• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۹۶۸۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

لزوم تزریق واکسن برای مقابله با زیرسویه‌های جدید اومیکرون

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تزریق دوز اول و دوم واکسن در افراد بالای ۵ سال، تزریق دوز سوم در افراد بالای ۱۸ سال و افرادی که بیش از ۶ ماه از آخرین تزریق ان‌ها گذشته حتما باید صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا ، کریمی گفت: با توجه به برگزاری جام جهانی قطر در کشور‌های همسایه ما درگیری قابل توجهی وجود داشته است. در ایران نیز چند روزی است عملا این موج شروع شده است که به صورت رسمی اعلام شد. وی ادامه داد: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می‌آید قله موج از پیک‌های قبلی پایین‌تر باشد. پیش بینی ما این است که بیشترین امار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود. اگر حدود ۸۰ درصد مردم استفاده از ماسک را رعایت نمایند قله این موج از نصف پیش بینی‌ها کمتر خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: میزان ابتلا و شدت بیماری در این موج از موج‌های قبلی ضعیف‌تر است، اما میزان سرایت پذیری این زیر سویه نسبت به دیگر زیرسویه‌ها بیشتر است.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علایم بیماری مشابه سویه قبلی ظاهر می‌شود و معمولا خفیف است و برای افراد عادی شبیه سرماخوردگیست. اما افراد دارای بیمار‌های زمینه ای، قلبی، تنفسی، کلیوی، نقص ایمنی و سالمندان باید به شدت مراقبت نمایند. افراد عادی نیز باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند چرا که ممکن است ناقل بیماری باشند.

وی افزود: سال گذشته واکسیناسیون سراسری و خوبی انجام شد، اما نگرانی ما گذشت زمان از انجام واکسیناسیون است. اگر بیش از ۶ ماه از اخرین تزریق واکسن بگذرد ایمنی کاهش می‌یابد و نیاز به تزریق مجدد است. افرادی هم که هنوز واکسنی دریافت نکرده اند حتما دو دوز استاندارد را تزریق نمایند تا ایمن یابند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اطلاع رسانی در خصوص رعایت شیوه نامه‌ای بهداشتی موضوع مهمی است و نباید در این خصوص سهل انگاری کرد، همچنین استفاده از ماسک مهم‌ترین شیوه پیشگیری است.

وی افزود: در ده روز گذشته به تمام مراکز درمانی اعلام آماده باش شد و همگی با تمام توان در خدمت مردم هستند. در حال حاضر یک درصد تخت‌های ما درگیر افراد دارای بیماری تنفسی است و از نظر ظرفیت تخت‌های بیمارستانی توانمندی ما بسیار زیاد است. معاون درمان وزارت بهداشت گفت: این موج نسبت به موج هفتم که در تابستان اتفاق افتاد ضعیف‌تر است و ما انشااالله مرگ و میر سه رقمی نخواهیم داشت، اما باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمود تا با موضوع غیرمنتظره‌ای مواجه نشویم.

کریمی تاکید کرد: تزریق دوز اول و دوم واکسن در افراد بالای ۵ سال، تزریق دوز سوم در افراد بالای ۱۸ سال و افرادی که بیش از ۶ ماه از آخرین تزریق ان‌ها گذشته حتما باید صورت گیرد. از ماسک استفاده شود. فاصله گذاری‌های اجتماعی رعایت شود تا انشاالله از این موج جدید با کمترین اسیب عبور کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه درمان گفت: طی یکسال گذشته ۱۰۸۰۰ تخت با اولویت مناطق محروم در بیمارستان‌های کشور توزیع و تجهیز شد.

کریمی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵۵۰۰۰ تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد. سرانه تخت حدود ۱.۸ تخت به ازای هر هزار نفر است که این عدد در استان‌های مختلف متفاوت است. طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته تلاش ما این است برای سال اینده ۹ هزار تخت بیمارستانی به ناوگان درمانی کشور افزوده و به صورت عادلانه توزیع نماییم.

