• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۹۰۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

تولید ۹۲ برگه اطلاعات زمین شناسی یک پنجاه هزارم تا پایان ۱۴۰۱

معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی از تولید ۹۲ برگه (نقشه) اطلاعات زمین شناسی با مقیاس یک پنجاه هزارم تا پایان سال ۱۴۰۱ خبر داد.

آقای محمدباقر دری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه معدن و صنایع معدنی خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از دیدگاه‌های ما در طرح تحول، اکتشاف ذخایر پنهان بود که در این زمینه از ژئوفیزیک هوایی کمک گرفتیم، یعنی مجموعه کار ژئوفیزیک هوایی و تهیه نقشه زمین شناسی در مقیاس یک پنجاه هزارم، نقشه ژئوشیمی و زمین شناسی اقتصادی، به نوعی داده‌های پایه‌ای را برای کشور فراهم می‌کند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی گفت: این داده‌ها به خصوص در قسمت زمین شناسی و بخش ژئوشیمی نه تنها برای اکتشاف است بلکه اطلاعات پایه‌ای برای دیگر طرح‌های کشور فراهم می‌کند، حتی تعدادی از عناصری را که اکنون بررسی می‌کنیم شاید در شرایط فعلی کاربرد اکتشافی نداشته باشند، اما امکان دارد در ۱۰ یا ۱۵ سال دیگر از این داده‌ها استفاده شود.
 
معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ادامه داد: تاکنون در کشور در استان‌های خراسان جنوبی ۲۰ برگه زمین شناسی، در استان کردستان (مریوان) حدود ۲۳ برگه و ۱۲ برگه کار ژئوشیمی را در تکاب تمام کردیم و منتظر بررسی نمونه‌ها هستیم و بعد از مشخص شدن بررسی ها، نتایج را به بخش خصوصی اعلام خواهیم کرد.
 
وی گفت: در استان قم نیز ۲۸ برگه را در طرح تحول آغاز کردیم که از این ۲۸ برگه، کار برداشت ۲۴ نمونه ژئوشیمی به اتمام رسیده است.
 
دری در ادامه، اکتشاف در استان یزد را جزو برنامه کاری این سازمان اعلام کرد و افزود: بعد از اتمام این کار به یک منطقه گرمسیری درجنوب یزد منتقل می‌شویم که آنجا هم ۱۲ برگه یک پنجاه هزارم را که حدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع است، در برنامه کاری داریم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی با اشاره به راه اندازی بخش مربوط به سنگ‌های قیمتی در سازمان زمین شناسی ادامه داد: در طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی یک بخشی را به این کار اختصاص دادیم و در مطالعه ژئوشیمی و کانی‌های سنگی هر جایی که ردی از کانی‌های قیمتی ببینیم، دنبال می‌کنیم و این مجموعه را در تمام برگه‌های ژئوشیمی و زمین شناسی اقتصادی می‌آوریم و در نهایت وقتی که یک محدوده اکتشافی را کار کردیم خودبخود یک نتیجه‌ای از آن بیرون می‌آید که آیا این منطقه مستعد ماده معدنی است یا خیر، که اگر بود کار تکمیلی را انجام می‌دهیم.
 
دری به نتایج اکتشاف سنگ‌های قیمتی در طرح تحول اشاره کرد و گفت: برای نمونه در خراسان جنوبی سنگ‌هایی مانند عقیق شناسایی کردیم که میزان آن در این مرحله در دست بررسی است.
 
معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ادامه داد: در طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات مواد معدنی در استان‌های مختلف، مواد معدنی مختلفی کشف کردیم، از جمله در منطقه مریوان به باریت‌هایی رسیدیم، این باریت‌ها ماده معدنی هستند که علاوه بر مواد شیمیایی قالب مصرف شان در گره‌های حفاری و چاه‌های نفتی است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
دری گفت: از مواد معدنی دیگری که در استان کردستان کشف کردیم فلورین است، در این منطقه فلورین‌های متعددی وجود دارد، این فلورین‌ها به عنوان سنگ‌های ارزشمند در کار‌های تزئینی کاربرد دارد، اما اساس آنها به تولید اسیدفلوریک و کاربرد‌های شیمیایی این مواد معدنی است.
 
وی افزود: در استان کردستان علاوه بر این مواد معدنی، به آنومالی‌های آهن خوب و همچنین آثاری از طلا برخورد کردیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)