• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۹۹۰۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۱
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

تغییر روش جذب معلمان به شیوه جذب اعضای هیئت علمی

مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش از تغییر روش جذب معلمان به شیوه جذب اعضای هیئت علمی خبر داد و گفت: این شیوه جدید در چند ماه آینده به کل کشور ابلاغ می‌شود.

ش/ تغییر روش جذب معلمان به شیوه جذب اعضای هیئت علمیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، سید حسین داودالموسوی در نشست خبری هفته گزینش گفت: در یک سال گذشته نزدیک به ۲۱۳ هزار پرونده درخواست اشتغال در آموزش‌وپرورش بررسی شد.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۸۰ هزار نفر در دستگاه تعلیم و تربیت بازنشسته می‌شوند، گفت: در حال حاضر با رشد جمعیت دانش‌آموزی مواجه هستیم، همین موضوع کمبود معلم در آموزش و پرورش را پررنگ‌تر کرده است. در سال گذشته، ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر (دو برابر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان) معرفی شدند تا ۲۵ هزار نفر جذب شوند.

مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر این تعداد، صلاحیت ۲۵ هزار داوطلب ماده ۲۸، یک گروه ۳۱ هزار نفره مربوط به ورودی‌های سال ۹۷ دانشگاه فرهنگیان، مرحله استخدام قطعی۴۰ هزار تعیین تکلیف نیرو‌های حق‌التدریس به عنوان استخدام پیمانی، ۳۰ هزار نفر برای مدارس غیردولتی، ۳۰۰۰ سربازمعلم و۲۰ هزار نفر خرید خدمات آموزشی نیز بررسی شده که روی هم رفته همان ۲۱۳ هزار نفر می‌شود.

داودالموسوی با بیان اینکه در بازه زمانی یاد شده ۱۶۰ هزار مصاحبه و ۲۰۸ هزار تحقیق انجام شده است، بیان کرد: فقط ۸۰۰ نیروی انسانی به صورت تمام وقت و ۱۶۰۰ نفر به صورت پاره وقت در گزینش فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اصلاح قوانین گزینش اظهار داشت: بحث اصلاح قوانین نیاز به مرجع بالادستی دارد که مرجع آن هیئت عالی گزینش است. ضوابط و معیار‌های گزینشی اصلاح شده‌اند و به صورت آزمایشی در یکی از هیئت‌های مرکزی کشوری انجام می‌شود که در چند ماه آینده به کل کشور ابلاغ می‌شود.

مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در تلاش هستیم تا در فرایند‌ها و روش‌های گزینش تغییراتی ایجاد کنیم؛ زیرا در سال‌های گذشته، این روند سنتی بوده و از کاغذ استفاده می‌کردیم، اما حالا به دنبال استفاده از هوشمندسازی هستیم و قصد داریم از فرایند ارزیابی سنتی عبور کرده و از فناوری‌های جدید استفاده کنیم.

داودالموسوی در پاسخ به این سوال که دلیل تاخیر در اعلام نتایج گزینش مشمولان ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، چه بوده، گفت: سال گذشته آزمون ماده ۲۸ با تأخیر برگزار شد، به همین علت مصاحبه علمی و تخصصی نیز دیر انجام شد و تا مهر و آبان نتوانستیم پاسخ دقیق و کاملی به پذیرفته شدگان ماده ۲۸ بدهیم. این امر باعث شد گروهی بدون گزینش وارد مدارس شوند و بعد از آن که نتایج آمد، برخی دچار مشکل شدند. البته در حال تعامل هستیم تا مشکلات را حل کنیم، با این حال افرادی که صلاحیت ندارند بدون اغماض باید از کلاس‌های درس خارج شوند.

ش/ تغییر روش جذب معلمان به شیوه جذب اعضای هیئت علمیجذب دانشگاه فرهنگیان به روش نیمه متمرکز
وی درخصوص تغییر روند گزینش دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های وزیر آموزش و پرورش و گزینش و همچنین همراهی دانشگاه فرهنگیان، روش جذب دانشگاه فرهنگیان به روش نیمه متمرکز تغییر خواهد یافت و فرصتی سه ماهه‌ با هدف "گزینش اصلح" مطرح شده که ان‌شالله این فرصت ایجاد خواهد شد. با این روش در واقع به جای اینکه در شهریور جواب داوطلبان داده شود و مهر وارد دانشگاه شوند، از بهمن فرایند ورود به دانشگاه انجام می‌شود، در این راستا نامه‌ای از سوی وزیر آموزش و پرورش به وزیر علوم ارسال شده است و امیدواریم سازمان سنجش نیز با این موضوع موافقت کند تا از سال ۱۴۰۲ شاهد جذب دانشجومعلم به این شیوه خواهیم بود.

اصلاح روند جذب نیرو در آموزش و پرورش
داودالموسوی با یادآورشدن این موضوع که فرایند‌های جذب نیرو در آموزش و پرورش باید اصلاح شود و در این راستا به دنبال راه‌های جدید برای جذب معلم هستیم، تصریح کرد: یکی از راه‌هایی که اکنون پیگیری می‌کنیم بکارگیری نیرو به روش جذب اعضای هیئت علمی است، یعنی فراخوان داده شده، افراد مدارک‌شان را بارگذاری کرده، این مدارک بررسی شده و مصاحبه انجام می‌گیرد؛ در این راستا مجوز شفاهی از سازمان اداری و استخدامی گرفتیم که این روش را امسال برگزار کنیم.

مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه روش جذب در قانون متعهدین خدمت اصلاح می‌شود، اظهار کرد: در سال آینده وزارت آموزش و پرورش با کسری ۵۰ هزار نیرو مواجه است که باید با آزمون و روش‌های دیگر، کمبود جبران شود.

وی با اشاره به این موضوع که هیئت گزینش به دنبال گزینش شیشه‌ای است، بیان داشت: قانون گزینش، محرمانه نیست و ضوابط جذب معلم است و مکلفیم قوانین را رعایت کنیم.

ش/ تغییر روش جذب معلمان به شیوه جذب اعضای هیئت علمیگزینش پرسنل مهدهای کودک

وی از امضای تفاهم‌نامه با سازمان تعلیم و تربیت کودک خبر داد و گفت: تمام پرسنل مهد‌های کودک طی فرایندی گزینش می‌شوند. این افراد که حدود ۱۰۰ هزار نفر از مدیران مهدکودک تا مربی و کمک مربی هستند. همچنین تفاهم‌نامه‌ای را به زودی با سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی در این راستا امضا می‌کنیم.

سهم گزینش در رتبه‌بندی معلمان
مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش درباره سهم گزینش در رتبه‌بندی معلمان، بیان کرد: برای رتبه‌بندی یک نمره حداقلی به گزینش و حراست دادند که برای همه معلمان بررسی و ثبت شده است.

گزینش همه نیروهای آموزش و پرورش
داودالموسوی در پایان با بیان اینکه تمام نیرو‌هایی که در آموزش و پرورش چه به صورت رسمی و چه به صورت غیررسمی فعالیت می‌کنند باید گزینش شوند، خاطرنشان کرد: در برنامه گزینش نیز گزینش همه نیرو‌های آموزش و پرورش اعم از کارکنان مراکز رفاهی و درمانی فرهنگیان، آموزشگاه‌های آزاد و زبان، کانون زبان و نیرو‌های پروژه‌ای قرار دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)