• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۵۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

دانشکده‌های بهداشت؛ پیشتاز آینده‌نگری و برنامه ریزی نظام سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دانشکده‌های بهداشت باید پیشتاز آینده‌نگری و برنامه ریزی برای نظام سلامت کشور باشند.

دانشکده‌های بهداشت؛ پیشتاز آینده‌نگری و برنامه ریزی نظام سلامتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از­ وبدا، دکتر حسین فرشیدی افزود: آینده نگری و ترسیم اینکه چه بیماری‌هایی می‌تواند کشور را با مخاطرات مواجه کند و همچنین آماده‌سازی جامعه برای مواجهه با این مخاطرات باید در راس کار‌های دانشکده‌های بهداشت به ویژه دانشکده بهداشت تهران قرار گیرد.
دکتر فرشیدی گفت: ما در مواجهه با بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های نوپدید همچون کووید۱۹ دو راه داریم. یا باید ناگهان در چنگال آن‌ها اسیر شویم یا باید از قبل برنامه‌ریزی کرده و با زمینه‌سازی در جامعه، آماده مقابله با آن‌ها باشیم.
وی تصریح کرد: با سرعت بسیار بالای پیشرفت علم و فناوری در دنیا، شما باید بتوانید بگویید در آینده چه پیش می‌آید. آیا نیاز است رشته‌های جدیدی درست کنیم یا دانشمندان را به سمت آن سوق دهیم یا خیر.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این‌که باید روی ایجاد و پایداری رفتار اجتماعی اثربخش تمرکز کنیم، ابراز داشت: اگر مقاطع زمانی که علم و فناوری دنیا دچار جهش شده یا اتفاقاتی که دنیا را متحول کرده و تحت تاثیر خود قرار داده است را ۱۰ ساله در نظر بگیریم، پیش بینی این‌که در ۱۰ سال آینده چه رخ خواهد داد و سیمای بیماری‌ها چیست و چه برنامه‌هایی باید برای مواجهه با وضعیت‌های گوناگون داشت، وظیفه دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی بهداشتی است.
فرشیدی افزود: برنامه‌ها و اقدامات ما باید منجر به تغییر نگرش و رفتار در جامعه و زندگی بر اساس لایف استایل جدید شود. سرعت جامعه در پاسخ به نیاز‌های اجتماعی کمتر از سرعت علوم تئوری و عملی است و توجه به این فاصله‌ها باید از دانشکده بهداشت شروع شود.
وی با اشاره به کارگاه آموزشی مالاریا که سال ۷۰ در بندرعباس برگزار شد، اذعان داشت: برگزاری کارگاه‌ها و آموزش‌های توانمندسازی که طی سال‌ها همواره انجام شده باید غنی‌تر از گذشته ادامه یابد.
وی افزود: اتفاقات اخیر در سطح جهانی نشان داد باید قابلیت داشته باشیم که برای کشورمان برنامه ریزی و آینده نگری کنیم. باید برای تربیت نیروی انسانی مناسب و مداخلات اجتماعی موثر برنامه ریزی کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این‌که دانشکده‌های بهداشت به ویژه دانشکده بهداشت تهران در پاندمی کووید درخشیدند و در بسیاری از برنامه‌های حفاظتی، مراقبتی و درمانی پیشتاز بودند، گفت: آنقدر باید در بهداشت قوی عمل کنیم که این دانشکده‌ها ژنرال‌های سلامت کشور شوند. باید بتوانیم در سیاستگذاری‌های کلان کشور ورود کنیم، زیرا بسیاری از اقدامات و برنامه‌هایی که انجام می‌شود به سلامت مرتبط است، ولی جای حوزه سلامت در آن‌ها خالی است.
دکتر فرشیدی اظهار داشت: سلامت از ده اولویت‌های اصلی کشور است بنابراین باید برای غنی‌سازی برنامه‌ها از تمام گروه‌های تاثیرگذار سلامت بهره گیریم.
وی ادامه داد: همین هفته مجلس درباره "مقررات بین‌المللی سلامت" که به احتمال زیاد کنوانسیون آن در سازمان بهداشت جهانی تشکیل خواهد شد، جلسه خواهد داشت و دانشکده بهداشت تهران باید در این زمینه کمک کند.
وی تصریح کرد: کشور ما دارد تاوان عدم پوشش مناسب بهداشت در کشور‌های همسایه به ویژه همسایه‌های شرقی را می‌دهد. اگر این معضلات به نحوی در آن‌سوی مرز‌ها کنترل شوند طبیعتاً ما کمتر درگیر بیماری‌ها و مشکلات آن می‌شویم.
وی در پایان با تاکید بر این‌که بهداشت به مداخلات و پیشگیری‌های اثربخش و مطابق شرایط روز نیاز دارد، گفت: کووید۱۹ درس‌های زیادی داشت، از جمله این‌که هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند خود را جزیره‌ای مستقل و بی‌نیاز از بقیه کشور‌ها بداند و سلامت در زندگی تمام مردم و جوامع اثرگذار است. درس دیگر این است که باید دائما مخاطرات را رصد کنیم و تاب آوری نظام‌های سلامت را بسنجیم و ارتقا دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارائه خدمات پزشکی و دارویی رایگان به اهالی روستای شیخ‌آباد املش
امضای چهار تفاهم‌نامه بزرگ سرمایه‌گذاری در همدان
سایه سنگین آلودگی بر سر شهر سنگینی می‌کند
نصب نیروگاه خورشیدی، راهکار نجات صنایع در برابر ناترازی انرژی
روستای مرزی چاهشَند مقصد جهادگران قضایی خراسان جنوبی
مردم اسناد واقعی خود را در سامانه ثبت ادعا‌ها بارگذاری کنند
مسمومیت دو نفر بر اثر نشت مونوکسیدکربن در قزوین 
بسیج، محور توسعه و مقابله با تهدیدها است
جزئیات فرآیند انتقال آب به شهر بانه
افتتاح مدرسه ۱۲ کلاسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور
آمادگی ۱۷ هزار بسیجی قوه قضائیه در برابر تهدیدات
جنگل‌های زاگرس با یک میلیارد درخت جدید احیا می‌شوند
نمایش اقتدار بسیجیان استان یزد
ازسرگیری پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از ٢٦ دي
پناهی برای حیوانات
برجسته‌سازی اغراق آمیز اخبار منفی، جامعه را منفعل می کند
مراسم پایانی المپیک ناشنوایان با حضور کاروان ایران
چایخانه امام رئوف میزبان عزاداران فاطمی
گرانی میوه در خراسان جنوبی زیر ذره بین
برخورد با تور‌های غیرمجاز و فعالیت خودرو‌های سافاری غیراستاندارد در یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)