• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۴۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

تولید بیش از ۴۰ هزار شغل با توسعه پارک‌های علم و فناوری

وزیر علوم گفت: پارسال بیش از ۴۰ هزار شغل از طریق پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به مناسبت هفته پژوهش و فناوری زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیشب مهمان برنامه صف اول شبکه خبر بود و از توسعه پارک‌های علم و فناوری برای ایجاد شغل برای صاحبان ایده و نخبگان علمی حمایت کرد.وزیر علوم درباره طرح توسعه پارک‌های علم و فناوری گفت: بجز در برخی استان‌ها که ۲ پارک علم و فناوری داریم در هر استان یک پارک علم و فناوری وجود داست که از فناوران آن استان حمایت می‌کند حدود ۲۲۵ مرکز رشد داریم که تعدادشان در حال افزایش است که وظیفه دارند افراد صاحب ایده را جذب کنند و با شتاب دهنده‌ها به تولید ایده آن‌ها کمک کنند تا بتوانند وارد پارک‌ها شوند.

زلفی گل در ادامه درباره فعالیت پارک‌های علم و فناوری  گفت: پارک‌ها با در اختیار قرار دادن فضای مناسب از صاحب ایده حمایت می‌کند تا ایده او به یک هسته فناور و سپس دانش پایه و در نهایت به دانش بنیان تبدیل شود. بعد از دانش بنیان شدن، شرکت می‌تواند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده و محصول خود را تجاری سازی کند. تا امروز حدود ۱۱ هزار هسته فناور در پارک‌های علم و فناوری استان‌های کشور فعال هستند و بالغ بر ۷ هزار شرکت دانش بنیان این مسیر را پیموده اند و پارسال هم بیش از ۴۰ هزار شغل از طریق پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وزیر علوم درباره ملاک و شاخص انتخاب پژوهش‌های برتر در هفته پژوهش و فناوری گفت: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در یک ارزیابی، برترین‌های خود را انتخاب می‌کنند و به ستاد وزارت خانه معرفی می‌کنند و ستاد هم براساس شاخصه‌های علم سنجی و فناوری سنجی از بین آن‌ها برترین‌ها را معرفی می‌کنند.

زلفی گل درباره پژوهش‌های نیازمحور گفت: ما در مراسم پایانی هفته پژوهش از ۵۰ پژوهشگرو فناور برتر قدردانی می‌کنیم که ۱۸ نفر فناور برتر و ۳۲ پژوهشگر برتر هستند که این پژوهشگران برتر هم در حوزه تولید علم و تحقیقات نیاز محور و هم تولید محصول فعالیت داشته اند و افرادی جامع الاطراف هستند.

وزیر علوم درباره آیین نامه جذب و نگهداشت نخبگان و مهاجرت معکوس نیز گفت: این آیین نامه با همکاری بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم نهایی شده که در دستور کار هیئت عالی جذب و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می‌گیرد و بعد از تصویب، مسیر نخبگان برای جذب در هیئت علمی تسهیل می‌شود.

زلفی گل در پاسخ به این سوال که آیا جذب نخبگان به عنوان هیئت علمی مشوق خوبی برای نگهداشت نخبگان است؟ گفت: یقینا نه. علاوه تسهیل جذب آنها، باید به معیشت، مسکن و فراهم کردن بستر‌های نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای کار علمی آن‌ها هم توجه ویژه شود.

وزیر علوم درباره مهاجرت معکوس نیز گفت: وضعیت مناسبی در جذب و نگهداشت نخبگان نداریم و بیشتر با خروج نخبگان مواجه هستیم تا جذب نخبگان و عمده‌ترین دلیل مهاجرت نبود شغل مناسب است که با تبدیل نهضت ایجاد شغل به یک طرح ملی و بسیج تمام امکانات کشور یقینا از عزیمت جوانان نخبه به کشور‌های دیگر جلوگیری می‌شود. برای همین منظور مقام معظم رهبری امسال را سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرده اند تا از طریق تولید دانش بنیان مشکل اشتغال حل شود و راه اندازی و توسعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و توجه به اقتصاد دانش بنیان نیز در راستای نگهداشت نخبگان است. این آیین نامه امکان جذب نخبگان خارج از کشور را هم فراهم کرده است.

