• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۶۶۴۱
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

افزایش ۵۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۲

رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت : سقف درآمد‌های مالیاتی از ۴۵۴ هزار میلیارد تومان امسال به ۶۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که این به معنای رشد ۵۰ درصدی در مجموع درآمد‌های مالیاتی در سال آینده است.

افزایش ۵۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۲به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: سقف درآمد‌های مالیاتی از ۴۵۴ هزار میلیارد تومان امسال به ۶۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که این به معنای رشد ۵۰ درصدی در مجموع درآمد‌های مالیاتی در سال آینده است.

 مشاغل نگران نباشند، پایه مالیاتی جدید و افزایش نرخ نداریم

مهدی موحدی بک‌نظر درباره مالیات ۶۸۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۲ و نگرانی‌ها درباره افزایش مالیات کسبه و اصناف اظهار داشت: میزان مالیات مصوب در بودجه سال ۱۴۰۱ چیزی حدود ۴۵۴ هزار میلیارد تومان بوده و در بودجه سال ۱۴۰۲ طبیعتا با توجه به رشد متعارف ارقام کلان بودجه در بخش هزینه‌ای و درآمدی، باید میزان درآمد‌های مالیاتی هم افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: هنوز جمع‌بندی نهایی در دولت انجام نشده، اما فعلا نظر دولت بر این است که سقف درآمد‌های مالیاتی دربودجه سال آینده ۶۸۰ هزار میلیارد تومان باشد بنابراین سقف درآمد‌های مالیاتی از ۴۵۴ هزار میلیارد تومان امسال به ۶۸۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که این به معنای رشد ۵۰ درصدی در مجموع درآمد‌های مالیاتی در سال آینده است.

رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: بخش قابل توجهی از این افزایش ۵۰ درصدی به دلیل تورم سالانه کشور است که پیش‌بینی می‌شود تورم سالانه بالای ۴۰ درصد باشد بنابراین اگر ۱۰ درصد باقیمانده از افزایش درآمد‌های مالیاتی ناشی از اقدامات مالیاتی در ابعاد مختلف باشد به افزایش ۵۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی می‌رسیم. از این رو دولت فعلا به دنبال پایه‌های جدید مالیاتی نیست و پایه جدید مالیاتی در بودجه سال آینده معرفی نشده است و نرخ مالیات همان نرخ سنوات گذشته است و تلاش شده صدمه‌ای به حوزه تولید و بخش واقعی اقتصاد وارد نشود.

موحدی بک‌نظر ادامه داد: با توجه به میزان سهمی که درآمد‌های مالیاتی در کل هزینه‌های کشور دارد که این سهم به حدود ۵۰ درصد می‌رسد تلاش می‌شود این سهم ۵۰ درصدی در سال آینده هم حفظ شود.

وی افزود: البته این میزان افزایش درآمد‌های مالیاتی تنها به افزایش نرخ تورم متکی نیست و نگاه ما بر این است که معوقات مالیاتی یا فرار مالیاتی را به درآمد‌های مالیاتی تبدیل کنیم و این درآمد‌های مالیاتی با توجه به تجربیات و اقدامات موفق سازمان امور مالیاتی در سال جاری در حوزه شناسایی فرار مالیاتی یا مودیان جدید محقق شود.

رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: فرض بر اینکه نتوانیم فرار مالیاتی را هم شناسایی کنیم، بخش قابل توجهی از این افزایش، به دلیل رشد نرخ تورم است، اما به این دنبال نبوده که به اندازه نرخ تورم مالیات را افزایش دهیم بلکه با روش‌هایی و راه‌حل‌هایی اقداماتی در جهت شناسایی مودیان جدید و کاهش فرار مالیاتی و شناسایی فرصت و ظرفیت‌های خفته مالیاتی درآمد‌ها را افزایش دهیم.

موحدی بک‌نظر تاکید کرد: صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی نگران نباشند و قرار نیست این افزایش درآمد‌های مالیاتی از محل افزایش نرخ‌ها باشد و فعلا دولت به دنبال افزایش پایه‌های جدید مالیاتی نیست و احتمال دارد طبق سنوات گذشته در بخش‌هایی از اقتصاد که در رکود هستند کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات اعمال شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
میلیون‌ها بات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)