• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۲۸۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۴
اقتصادی » اقتصاد کلان
وزارت اقتصاد اعلام کرد:

پیگیری توأمان اجرای اصل ۴۴ و ارتقای عملکرد بنگاه‌ها در خصوصی سازی

وزارت اقتصاد اعلام کرد: دولت در واگذاری بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس، با اهلیت سنجی و در یک رقابت تنگاتنگ توانست به سمت تحقق این هدف گام بردارد.

وزارت اقتصاد اعلام کرد. پیگیری توأمان اجرای اصل ۴۴ و ارتقای عملکرد بنگاه‌ها در خصوصی سازیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، وزارت اقتصاد با تاکید بر اینکه اجرا و تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و ارتقای شاخص‌های عملکردی بنگاه‌های واگذار شده از اهداف مورد انتظار خصوصی سازی است، اعلام کرد: دولت در واگذاری بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس، با اهلیت سنجی و در یک رقابت تنگاتنگ توانست به سمت تحقق این هدف گام بردارد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش روزنامه اقتصاد پویا با عنوان «خصوصی سازی‌ها محکوم به شکست» توضیح داد: واگذاری بنگاه‌ها به بخش غیردولتی در راستای سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب درباره اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت و تمرکز دولت بر اهداف و وظایف حاکمیتی اصلی خود یعنی هدایت اقتصاد و نظارت بر آن، انجام می‌شود.

از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۱، تعداد ۸۷۲ بنگاه به ارزش ۵۵۱، ۳۴۸ میلیارد تومان به بخش غیردولتی واگذار شده است. از این تعداد، بنگاه‌هایی که در سال‌های اخیر به هر نحو دچار چالش شده است؛ ۱۹ بنگاه به ارزش ۳۷۴، ۱۴ میلیارد تومان است؛ بنابراین صرفاً ۲ درصد از نظر تعداد و ۴ درصد از نظر ارزش، از کل بنگاه‌هایی که طی ۲۱ سال اخیر توسط سازمان خصوصی سازی به بخش غیردولتی واگذار شده‌اند دچار چالش شده است.

بروز چالش‌های حداقلی طبیعی و جزء ریسک‌های دستیابی به اهداف عالیه خصوصی سازی است که با مدیریت مناسب آن‌ها در چارچوب قوانین و مقررات، می‌توان به هدف دست یافت. ارتقای شاخص‌های عملکردی بنگاه‌های واگذار شده در بلندمدت در سایه توان مدیریتی بخش غیردولتی، نیز از دیگر اهداف مورد انتظار خصوصی سازی است و یکی از نقاط تمرکز دولت سیزدهم اصلاح این موارد بوده تا با اهلیت سنجی درست مانع از انحراف در این اهداف شود.

مزایده تاریخی بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس که بیش از ۴۰ درصد پیش‌بینی بودجه درباره درآمد‌های دولت از محل واگذاری سهام دولت را به‌تن‌هایی محقق کرد، با حساسیت و شفافیت ویژه‌ای از سوی دولت دنبال شد. پیش از برگزاری این مزایده تاریخی کارگروه پایش اهلیت مرکب از نمایندگان هیأت واگذاری، نهاد‌های نظارتی و دستگاه تخصصی نیز اهلیت خریداران را تأیید کردند و شرکت اهداف وابسته به صندوق بازنشستگی نفت و شرکت پالایشگاه نفت تهران یک رقابت تنگاتنگ و بی‌نظیر را در سه روز پشت سر گذاشتند که نهایتاً شرکت اهداف برنده رقابت بود و از رهگذر این رقابت تمام عیار در سه روز متوالی بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان افزایش نسبت به قیمت پایه نصیب دولت شد و این تأمین مالی غیرتورمی باعث می‌شود که از استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی جلوگیری شود.

همچنان که اشاره شد در قانون بودجه امسال، ۷۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری سهام دولت دیده شده بود که مهم‌ترین و ارزنده‌ترین بخش آن مربوط به ۱۲ درصد بلوک هلدینگ خلیج فارس است که اکنون حصه نقدی آن که ۳۲ هزار میلیارد تومان است تامین و به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز شده و معامله نهایی شده است. نقطه ضعف واگذاری‌هایی که در گذشته با بحران مواجه شده بودند، فقدان اهلیت خریدار بود که در این مورد و بزرگ‌ترین معامله تاریخ خصوصی سازی، شایستگی و اهلیت خریدار محرز است چرا که شرکت اهداف، خود سهامدار هلدینگ خلیج فارس است و علاوه بر آنکه تجربه و تخصصی متمرکز بر این حوزه دارد، پرتفوی بسیار ارزنده‌ای نیز در این صنعت دارد. ضمن این که کارگروه پایش اهلیت مرکب از نمایندگان هیات واگذاری، نهاد‌های نظارتی و دستگاه تخصصی نیز اهلیت خریدار را تایید کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
واگذاری صنایع و معادن دولتی = عامل مهم تورم
نظر شما
آخرین اخبار
اختصاص ۵۶۰ میلیارد ریال برای توسعه و تأمین تجهیزات آموزشی خراسان‌شمالی 
شکست تراکتور و پیروزی سپاهان در هفته بیستم
اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های مازندران 
توسعه گردشگری بین المللی، از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری
تداوم بارش برف و باران در محور‌های اصلی چهارمحال و بختیاری
احیای بافت تاریخی مازندران با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار
جمهوری اسلامی مردم ایران
۱۹ بهمن ۵۷؛ نقطه گسست ارتش از پهلوی و پیوند با امام خمینی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
افزایش تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۳۰ میلیون تن
بهره‌برداری از ۲۳ طرح صنعت برق در مازندران 
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
تاکید دیوان محاسبات بر ضرورت اصلاح ساختار شرکت ملی گاز برای جلوگیری از زیاندهی
دعوت نمایندگان مجلس از مردم برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ منتشر شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
‌می‌خواستیم تهران را دوست داشتنی نشان دهیم
پیام تبریک قالیباف در پی قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در آسیا
۳ نشان نقره و برنز ملی پوشان ایران در دومین روز دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)