• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳
اقتصادی » آب و انرژی

سازمان حفاظت محیط زیست: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد

نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مجری سد چمشیر در محل احداث این سد اعلام کرد: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد.

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون، در این نشست، آقای تورج فتحی، معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست کشور به همراه تیمی از سازمان حفاظت محیط زیست کشور در کنار محمدرضا فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند. گفتنی است این نشست، پس از بازدید ۳ روزه با محوریت واکاوی مطالعات سد چمشیر توسط سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.سازمان حفاظت محیط زیست: سد چمشیر مسئله محیط زیستی ندارد
در همین راستا، آقای فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چمشیر در ابتدای این نشست گفت: تشکیل این نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه به این جهت است که به برخی ابهامات و اتهاماتی که اخیرا علیه احداث سد چمشیر مطرح شده است، پاسخ داده شود.
وی تصریح کرد: اولین ابهامی که در خصوص سد چمشیر مطرح شده بود بحث عدم مکاتبه و انعقاد توافقنامه با سازمان محیط زیست برای شروع عملیات اجرایی سد چمشیر بود که توافقنامه و صورتجلسه‌ای در همین مضمون درسال ۸۸ وجود دارد که احداث این سد براساس آیتم‌هایی هم از سوی محیط زیست هم بلامانع است.
فاضل ادامه داد: باید توجه داشت که قریب به این دوازده سال نیز گزارشات مستمر و به روزی از وضعیت سد و منطقه چمشیر به محیط زیست ارجاع شده و مرتبا هم در کم و کیف مراحل اجرایی سد چمشیر نیز قرار گرفته اند. اگر چه مجوز سازمان محیط زیست درخصوص اجرای سد و نیروگاه چمشیر وجود دارد.
 
سد چمشیر از نظر زیست‌محیطی مشکل خاصی ندارد
تورج فتحی، نماینده سازمان محیط زیست کشور در ادامه این نشست بیان کرد: با توجه به وظایف و مسئولیت‌های مهم سازمان محیط زیست، از اواسط سال گذشته بود که مکاتباتی با دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی صورت گرفت، چرا که ابهاماتی نیز متوجه طرح چمشیر شده بود.
وی ادامه داد: بنابراین اعلام کردیم که در طرح‌ها و پروژه‌های اجرایی در سراسر کشورمان و دربحث زیربنایی این طرح‌ها نیز مطابق قانون و مقررات، مطالعاتی تحت ارزیابی محیط زیستی نیز انجام می‌شود و به ریز و به صورت کاملا کارشناسی موضوعات مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند و نهایتا مشخص می‌شود که احداث یک پروژه چه تاثیری بر محیط زیست منطقه دارد.
فتحی افزود: پس درباره این طرح نیز سال‌ها قبل از عملیات اجرایی سد چمشیر موارد لازم به محیط زیست ارجاع شد که توسط کارشناسان و متخصصین امر به صورت میدانی هم مورد بررسی کامل قرار گرفت و در ادامه هم به پروژه مجوز داده شد و از نظر زیست محیطی مشکل خاصی برای اجرای پروژه وجود ندارد.
 
هیچ برونزد نمکی در سد چمشیر مشاهده نشد
نماینده سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد:اما سال گذشته مباحثی مطرح شد که این پروژه مشکلاتی به محیط زیست منطقه وارد می‌کند و همچون گتوند دوم خواهد شد، بنابراین بیش از همه کارشناسان، ما بیشتر نسبت به این موضوعات حساس هستیم و اگر مشکلی دراین زمینه وجود داشت حتما از آبگیری سد ممانعت می‌کردیم، اما با توجه به گزارشات قبلی، بررسی‌های مجددی نیز صورت گرفت و ما به عنوان مسئولان سازمان برای اطمینان خاطر و پاسخگویی شفاف به مردم، مجددا مکلف شدیم که بازهم از سازه سد و منطقه بازدید میدانی داشته باشیم و ابهامات دقیق مورد بررسی قرار بگیرند.
وی در ادامه اظهارکرد: دربحث وجود چاه‌های نفت نیز طی بازدیدی که داشتیم، خوشبختانه مشکلی در این زمینه هم وجود ندارد، بنابراین در این بازدید‌ها هیچ رخنمون (برون زد) سنگی دارای نمک درمحدوده سد و حتی بالاتر و پایین‌تر از جانمایی سد هم مشاهده نشد و مواردی که توسط برخی افراد در رسانه‌ها بحث شده گویا مواردی هستند که بدون کارشناسی دقیق صورت گرفته و طبق بررسی‌های ما هیچ گنبد نمکی را در منطقه شاهد نبودیم.
 
وزارت نیرو و وزارت نفت بر سد مخزن سد تفاهم‌نامه امضا کردند
فاضل، معاون اجرایی سد چمشیر گفت:، اما در بحث ابهامات نیز عده‌ای معتقدند که در محل ایجاد سد تغییراتی ایجاد شده که اساسا هیچ گونه تغییری در مختصات محل و محور سد نیافتاده است. نکته بعد هم موضوعی مطرح کرده‌اند که درگزارشات اولیه احداث سد هیچ اشاره‌ای به وجود تاسیسات نفت در محل احداث سد نشده بود که اولا گزارشات مربوط به قبل از سال ۸۸ نیز اعلام‌می‌کند که علم به آگاهی از وجود مخازن نفت وجود داشت و نکته مهم توافقنامه مشترک با شرکت نفت داریم که مربوط به سال ۷۷است که قبل از اجرای هرگونه پروژه با توجه به وجود نفت درمنطقه توافق نامه مشترک و چند صفحه‌ای بین کارفرمان وقت و شرکت نفت صورت می‌گیرد و در این خصوص نیز همه اقدامات با همکاری و هماهنگی با شرکت نفت صورت گرفته است.
وی ادامه داد:از آن طرف اجرای عملیات پروژه را از سال ۸۸ داشتیم و در مطالعات اولیه هم وجود تاسیسات نفتی و مخازن نفتی نیز دیده شده و با علم به این موضوعات بحث اجرای سد چمشیر عملیاتی شده است که چندان مورد خاصی هم نخواهد بود؛ بنابراین اساسا هیچ گونه گنبد نمکی در محدوده سد چمشیر وجود ندارد و در آبگیری چمشیر مشکلی ازبابت افزایش شوری آب نخواهیم داشت. درحقیقت هم هدف اصلی احداث سد چم شیر هم کاهش شوری آب برای پایین دست خواهد بود.
 
