• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳
اقتصادی » آب و انرژی

سازمان حفاظت محیط زیست: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد

نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مجری سد چمشیر در محل احداث این سد اعلام کرد: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد.

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون، در این نشست، آقای تورج فتحی، معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست کشور به همراه تیمی از سازمان حفاظت محیط زیست کشور در کنار محمدرضا فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند. گفتنی است این نشست، پس از بازدید ۳ روزه با محوریت واکاوی مطالعات سد چمشیر توسط سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.سازمان حفاظت محیط زیست: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد
در همین راستا، آقای فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چمشیر در ابتدای این نشست گفت: تشکیل این نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه به این جهت است که به برخی ابهامات و اتهاماتی که اخیرا علیه احداث سد چمشیر مطرح شده است، پاسخ داده شود.
وی تصریح کرد: اولین ابهامی که در خصوص سد چمشیر مطرح شده بود بحث عدم مکاتبه و انعقاد توافقنامه با سازمان محیط زیست برای شروع عملیات اجرایی سد چمشیر بود که توافقنامه و صورتجلسه‌ای در همین مضمون درسال ۸۸ وجود دارد که احداث این سد براساس آیتم‌هایی هم از سوی محیط زیست هم بلامانع است.
فاضل ادامه داد: باید توجه داشت که قریب به این دوازده سال نیز گزارشات مستمر و به روزی از وضعیت سد و منطقه چمشیر به محیط زیست ارجاع شده و مرتبا هم در کم و کیف مراحل اجرایی سد چمشیر نیز قرار گرفته اند. اگر چه مجوز سازمان محیط زیست درخصوص اجرای سد و نیروگاه چمشیر وجود دارد.
 
سد چمشیر از نظر زیست‌محیطی مشکل خاصی ندارد
تورج فتحی، نماینده سازمان محیط زیست کشور در ادامه این نشست بیان کرد: با توجه به وظایف و مسئولیت‌های مهم سازمان محیط زیست، از اواسط سال گذشته بود که مکاتباتی با دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی صورت گرفت، چرا که ابهاماتی نیز متوجه طرح چمشیر شده بود.
وی ادامه داد: بنابراین اعلام کردیم که در طرح‌ها و پروژه‌های اجرایی در سراسر کشورمان و دربحث زیربنایی این طرح‌ها نیز مطابق قانون و مقررات، مطالعاتی تحت ارزیابی محیط زیستی نیز انجام می‌شود و به ریز و به صورت کاملا کارشناسی موضوعات مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند و نهایتا مشخص می‌شود که احداث یک پروژه چه تاثیری بر محیط زیست منطقه دارد.
فتحی افزود: پس درباره این طرح نیز سال‌ها قبل از عملیات اجرایی سد چمشیر موارد لازم به محیط زیست ارجاع شد که توسط کارشناسان و متخصصین امر به صورت میدانی هم مورد بررسی کامل قرار گرفت و در ادامه هم به پروژه مجوز داده شد و از نظر زیست محیطی مشکل خاصی برای اجرای پروژه وجود ندارد.
 
هیچ برونزد نمکی در سد چمشیر مشاهده نشد
نماینده سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد:اما سال گذشته مباحثی مطرح شد که این پروژه مشکلاتی به محیط زیست منطقه وارد می‌کند و همچون گتوند دوم خواهد شد، بنابراین بیش از همه کارشناسان، ما بیشتر نسبت به این موضوعات حساس هستیم و اگر مشکلی دراین زمینه وجود داشت حتما از آبگیری سد ممانعت می‌کردیم، اما با توجه به گزارشات قبلی، بررسی‌های مجددی نیز صورت گرفت و ما به عنوان مسئولان سازمان برای اطمینان خاطر و پاسخگویی شفاف به مردم، مجددا مکلف شدیم که بازهم از سازه سد و منطقه بازدید میدانی داشته باشیم و ابهامات دقیق مورد بررسی قرار بگیرند.
وی در ادامه اظهارکرد: دربحث وجود چاه‌های نفت نیز طی بازدیدی که داشتیم، خوشبختانه مشکلی در این زمینه هم وجود ندارد، بنابراین در این بازدید‌ها هیچ رخنمون (برون زد) سنگی دارای نمک درمحدوده سد و حتی بالاتر و پایین‌تر از جانمایی سد هم مشاهده نشد و مواردی که توسط برخی افراد در رسانه‌ها بحث شده گویا مواردی هستند که بدون کارشناسی دقیق صورت گرفته و طبق بررسی‌های ما هیچ گنبد نمکی را در منطقه شاهد نبودیم.
 
وزارت نیرو و وزارت نفت بر سد مخزن سد تفاهم‌نامه امضا کردند
فاضل، معاون اجرایی سد چمشیر گفت:، اما در بحث ابهامات نیز عده‌ای معتقدند که در محل ایجاد سد تغییراتی ایجاد شده که اساسا هیچ گونه تغییری در مختصات محل و محور سد نیافتاده است. نکته بعد هم موضوعی مطرح کرده‌اند که درگزارشات اولیه احداث سد هیچ اشاره‌ای به وجود تاسیسات نفت در محل احداث سد نشده بود که اولا گزارشات مربوط به قبل از سال ۸۸ نیز اعلام‌می‌کند که علم به آگاهی از وجود مخازن نفت وجود داشت و نکته مهم توافقنامه مشترک با شرکت نفت داریم که مربوط به سال ۷۷است که قبل از اجرای هرگونه پروژه با توجه به وجود نفت درمنطقه توافق نامه مشترک و چند صفحه‌ای بین کارفرمان وقت و شرکت نفت صورت می‌گیرد و در این خصوص نیز همه اقدامات با همکاری و هماهنگی با شرکت نفت صورت گرفته است.
وی ادامه داد:از آن طرف اجرای عملیات پروژه را از سال ۸۸ داشتیم و در مطالعات اولیه هم وجود تاسیسات نفتی و مخازن نفتی نیز دیده شده و با علم به این موضوعات بحث اجرای سد چمشیر عملیاتی شده است که چندان مورد خاصی هم نخواهد بود؛ بنابراین اساسا هیچ گونه گنبد نمکی در محدوده سد چمشیر وجود ندارد و در آبگیری چمشیر مشکلی ازبابت افزایش شوری آب نخواهیم داشت. درحقیقت هم هدف اصلی احداث سد چم شیر هم کاهش شوری آب برای پایین دست خواهد بود.
 
