سرزمین موعود
هشدار درباره خطر نابودی میراث میلیون‌ساله هیرکانی در نبود تجهیزات
برپایی سفره افطاری در مسجد روستای رشنو شهرستان رومشکان
روایتی از سفره‌های ساده افطاری
خداییان: پرونده‌های تخلفات اداری باید ظرف ۳ ماه رسیدگی شوند
برگزاری محافل روزانه جزءخوانی قرآن در مجموعه انتظامی استان
تجارت ایران با اتحادیه اروپا به ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون یورو رسید
تخفیف ۳۰ درصدی تأسیسات گردشگری ایلام
بررسی مشکلات متقاضیان مسکن کوی پرواز شهر همدان
نوروز بدون معطلی در ایستگاه‌های ریلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)