وی تصریح کرد: همچنین طی دو هفته گذشته حدود ۲۲۰۰ نیروی متخصص با سهمیه آزاد و در مجموع ۲۸۰۰ نیروی تخصصی با سایر سهمیه‌ها همچون سهمیه عدالت آموزشی عمدتا در مناطق محروم توزیع شدند. همچنین در این توزیع تلاش شد همکاران خانم دارای فرزند در شهر خود خدمت نمایند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اصلاح سقف کارانه، اصلاح طرح قاصدک و پلکان‌ها، نزدیک کردن تعرفه جز حرفه‌ای بخش دولتی و خصوصی در حدود ۸۸ درصد که جز سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده است از دیگر اقدامات اساسی صورت گرفته بوده که انشاالله امسال کاملا مساوی خواهد شد.

وی افزود: تسهیل مجوز‌های کسب و کار بخش خصوصی نیز صورت گرفته است، پیش از این برای ساخت بیمارستان و درمانگاه موانعی وجود داشت در حال حاضر این موانع برطرف و بخش خصوصی می‌تواند به راحتی سرمایه گذاری نماید.

کریمی افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از چندین سال صورت گرفت البته پرداخت‌ها علی الحساب بوده و بعد از این‌ها بر اساس تعرفه‌های مصوب محاسبه و انجام خواهد شد. وی گفت: نسخه نویسی الکترونیک در یک سال گذشته انجام شد و اکنون به مرحله خوبی رسیده است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اقدامات خوبی انجام شده و تلاش گردیده تا شرایط بهتری برای خدمت رسانی فراهم شود. مجموع این اقدامات رویکرد وزارت بهداشت که همان عدالت و تعالی نظام سلامت است را دنبال می‌نماید. دکتر کریمی تاکید کرد: در زمینه بهداشت نیز اقدامات خوبی انجام شده است. بیش از ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی تا تیرماه سال اینده نهایی خواهد شد. خرید امبولانس برای روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق محروم به سرعت در حال انجام است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: تحریم‌ها فشار زیادی وارد می‌کند. زمانی که بانک تحریم است عملا امکان خرید وجود ندارد از اینرو خرید و وارد کردن دستگاه‌های تجهیزات پزشکی با مشکلات فراوانی همراه است. تا به امروز سعی کردیم امکانات مورد نیاز را فراهم نماییم. نزدیک به ۸۰ دستگاه ام ار‌ای با قیمت حدود ۴۰ میلیارد تومان به ازای هر دستگاه در مراکز درمانی فاقد این دستگاه یا دارای دستگاه مستهلک تحویل داده خواهد شد. وی با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات پزشکی تولید داخل بوده گفت این تجهیزات در فضای رقابتی کیفیت خوبی دارند. کیفیت در این زمینه بسیار مهم است چراکه مستقیما با جان مردم در ارتباط است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی سمنان
فراهم شدن زمینه آزادی ۸ زندانی در خاتم
عاملان تیراندازی در مراسم فاتحه‌خوانی در دام پلیس ماهشهر
رعایت حقوق شهروندی در تمام مراحل رسیدگی الزامی است
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق شهر کرمانشاه
نرخ باسوادی افراد ۱۵ سال در خراسان رضوی، ۹۲ و دو دهم درصد
برگزاری جشنواره بادبادک ها در سراوان
ماه رجب ، ماه خود سازی و بندگی
سروآباد میزبان جشنواره ژوانگه ی ژیان
مرمت مسجد جامع دزفول
وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری
فولادسیرجان صدرنشین جدید لیگ برتر والیبال
تعزیرات حکومتی: قیمت مصوب شیر ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است
هشدار آلودگی برای تهران
زنگ هشدار مصرف گاز در کشور؛ ۶۷۲ میلیون متر مکعب در ۲۴ ساعت
نزدیک شدن اروپای منزوی به روسیه 
فیلم نامه‌ای که کتاب شد
افزایش ورودی پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح جنوب استان کرمان
برداشت ۵۶ کیلوگرم طلای سرخ در بیضا
سعید اسماعیلی برنده جایزه مسلط‌ترین فرنگی کار جهان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)