• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۷۲۳۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴
اقتصادی » اقتصاد کلان

مالیاتی که دست سوداگران را کوتاه می‌کند

طرح مالیات بر عایدی سرمایه از آن دسته طرح‌هایی است که حدود ۲ سال است تصویب آن در مجلس شورای اسلامی در حال خاک خوردن بوده و به نظر می‌رسد هنوز عزمی جدی برای تصویب و محقق کردن آن وجود ندارد؛ مالیاتی که جذابیت فعالیت در بازار‌هایی از جمله طلا، سکه، ارز و مسکن را کاهش می‌دهد.

مالیاتی که دست سوداگران را کوتاه می‌کندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ این طرح در حالی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شده که در واقع مهم‌ترین هدف از تصویب و اجرایی کردن آن مقابله با سفته بازی، سوداگری و دلالی بوده است.

در واقع مالیات بر سود حاصل از دلالی در بازار‌هایی از سکه، طلا، ارز، مسکن، خودرو و زمین با هدف جلوگیری از رشد غیر واقعی قیمت‌ها در بازار دارایی‌ها از یک سو و از سوی دیگر مقابله با سفته بازی را می‌توان از مهم‌ترین دلایل مطرح کردن این طرح عنوان کرد.

با توجه به مزایای مثبتی که این طرح به دنبال خواهد داشت حدود ۲ سال است که تصویب و یا حتی عدم تصویب آن در مجلس شورای اسلامی در بلاتکلیفی به سر برده و با وجود اینکه کلیات آن در خرداد سال گذشته به تصویب مجلس رسیده، اما تصویب نهایی آن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

اگرچه به عقیده کارشناسان اجرای درست این طرح منوط به برخورداری از ثبات اقتصادی در کشور می‌باشد و در شرایط تورمی که امروز شاهد آن هستیم شاید آن‌چنان که باید کارایی نداشته باشد، اما در این بین نباید این مهم را نیز فراموش کرد که اکثریت ناراضی که تصویب و اجرایی شدن قانون مالیات بر عایدی سرمایه به ضررشان خواهد بود همان سوداگران و دلالان بازار‌ها می‌باشند.

در واقع این طرح به بخش زیادی از جامعه که نیاز مصرفی داشته و به دنبال سودآوری، سوءاستفاده و دلال‌بازی نمی‌باشند کمک خواهد کرد، طرحی که در کشور‌های توسعه یافته به خوبی شاهد اجرایی شدن آن هستیم و بعد از کسر تورم مالیات از دارایی‌ها گرفته می‌شود.

مطرح کردن طرح عایدی بر سرمایه پا بر روی دم شیر گذاشتن بود

«آلبرت بغزیان» عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: باید به سازمان مالیاتی تبریک گفت که جرات کرده و چنین موضوعی را مطرح کرده و پا بر روی دم شیر گذاشته است.

وی افزود: تصویب و به دنبال آن اجرای این قانون فضا را بر روی سوداگران بسته و دست مافیا گران و تمام کسانی که با خرید و فروش‌ها به سود‌های بالایی می‌رسند و نان‌شان در این کار می‌باشد، را کوتاه خواهد کرد.

مالیات بر عایدی سرمایه در کشور‌های توسعه یافته اجرا می‌شود

این کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از اینکه متاسفانه تصمیم‌گیری و قوانین را زمانی به دنبال اجرایی کردن آن‌ها هستیم که بخش زیادی از خلأ‌های قانونی سود برده و برای اجرای آن شاهد مقاومت‌هایی هستیم، تصریح کرد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کشور‌های توسعه یافته در حال اجرا است، البته در زمانی که همه چیز به خصوص از نظر اقتصادی در وضعیت عادی بود، انجام دادند.

آلبرت بغزیان تاکید کرد: اینکه در زمان کنونی بخواهیم با سوداگران مقابله و از آن‌ها مالیات دریافت کنیم، کار ساده‌ای نخواهد بود، چرا که عده‌ای منفعت شان در تصویب نشدن قوانینی از این دست است. بر همین اساس از یک سو مطرح کردن طرح مالیات بر عایدی سرمایه و از سوی دیگر جا انداختن آن در جامعه کار ساده‌ای نیست و از سازمان مالیاتی که جرات عنوان کردن آن را داشته، باید تشکر کرد.

وی اظهار داشت: باید به این سمت برویم که طرح مالیات بر عایدی سرمایه به سمت تصویب شدن و قانونی شدن برود، اگرچه با توجه به مافیایی که امروز شاهد آن هستیم و سود‌هایی که با تصویب نشدن قوانینی از این دست، به دست می‌آورند به نظر می‌رسد که اجرایی کردن این طرح امکان‌پذیر نخواهد بود.

مالیات بر عایدی سرمایه جذابیت فعالیت در بازار‌های غیر مولد را کاهش می‌دهد

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه جذابیت فعالیت در بازار‌هایی از جمله طلا، سکه، ارز و مسکن را کاهش می‌دهد، گفت: در این صورت سرمایه‌ها به سمت‌هایی از جمله بازار بورس و صندوق‌های سرمایه گذاری می‌رود که می‌تواند موجب فعال شدن هر چه بیشتر سرمایه‌گذاری‌های مولد شود.

آلبرت بغزیان بیان کرد: متاسفانه آن‌قدر به سوداگری آلوده شده‌ایم که کسی سراغ فعالیت‌هایی از جمله تولید نمی‌رود و جذابیت‌ها در بازار‌های دست دوم فروشی، دست به دست کردن مسکن و خودرو بیشتر و البته کسب سود نیز راحت‌تر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آشنایی با عشایر در دهه فجر
خوزستان، آماده حماسه در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، پنج شنبه ۲۳ بهمن
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۳ طرح عمرانی و خدماتی در ورزنه
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و دوم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
قطعه شعری برای ایران
آغاز مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ساعاتی دیگر دراصفهان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی مراسم راهپیمایی ۲۲بهمن از بامداد در اصفهان
نا امیدی دشمن در ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
واکنش روسیه به تصمیم اسرائیل درباره کرانه باختری
حضور در راهپیمایی برای عزت ایران
دوجاریک: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه برسد
۲۲ بهمن؛ گذار تاریخی ایرانیان از سلطنت به جمهوری اسلامی
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)