• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۲۱۶۰
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

محققان کشورمان دوچرخه‌های هیبرید و برقی تولید کردند

با توجه به افزایش آلودگی هوا به ویژه در کلانشهر‌ها و شهر‌های صنعتی، گروهی از مهندسان دانشگاه صنعتی شاهرود ، دوچرخه‌های برقی را در ۶ مدل تولید کردند که علاوه بر استفاده از پدال و موتور امکان بهره برداری از آن به صورت هیبرید نیز پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید وحید حسینی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود با بیان اینکه تحقیقات ما در مرکز دیناموتور مستقر در پارک علم و فناوری صنعتی شاهرود بر روی موتور‌های الکتریکی متمرکز شده است، گفت: ما در این مرکز ساخت موتور‌های الکتریکی را در دستور کار قرار دادیم و یکی از حوزه‌هایی که در این مرکز آغاز کردیم، حوزه طراحی و ساخت دوچرخه برقی است.
وی با بیان اینکه مجموعه دوچرخه برقی و موتور آن را داخلی سازی کرده‌ایم، افزود : دوچرخه‌ای که ما ساخته ایم ، از نوع موتور "middle drive" یا موتور میانی است که از ثبات خوبی برخوردار است، ضمن آنکه عمر زیادی دارد.
حسینی تاکید کرد : در این پروژه با همکاری برخی از شرکت‌های ایرانی موفق به  داخلی سازی باتری این دوچرخه شدیم  ، علاوه بر آن بدنه دوچرخه را ، هم از نمونه‌های خارجی می‌توان تهیه کرد و هم قرارداد با شرکت‌های داخلی تولیدکننده دوچرخه داریم.
وی افزود :  بخش زیادی از قطعات مورد نیاز برای تولید این دوچرخه‌های برقی از شرکت‌های داخلی تامین شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود با بیان اینکه دوچرخه برقی تولیدشده در ۳ حالت "دوچرخه معمولی پدالی"، "حرکت با موتور بدون نیاز به پدال زدن" و " حرکت هیبریدی" رانندگی می‌کند افزود :  به این صورت که فرد در هنگام دوچرخه سواری توسط سنسوری، گشتاور پای راننده را اندازه گیری می‌کند و متوجه می‌شود که فرد قصد حرکت دارد یا خیر و در صورت حرکت، موتور به کمک فرد راننده می‌آید.
وی تاکید کرد: این قابلیت موجب می‌شود که در پیک‌های حرکتی مانند رانندگی در شیب زیاد، پیک‌ها جذب می‌شود و موتور به کمک راننده می‌آید و حرکت را برای دوچرخه سوار تسهیل می‌کند.
حسینی، سرعت دوچرخه را حدود ۳۰ تا ۳۵ کیلومتر در ساعت برشمرد و  افزود:، ولی این دوچرخه به سرعت ۴۵ کیلومتر در ساعت نیز رسیده است.
وی درخصوص میزان ظرفیت زیاد این دوچرخه برقی، گفت : میزان کیلومتر باتری این دوچرخه برقی به میزان ظرفیت باتری که ما در مدل‌های مختلف تهیه کردیم، ارتباط دارد. نمونه‌ای که ارائه شده تا ۱۰۰ کیلومتر می‌تواند رانندگی کند، ولی متوسط رانندگی‌ها ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر است.
وی افزود : این دوچرخه را در ۶ مدل تولید کردیم. یک مدل آن را برای کاربرد در شهرداری‌ها، ادارات و سازمان‌ها که به آن‌ها "دوچرخه شهری" می‌گویند، به تولید رساندیم.
حسینی، دوچرخه بانوان، دوچرخه برای طی مسافت میان دو شهر، دوچرخه اقتصادی و دوچرخه کوهستان را از دیگر نمونه‌های تولیدشده در این شرکت نام برد و گفت: نمونه دیگر، ساخت دوچرخه‌هایی است که باتری پکیج در داخل آن قرار می‌گیرد. همه انواع دوچرخه‌های تولید شده ما، برقی هستند و تا دو ماه آینده به بازار معرفی خواهند شد.
وی افزود : با توجه به اینکه این دوچرخه‌ها از جنس آلومینیوم است، تفاوت وزنی زیادی نسبت به دوچرخه‌های متداول ندارد، ولی از سوی دیگر به شدت به افرادی که می‌خواهند دوچرخه‌سواری کنند و یا اینکه به محل کار بروند، این دوچرخه می‌تواند در شرایطی که آن‌ها خسته هستند، با راحتی خود را به منزل برسانند و این مزیت خوبی است که می‌تواند فرهنگ استفاده از دوچرخه سواری را در کشور توسعه دهد.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)