• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۵۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
وزیر علوم:

در بحث بهره وری باید نگاه ملی داشته باشیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بهره وری در آموزش عالی یک اصل است، گفت: در بحث بهره وری باید نگاه ملی داشته باشیم.

در بحث بهره وری باید نگاه ملی داشته باشیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ‏، محمدعلی زلفی‌گل در اجلاس روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با بیان اینکه اهداف اجلاس با گردهم آمدن مسئولان دانشگاهی و تبادل نظر با یکدیگر محقق شد، گفت: بهره وری در آموزش عالی یک اصل است، ما در این دوره از وزارت علوم پنج اولویت را به احترام پنج تن آل عبا در نظر گرفتیم و از مسئولان دانشگاهی خواهش می‌کنم این پنج اولویت را در اتاق خود و در مقابل چشمشان داشته باشند، ما باید تمام نیروهایمان را بسیج کنیم تا این اولویت‌ها محقق شود.

وی گفت: مرجعیت و دیپلماسی علم، فناوری و نوآوری؛ آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند؛ نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری؛ شاگر، فناور و نوآورپروری و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش پنج اولویت ماست.

وزیر علوم افزود: برخی به علم و فناوری به دیدگاه مخرب نگاه می‌کند و بمب اتم می‌سازند و برخی به دیدگاه نجات بشر نگاه می‌کنند و واکسن و دارو و تجهیزات می‌سازند، پس باید روی فرهنگ نوآوری هم کار کنیم، ما موظف هستیم که نسلی عالم تر، اخلاق مدارتر و عاقل‌تر تحویل جامعه دهیم. هر دانشگاه در هر استان حتما باید سرمایه‌های آن استان را افزایش دهد.

وی افزود: اگر دانشگاه در تولید خدمت و ثروت هر استان بی تاثیر باشد شایسته نیست. در بحث بهره وری باید نگاه ملی داشته باشیم، در دانشگاه پیام نور موظفی برخی کارمندان تکمیل نمی‌شود، ما باید با سعه صدر به منافع ملی فکر کنیم و ما باید ببینیم اگر در رشته‌ای کمبود استاد داریم از اساتید دانشگاه پیام نور کمک بگیریم.

ساخت خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی را افزایش دهید
زلفی گل گفت: از روسای دانشگاه‌های خواهش می‌کنم سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها را حتما بخوانند، این سند بسیار کامل است. خواهش دیگر اینکه آیین نامه ترفیع و ارتقا را بازنگری کنید.

وزیر علوم افزود: ازدواج‌های دانشجویی بیش از ۹۴ درصد پایداری دارند به نظر من علتش این است که این افراد همکاری علمی دارند و سبب تکمیل شناختشان از یکدیگر می‌شود، وقتی شناخت کامل باشد انتخاب بهتر انجام می‌شود از روسای دانشگاه خواهش می‌کنم برای ساخت خوابگاه‌های دانشجویی حتما برنامه داشته باشند، این مسئله سبب کاهش مهاجرت هم می‌شود.

وزیر علوم گفت: خواهش دیگرم این است که روسای دانشگاه از ظرفیت خیران در دانشگاه‌ها به خوبی استفاده کنند.
وی افزود: با صنایع ارتباط برقرار کنید، اگر صنایع با دانشگاه‌ها همکاری کنند از مالیات معاف می‌شوند.
زلفی گل گفت: بحث زیست سالم دانشجویی، بحث پذیرش دانشجویان خارجی، بحث استفاده از ظرفیت کانون‌های فرهنگی بسیار مهم است و این مسائل را به رئیس سازمان امور دانشجویان تذکر دادم؛ به نظر من رئیس دانشگاهی ماندگار می‌شود که به جز برنامه‌های آموزشی، برای موضوعات اوقات فراغت و فرهنگ دانشجویان نیز برنامه داشته باشد.

وزیر علوم گفت: بحث کادرسازی برای آینده هم مهم است، رئیس دانشگاه باید با سابقه و تجربه باشد اما برخی معاونان یا مدیران میانی را باید از نیرو‌های جوان انتخاب کنیم تا افرادی برای نسل‌های آینده داشته باشیم.
وی با تأکید بر حضور مشاوران بانوان در کنار رئیس هر دانشگاه، گفت: روسای دانشگاه مطمئن باشند مسئولیت پذیری، وسواس و تلاش خانم‌ها بسیار زیاد است و در مسئولیت‌های مختلف دانشگاهی از خانم‌ها کمک بگیرید، حتما برای استادان نمونه، اسامی خانم‌ها هم باشد تا حق استادان خانم حفظ شود.

زلفی گل گفت: روسای دانشگاه باید تور فناوری، طرح ملی کارآفرینی، مرجعیت علمی، پسادکترای فناوری و طرح‌های مربوط به فناوری را جدی بگیرند، رئیس پارک فناوری هر استان باید عضو شورای دانشگاه باشد. هر مجله علمی که نمایه بین المللی شود پاداش دارد و پایه تشویقی اعطا می‌کنیم بنابراین این موضوع را هم جدی بگیرید.

وزیر علوم گفت: بحث پذیرش دانشجوی بین المللی را جدی بگیرید، این موضوع سبب ایجاد درآمد خوبی می‌شود، کار دیگری که ما پیگیری کردیم و ۹۰ درصد پیش رفته است بحث اختصاص اعتبارات به موسسات آموزش عالی برای تجهیز آزمایشگاه‌هاست که امیدواریم نهایی شود، وقتی استاد دانشگاه ما از تجهیزات روزآمد استفاده کنند کیفیت کار بالاتر می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۲ هزار کیلومتر از جاده‌های گیلان خط کشی شد
کشف ۵ تن فرآورده خام دامی فاسد در تبریز
احیای جنگل‌های زاگرس در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه وبویراحمد
دعوت دو اسکی باز گیلانی به اردوی تیم ملی اسکی صحرانوردی
توزیع اقلام معیشتی در بین خانواده‌های کم برخوردار زاهدان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، پنجشنبه ۷ اسفند
آغاز دور دوم گفت و گوها در ژنو
طعم شیرین کارآفرینی و اشتغال در ماه میهمانی خدا
خرید بیش از ۵ هزار میلیارد تومان کالا در گیلان در طرح کالابرگ الکترونیکی
برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان درقروه
پذیرایی آشپزخانه مسجد مقدس جمکران از روزه داران ضیافت الهی
تاکید بر مشارکت پرشور مردم در انتخابات در نشست شورای فرهنگی عمومی آذربایجان‌غربی
طنین آیات الهی در نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و اذان کیش
حمایت صریح ملت غیور ایران از جمهوری اسلامی در پی تهدیدات اخیر رئیس جمهور آمریکا
آیین اختتامیه سی‌ویکمین دوره «آهنگ بهاران» برگزار شد
برداشت ماهیان سردآبی از استخر‌های پرورش ماهی در شهرستان هیرمند
برگزاری دوره آموزشی اقدامات پیش بیمارستانی در خفر
تأکيد بر رفع موانع واحد‌های صنعتی در میز خدمت وزارت صمت
هشتمین ایثار پیوند عضو در زنجان؛ جان سه نفر نجات یافت
تدابیر لایحه بودجه برای تکمیل طرح‌های عمرانی در سال آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
عراق واردات ۴۶ محصول کشاورزی را ممنوع کرد
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر
خبر‌هایی از برگزاری دوره آموزش تدبر درقرآن در مهدیشهر
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)