• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۹۹۰۷
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان فلج مغزی و اوتیسم

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاددانشگاهی گفت: برای درمان فلج مغزی و اوتیسم نیز از سلول‌های بنیادی استفاده می‌شود که در مرحله کارآزمائی بالینی فاز سه هستیم.

استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان فلج مغزی و اوتیسمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکترمرتضی ضرابی اظهار کرد: لازم است فرهنگسازی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی و ذخیره سازی این سلول‌ها با اطلاع رسانی و ابزار‌های رسانه‌ای انجام شود تا مردم بتوانند از خدمات ذخیره سازی سلول‌های بنیادی و خون بند ناف به نحو موثری استفاده کنند.

وی افزود: کاری که در زمینه سلول‌های بنیادی آغاز شد، حاصل دوراندیشی پژوهشکده رویان بود و مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی در نامه‌ای به مقام معظم رهبری اعلام کرد سلول‌های بنیادی به عنوان تحول در پزشکی مطرح است و اگر امروز وارد این عرصه بشویم، در آینده می‌توانیم حرف برای گفتن داشته باشیم و تنها نگرانی محققان این حوزه، مسائل اخلاقی است که رهبری تاکید کردند روی سلول‌های بنیادی کار شود و از آن به عنوان ثروت هنگفتی نام بردند و امروز مشخص است هر کشوری به این دانش دست یافته، به یک ثروت بی انتها دسترسی دارد.

دکتر ضرابی با اشاره به این که هدف این است سلول‌های بنیادی از منابع مختلف را در مجموعه رویان جمع آوری کنیم، گفت: سلول‌های بنیادی سلول‌هایی هستند که تشکیل دهنده همه بافت‌های بدن بوده و این سلول‌ها را می‌توان از مغز استخوان، خون بند ناف، خون محیطی، بافت چربی و ریشه دندان شیری به دست بیاوریم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان اظهار کرد: دانش سلول‌های بنیادی یک تحول در علم پزشکی ایجاد کرده و تلاش می‌کنیم در درمان بیماری‌های صعب العلاج از سلول‌های بنیادی استفاده کنیم و فرهگسازی ترغیب خانواده‌ها به ذخیره سازی یا اهداء سلول‌های بنیادی در واقع به عنوان بیمه سلامتی است.

وی با بیان اینکه خون بند ناف یکی از منابع سلول‌های بنیادی است که بعد از تولد نوزاد دور ریخته می‌شود، افزود: برخی مراجع علمی می‌گویند نمونه خون بند ناف را تا ۲۵ سال می‌توان نگهداری کرد و برخی معتقدند برای مدت نامحدود می‌توان آن‌ها را نگه داشت.

دکتر ضرابی با اشاره به اینکه سلول‌های بنیادی در بیماری‌هایی با منشاء خونی، انواع سرطان خون، تالاسمی، نقص سیستم ایمنی و ... استفاده می‌شود، گفت: از نمونه‌ها ذخیره ده سلول‌های بنیادی تاکنون در درمان ۳۱ بیمار مبتلا به سرطان خون استفاده شده که بیش از ۸۰ درصد این پیوند‌ها موفق بوده است.

وی اظهار کرد: برای درمان فلج مغزی و اوتیسم نیز از سلول‌های بنیادی استفاده می‌شود که در مرحله کارآزمائی بالینی فاز سه هستیم و امیدواریم طی سه تا پنج سال آینده در درمان این بیماری‌ها از سلول‌های بنیادی استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به فعالیت پالایشگاه محصولات زایمانی رویان عنوان کرد: همراه با تولد نوزاد پنج جزء زایمانی شامل خون و بافت بند ناف، پرده‌های جنینی، مایع جنینی و ... خارج می‌شود که دورریختنی نیست و از پرده جنینی در درمان سوختگی، جراحی قرنیه و زخم دیابتی می‌توان استفاده کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هر واحد خون بند ناف اگر بخواهد وارد کشور شود، ۴۵ هزار یوور هزینه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر دو بانک خصوصی و عمومی خون بند ناف در کشور داریم و خانواده‌ای که بخواهد برای خودش سلول بنیادی ذخیره کند باید با مراجعه به سایت ما و دفاتر استان‌ها ثبت نام و قرارداد منعقد کند و هزینه ۶ میلیون تومانی پرداخت شود، اما در بانک عمومی، هزینه پرداخت نمی‌شود و دولت پرداخت می‌کند و پیشنهادات تشویقی می‌تواند خانواده‌ها را ترغیب بکند.

دکتر ضرابی با بیان این که نمونه‌های سلول‌های بنیادی برای هر کسی که تطابق ژنتیکی داشته باشد، قابل استفاده است، گفت: در بانک عمومی نمونه را اهداء می‌کنند که در این بانک نزدیک به ۵۰۰۰ نمونه خون بند ناف و در بانک خصوصی نزدیک به ۱۸۵ هزار نمونه داریم.

وی با اشاره به این که در مجموع ذخیره سازی ۱۸۵ هزار نمونه خون بند ناف در کشور انجام شده و بزرگ‌ترین بانک خون بند ناف خاورمیانه را داریم، اظهار کرد: در کل کشور دفاتر نمایندگی فعال و ۴۵ نمایندگی داریم و کرمان از استان‌های فعال است و نزدیک به ۱۰ هزار نمونه را تاکنون جمع آوری کرده و نمونه‌هایی از درمان بیمارانی را در کشور داریم از استان کرمان پیوند شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان در بخش دیگری از سخنانش گفت: موفق شدیم اولین نمونه مخزن نگهداری سلول‌های بنیادی را در کشورمان بسازیم که ساخت آن در انحصار چند کشور محدود بود و بعد از دو سال کار مطالعاتی با همکاری یک شرکت دانش بنیان این مخزن ساخته شد و امیدواریم دیگر برای نگهداری نمونه‌های سلول‌های بنیادی نیاز به واردات این تانک نداشته باشیم و تکنولوژی پیشرفته در برودت منفی ۱۹۶ درجه نمونه‌ها را نگهداری کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)