• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۷۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تشخیص سرطان کبد با آزمایش ادرار، برای نخستین بار در جهان

تشخیص سرطان کبد با آزمایش ادرار با روش غیر تهاجمی، برای نخستین بار در جهان به دست پژوهشگران اسکاتلندی ابداع و انجام شد.

ابداع اولین آزمایش ادرار جهان برای تشخیص سرطان کبدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس یک گزارش جدید، گروهی از پژوهشگران در موسسه پژوهش‌های سرطان در گلاسکوی اسکاتلند، زیست‌نشانگری را کشف کرده‌اند که می‌تواند تشخیص سرطان کبد را از روی آزمایش ادرار ممکن کند.
 
به نقل از آی‌ای، دکتر ساوریو تاردیتو، پژوهشگر ارشد این موسسه می‌گوید: انتظار می‌رود تعداد افراد مبتلا به سرطان کبد افزایش یابد و ما به ابزار‌های جدیدی برای یافتن و درمان زودتر این بیماری نیاز داریم.
 
وی افزود: ما از کشف این متابولیت جدید که قبلاً هرگز در پستانداران شناسایی نشده بود، هیجان زده هستیم،  چرا که مخصوص نوع خاصی از سرطان کبد و کاندیدای خوبی برای آزمایش‌های تشخیصی است و می‌تواند به راحتی در ادرار شناسایی شود و همچنین به طور بالقوه می‌تواند به عنوان یک نشانگر برای نظارت بر رشد تومور‌ها در سرطان کبد مورد استفاده قرار گیرد.
 
تاردیتو همچنین می‌گوید که این گروه پژوهشی پژوهش‌های بیشتری را برای بررسی اینکه این متابولیت در سرطان کبد چقدر زود ظاهر می‌شود و همچنین برای شناسایی این که آزمایش ادرار چقدر زود می‌تواند این بیماری را به طور قابل اعتماد تشخیص دهد، برنامه‌ریزی کرده است.
 
حدود یک چهارم از بیماران مبتلا به سرطان کبد به نوعی از این بیماری مبتلا هستند که در آن رشد تومور نتیجه یک مولکول پروتئینی به نام بتا-کاتنین (beta-catenin) است. این آزمایش ادرار جدید، این مولکول خاص را شناسایی می‌کند که منجر به یک شاخص موثر سرطان کبد می‌شود.
 
پژوهشگران هنگام مطالعه متابولیتی به نام N ۵-methylglutamine که در موش‌های مبتلا به نوع خاصی از تومور کبدی در سطوح بالایی ظاهر می‌شد، به این مولکول برخوردند.
 
اگرچه هیچ آزمایش ادرار دیگری برای تشخیص سرطان کبد وجود ندارد، اما آزمایش‌های جایگزین امیدوارکننده زیادی در حال توسعه هستند.
 
در سال ۲۰۲۰، آزمایش خون جدیدی معرفی شد که از نمونه‌های ۴۰۰۰ نفر استفاده می‌کرد و می‌توانست بیش از ۵۰ نوع سرطان را گاهی اوقات حتی قبل از بروز علائم تشخیص دهد.
 
علاوه بر این، این آزمایش در تشخیص ۱۲ نوع از خطرناک‌ترین انواع سرطان، از جمله سرطان لوزالمعده (پانکراس) که معمولاً فقط در مراحل پایانی قابل تشخیص است، دقیق بود.
 
در همان سال یک گروه بین المللی از دانشمندان، آزمایش خونی را توسعه دادند که می‌تواند پنج مورد از رایج‌ترین انواع سرطان را چهار سال قبل از تشخیص علائم با روش‌های فعلی تشخیص دهد. این آزمایش در حال حاضر می‌تواند سرطان‌های معده، مری، روده بزرگ، ریه و کبد را شناسایی کند.
 
جالب‌تر اینکه در اوایل سال ۲۰۲۲، پژوهشگران لنز‌های تماسی غیرتهاجمی را اختراع کردند که هم می‌توانست سرطان را تشخیص دهد و هم ممکن است روزی آن را درمان کند. این فناوری پیشگامانه تاکنون تنها روی سلول‌های آزمایشگاهی آزمایش شده است، اما به محض اثبات بی‌خطر بودن می‌تواند به آزمایش‌های انسانی نیز منتقل شود.
 
این لنز‌ها با شناسایی محصولات جانبی سلولی در اشک‌ها به نام اگزوزوم عمل می‌کنند که گمان می‌رود نشان دهنده رشد تومور در جایی از بدن باشند.
 
لازم به ذکر است، امروزه تشخیص سرطان معمولا از طریق جراحی، اسکن فراصوت (سونوگرافی) یا آزمایش خون انجام می‌شود که همه این روش‌ها کم و بیش تهاجمی هستند و نیاز به مراجعه به بیمارستان یا انجام عمل جراحی دارند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)