زلفی گل در ادامه گفت: برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه‌های هرمزگان و یزد ابتکار به خرج دادند و با صنایعی که در آن استان‌ها فعال بودند تفاهم نامه‌ای منعقد کرده اند تا دانشجویان رتبه‌های برتر حتی در مقطع کارشناسی جذب صنعت شوند و دیگر نگران آینده شغلی خود نباشند.

وزیر علوم درباره سامانه علم سنجی نیز گفت: پایگاه استنادی جهان اسلام در شیراز، رتبه بندی دانشگاه‌ها و علم سنجی را در مقیاس کشوری انجام می‌دهد و گزارشات مستمری را به صورت ماهانه و سالانه ارائه می‌دهد. این پایگاه نقش قلب علم و فناوری کشور را دارد و اخیرا این پایگاه استنادی، سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (سامانه نان) را براساس تحقیقات نیاز محور طراحی کرده تا نیاز صنایع در معرض دید پژوهشگران و صاحبان ایده قرار گیرد و از دیگر سو، در حال طراحی سامانه دانا است که درگاهی برای آشنایی با نخبگان و آینده سازان است. به این منظور باید برای هرکدام از نخبگان و دانشمندان یک وبگاه خانگی ایجاد شود تا صنعت با رجوع به آن بتواند از محقق و نخبه مورد نیاز خود استفاده کند.

زلفی گل در در پایان درباره تاثیر کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها بر میزان اقناع دانشجویان هم گفت: در فرهنگ دانشگاهی پرسش یک ارزش است و پرسشگری ویژگی جامعه دانشگاهی است که قواعد خود را دارد. ولی واقعیت این است که کرسی‌های آزاد اندیشی آنگونه که مدنظر رهبری است هنوز اتفاق نیفتاده و ما باید در قانون و قواعد بازنگری کنیم و با صعه صدر شرایط پرسشگری را در دانشگاه ایجاد کنیم تا پرسشگر بتواند بدون نگرانی از تبعات پرسش و در چارچوب قانون و مقررات حاکم بر دانشگاه و کشور مطالبات خود را بیان کند. توسعه کرسی‌های آزاد اندیشی نیاز به بازنگری در نوع اندیشه و قانون و مقررات دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیوند نسل جوان و نوجوان با عصر شعر فاطمی
پیام رئیس جمهور به اولین همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری استان اردبیل
رونمایی از کتاب «سیبل صورتی» در یزد
دستگیری شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد زنجان
حیدری رئیس فدراسیون سوارکاری شد
جنوب غرب خوزستان در وضع قرمز آلودگی هوا
تفکر بسیجی؛ رمز پیروزی ملت ایران است
حضور ۸ وزیر در جلسات هفته آینده کمیسیون‌های مجلس
اردبیل،کانون سرمایه‌گذاری و صادرات به بازار قفقاز است
ادامه آلودگی هوای مشهد برای بیستمین روز متوالی
غلامان در سوگ یاس نبوی
ممنوع شدن ورود به جنگل‌های سوادکوه
مرگ با ترشی در کاشان
«رادیو تاکسی»، از رادیو تهران
افتتاح طرح اچ‌ دی‌ سازی استودیو پخش خبر صدا و سیمای استان گلستان
صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
چشمه آب گرم وننق زنجان، فرصتی برای توسعه گردشگری درمان
هشدار فرماندار شاهیندژ به پیمانکار تصفیه‌خانه شهرک صنعتی
صعودشهرداری ارومیه به رده دوم جدول لیگ برتر
یادواره ۱۵۷ شهید غواص استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)