• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۵۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

انقلاب در فناوری بیونیک با ابداع دست دارای احساس

دست بیونیک Ability Hand با ویژگی بازخورد چند لمسی و ۳۲ حالت برای گرفتن اشیاء، در نوع خود اولین است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ ، شرکت سایونیک (Psyonic)، سازنده دستگاه‌های بیونیک در نمایشگاه CES ۲۰۲۳ یک دست بیونیک موسوم به Ability Hand را به نمایش گذاشته است که اولین دست بیونیک با توانایی لمسی در جهان است.

این دست بیونیک می‌تواند چیز‌هایی را که نگه می‌دارد، حتی ظریف‌ترین اشیاء را حس کند. این در واقع یک دستگاه مصنوعی بیونیک است و شرکت سازنده آن قصد دارد آن را به افراد نیازمند بیشتری برساند.

این محصول اولین دست بیونیک با قابلیت بازخورد چند لمسی است. وزن آن تنها ۴۹۰ گرم است که ۲۰ درصد کمتر از میانگین وزن دست انسان است و سرعت مشت شدن آن ۲۰۰ میلی‌ثانیه است که باعث می‌شود سریع‌تر از هر دست بیونیک دیگر موجود در بازار باشد. این بدان معناست که این دست بیونیک، انگشتان خود را با سرعتی بسیار سریع می‌بندد که نشان می‌دهد توانایی آن در گرفتن اشیا سریع‌تر از سایر دست‌های بیونیک است.

علاوه بر این، Ability Hand به طور خودکار انگشت شست خود را روی شیء انتخاب شده قرار می‌دهد تا محکم نگه داشته شود. این محصول همچنین در برابر آب مقاوم است و چسبندگی خوب آن از لیز خوردن اشیاء از میان انگشتان جلوگیری می‌کند.

نمایشگاه CES ۲۰۲۳ شاهد بسیاری از محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله دست بیونیک Ability Hand بود. این دست بیونیک بسیار بادوام است و هر انگشت می‌تواند بدون اینکه بشکند، ضربه‌های معینی را تحمل کند و اگر انگشتان یا کل دست شکست، کاربر باید آن را برای تعمیر به شرکت سازنده Psyonic بفرستد.

الگو‌های گرفتن و کنترل

Ability Hand دارای الگوی ۳۲ حالتی برای کنترل بهتر در هنگام نگه داشتن اشیاء است. با این حال، فقط از چند الگوی اصلی در طول روز استفاده می‌کند و این الگو را با توجه به سطح گرفتن مورد نیاز برای نگه داشتن یک شیء تغییر می‌دهد. این دست بیونیک دارای حسگر‌های میوالکتریک، الکترومکانیک و یک سیستم کنترل برای استفاده از حالت‌های گرفتن اصلی برای نگه داشتن اشیاء مختلف است.

این محصول همچنین با اکثر مبدل‌های خطی شخص ثالث، مقاومت‌های حساس به نیرو، سیستم‌های کنترل EMG و سیستم‌های تشخیص الگو سازگار است.

بازخورد حسی

تنها چند دست بیونیک از جمله Ability Hand بازخورد حسی دارند. این دست بیونیک دارای حسگر‌هایی در نوک انگشتان خود است که باعث ایجاد لرزش در باقی اندام می‌شود. این ارتعاشات به کاربر می‌گوید چه زمانی دست با چیزی تماس پیدا می‌کند و چه مقدار فشار به جسم وارد می‌کند.

اگرچه Ability Hand مقاوم و بادوام است، اما می‌تواند اشیاء ظریف مانند توت و آلبالو یا پوسته تخم مرغ را بدون له کردن و خرد کردن آن‌ها بچیند و نگه دارد. این مهم است، زیرا هر چیزی که به کاربر اجازه دهد بیشتر به دست بیونیک متصل باشد و به کنترل اشیاء کمک کند، یک ویژگی خوشایند است.

چرا حسگر‌ها مهم هستند؟

با دست‌های بیونیکی که امروزه در دسترس هستند، کاربر مجبور است برای هر حرکت کوچک دست را به صورت بصری هدایت کند و اقدامات را آهسته‌تر از حالت طبیعی انجام دهد. این باعث افزایش استرس روانی بر کاربر می‌شود، اما Ability Hand با سرعت بسته شدن سریع و بازخورد حسی، بار ذهنی کاربر را کاهش می‌دهد و شکاف میان دست‌های بیونیک و دست واقعی انسان را کاهش می‌دهد.

ماندگاری

در صورت تصادفات کوچک یا بزرگ، عملکرد دست، انگشتان یا بازو‌های افراد به دلیل وارد شدن آسیب از دست می‌رود. انگشتان Ability Hand از لاستیک انعطاف‌پذیر و سیلیکون ساخته شده‌اند که آن را سازگار و بادوام می‌کند

مقاومت در برابر گرد و غبار و آب

دست بیونیک Ability Hand دارای استاندارد IP ۶۴ است که به این معنی است که در برابر گرد و غبار و پاشش آب کاملاً مقاوم است و می‌تواند پاشیدن آب را از هر جهتی تحمل کند، اما کاربران نباید آن را در آب فرو ببرند.

باتری

دست بیونیک Ability Hand دارای یک باتری لیتیوم پلیمری ۷.۴ ولت DC با ظرفیت بالا و قابل شارژ است که انرژی کافی برای استفاده یک روز کامل را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند این باتری را از طریق درگاه شارژ USB-C شارژ کنند که تنها به یک ساعت زمان برای شارژ شدن نیاز دارد.

واسط کاربری

دست بیونیک Ability Hand با دسترسی به یک برنامه موبایل مبتنی بر اندروید برای راحتی کاربران در نظر گرفته شده است.

سازگاری

این محصول برای استفاده با سایر دستگاه‌های بیونیک طراحی شده است. Ability Hand با اکثر دستگاه‌های بیونیک شخص ثالث، حسگر‌ها و سیستم‌های کنترل و اغلب دستگاه‌های بیونیک مخصوص بالای آرنج سازگار است.

دسترسی

دست بیونیک Ability Hand فعلا فقط در ایالات متحده برای فروش در دسترس است؛ اما شرکت Psyonic ممکن است آن را در آینده در سایر نقاط جهان نیز در دسترس قرار دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)