جانمایی سد چمشیر در بهترین محل است
فتحی در ادامه هم گفت:، اما در مورد شائبه تغییر ساختگاه سد هم جلساتی هم برگزار شد و طبق بررسی‌هایی که انجام شده جانمایی ساختگاه سد در بهترین نقطه پیش‌بینی شده است و از نظر شرایط زمین شناسی نیز مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ بنابراین سازند جدید شناخته شده است و ابهامی برای اینکه کارفرما خواسته باشد جانمایی سد را تغییر داده باشد پس چنین چیزی به هیچ وجه نبوده و اصلا صحت ندارد.
 
بهزادی، مسئول دستگاه نظارت سد چمشیر در ادامه گفت: باید توجه کرد که هیچ گونه لایه و رخنمون و گنبد نمکی درمنطقه نداریم و افزایش حجم آب هم باعث انحلال بیشتر نمک نمی‌شود، چون اساسا گنبد نمکی در منطقه احداث چمشیر نداریم، بنابراین کیفیت آبی که در انتها پیدا خواهد شد بهتر از وضعیت فعلی آب رودخانه زهره خواهد بود.
فتحی در ادامه افزود: در گزارشات متعددی که به سازمان محیط زیست ارجاع شد و هم بازدید‌های میدانی که از کل منطقه چم شیر داشتیم، درنقاط متعدد نمونه‌های مختلف را بررسی کردیم که مجددا تاکید می‌کنم که هیچ گنبد نمکی را در منطقه سد شاهد نبودیم و از نظر زمین شناسی نیز شرایطی را نداریم که منجر به رسوب گذاری نمک شود.
فاضل در ادامه تصریح کرد: برخی مخالفت‌هایی هم علیه آبگیری سدچمشیر داشته‌اند، بنابراین هرجایی که تراکم پوشش گیا‌های داریم موظف هستیم طبق توافقنامه با منابع طبیعی و محیط زیست پوشش گیاهی را از بین ببریم، اولا بیان کرده بودند که ۵هزار هکتار جنگل ازبین می‌رود که ما چنین سطحی از جنگ را در منطقه نداریم و پوشش گیاهی هم درخت بلوط نیست.
وی افزود: بعضا پوشش‌های گیاهی در محل سد داریم که با هماهنگی محیط زیست و منابع طبیعی عملیات پاک تراشی را آغاز کرده‌ایم، هرچند توافقاتی با اداره منابع طبیعی استان داشتیم به این شکل که در ازای کار تخریب منابع طبیعی بخشی را احیاء کنیم که این کار نیز اقدام شده و درآینده هم مکان‌های بیشتری به این امر اختصاص خواهد یافت. در پایان بازهم تاکید می‌کنم که آبگیری سد چم شیر باعث بهبود کیفیت آب خواهد شد.
 
سلبریتی‌های محیط زیست، باید از کارشناسان خبره نظر بگیرند
فتحی در ادامه درخصوص اظهار نظر‌های برخی سلبریتی‌ها درباره سد چمشیر هم گفت: بعضی وقت‌ها بعضی سلبریتی‌ها مواردی را بیان می‌کنند که مبنای کارشناسی ندارد و معتقدم ابتدا موارد را مورد مطالعه دقیق قرار دهند و از کارشناسان خبره موارد را جویا شوند بعد دربحث مافیایی سد سازی بیایند و نظراتی ارائه دهند
این مقام مسئول بیان کرد: ساخت سد چمشیر با مجوز رسمی سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و کلیه فعالیت‌های این سد در قالب ۲۵ جلد گزارش تحت نظارت کامل سازمان و هماهنگی کامل انجام شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آکادمی سحر حریف استقلال در فینال لیگ بسکتبال زنان شد
تاییدصلاحیت ۹۱ درصدی داوطلبین انتخابات شورای شهرها در اسلامشهر
خبر‌هایی از برگزاری مراسم اربعین شهادت شهید حمامیان در شاهرود
افتتاح سرای محله شهید امیر عبداللهیان در بهارستان
همدلی به سبک کوچه افطاری
واکنش مردم به درخواست‌های دشمنان
اجرای طرح اطعام مهدوی در ورامین
آغاز طرح نظارتی استاندارد بر بازار لرستان
بازگشت تولید به قدیمی‌ترین مرکز شیلات کشور
تسلیم نشدن ایرانی‌ها
پیروزی مس کرمان برابر داماش
انتخابات اولویت اول دستگاه‌هایی اجرایی شهرستان بویراحمد
اجرای طرح مسکن استیجاری در آذربایجان‌غربی
توزیع بسته های معیشتی در ملارد
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
شکست تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در لیگ آزادگان
هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال؛ تراکتور فرصت صدرنشینی را از دست داد
۷۰ کشته در حمله به پناهگاه‌های تروریستی در افغانستان
باخت مس قعر نشین؛ پاس گل برای صدر نشینی استقلال
پاکستان سیاست‌های خود را در قبال افغانستان بازنگری کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)