جانمایی سد چمشیر در بهترین محل است
فتحی در ادامه هم گفت:، اما در مورد شائبه تغییر ساختگاه سد هم جلساتی هم برگزار شد و طبق بررسی‌هایی که انجام شده جانمایی ساختگاه سد در بهترین نقطه پیش‌بینی شده است و از نظر شرایط زمین شناسی نیز مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ بنابراین سازند جدید شناخته شده است و ابهامی برای اینکه کارفرما خواسته باشد جانمایی سد را تغییر داده باشد پس چنین چیزی به هیچ وجه نبوده و اصلا صحت ندارد.
 
بهزادی، مسئول دستگاه نظارت سد چمشیر در ادامه گفت: باید توجه کرد که هیچ گونه لایه و رخنمون و گنبد نمکی درمنطقه نداریم و افزایش حجم آب هم باعث انحلال بیشتر نمک نمی‌شود، چون اساسا گنبد نمکی در منطقه احداث چمشیر نداریم، بنابراین کیفیت آبی که در انتها پیدا خواهد شد بهتر از وضعیت فعلی آب رودخانه زهره خواهد بود.
فتحی در ادامه افزود: در گزارشات متعددی که به سازمان محیط زیست ارجاع شد و هم بازدید‌های میدانی که از کل منطقه چم شیر داشتیم، درنقاط متعدد نمونه‌های مختلف را بررسی کردیم که مجددا تاکید می‌کنم که هیچ گنبد نمکی را در منطقه سد شاهد نبودیم و از نظر زمین شناسی نیز شرایطی را نداریم که منجر به رسوب گذاری نمک شود.
فاضل در ادامه تصریح کرد: برخی مخالفت‌هایی هم علیه آبگیری سدچمشیر داشته‌اند، بنابراین هرجایی که تراکم پوشش گیا‌های داریم موظف هستیم طبق توافقنامه با منابع طبیعی و محیط زیست پوشش گیاهی را از بین ببریم، اولا بیان کرده بودند که ۵هزار هکتار جنگل ازبین می‌رود که ما چنین سطحی از جنگ را در منطقه نداریم و پوشش گیاهی هم درخت بلوط نیست.
وی افزود: بعضا پوشش‌های گیاهی در محل سد داریم که با هماهنگی محیط زیست و منابع طبیعی عملیات پاک تراشی را آغاز کرده‌ایم، هرچند توافقاتی با اداره منابع طبیعی استان داشتیم به این شکل که در ازای کار تخریب منابع طبیعی بخشی را احیاء کنیم که این کار نیز اقدام شده و درآینده هم مکان‌های بیشتری به این امر اختصاص خواهد یافت. در پایان بازهم تاکید می‌کنم که آبگیری سد چم شیر باعث بهبود کیفیت آب خواهد شد.
 
سلبریتی‌های محیط زیست، باید از کارشناسان خبره نظر بگیرند
فتحی در ادامه درخصوص اظهار نظر‌های برخی سلبریتی‌ها درباره سد چمشیر هم گفت: بعضی وقت‌ها بعضی سلبریتی‌ها مواردی را بیان می‌کنند که مبنای کارشناسی ندارد و معتقدم ابتدا موارد را مورد مطالعه دقیق قرار دهند و از کارشناسان خبره موارد را جویا شوند بعد دربحث مافیایی سد سازی بیایند و نظراتی ارائه دهند
این مقام مسئول بیان کرد: ساخت سد چمشیر با مجوز رسمی سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و کلیه فعالیت‌های این سد در قالب ۲۵ جلد گزارش تحت نظارت کامل سازمان و هماهنگی کامل انجام شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زنان و دانش آموزان سفیران مدیریت مصرف برق
ورود کشتی ۳ هزار تنی گندم کیفی به بندر نوشهر
برخورد قاطع پلیس با خریداران اموال مسروقه
محور کندوان ایمن در برابر ریزش سنگ
سپاهان اصفهان درخانه به مصاف استقلال گنبد می رود
تخریب بنا‌های غیرمجاز حریم سد گلورد
نجات جان چند خانواده عشایری با بالگرد
دیدار گیتی پسند و پالایش نفت اصفهان امروز مقابل حریفان
کاهش ۴۸ درصدی بارش‌ها در مازندران
تامین زمین برای بیش از چهار هزار متقاضی نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری تا دهه فجر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
اثربخشی معنادار کمربندهای حمایتی بر دردهای لگنی
حمله گرگ گرسنه به روستای لمه درق کلیبر
ساخت ۵۲۶ کلاس درس در اجرای طرح نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی
پیاز‌های ارزان در خراسان شمالی انبار شد
وضعیت قرمز کیفیت هوا در برخی شهر‌های صنعتی
کاتا قهرمانی کشور؛ راه رسیدن به تیم ملی
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
شهروند خبرنگار؛ مشکل تردد در تقاطع های شهرسلماس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)