• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۶۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

رویت پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت علوم باید افزایش یابد

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روند رویت‌پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت عتف انتقاد کرد و خواستار افزایش آن شد.

رویت پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت علوم باید افزایش یابدبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر صمد نژادابراهیمی ضمن بازدید از این موسسه پژوهشی که با هدف ارتقای آن به پژوهشگاه ملی انجام شده بود گفت: ارتقای رویت‌پذیری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری وابسته به وزارت علوم می‌بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق، جدی‌تر عمل کنیم تا فعالیت‌های شاخص پژوهشگاه‌ها و محققان ما بیشتر دیده شوند.

وی در مورد برندسازی غذای طیب بیان کرد: با توجه به پذیرش غذای حلال در سطح جهان می‌بایست نشان طیب را با انتشار مقالات بین‌المللی و یک استراتژی قوی، به گونه‌ای معرفی کنیم که قدرت رقابت با برند حلال را داشته باشد.

در ادامه رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تدوین نقشه راه صمغ‌های بومی ایران با رویکرد‌های اصلی کاهش وابستگی به واردات صمغ‌ها و ایجاد زیرساخت‌های صادرات و توسعه فناوری با رویکرد افزایش تولید و ارتقای بهره‌وری و همچنین تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران مهمترین اقداماتی است که در این موسسه به منظور جلوگیری از خام فروشی و افزایش ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی کشور انجام شده است.

دکتر سیدمحمد علی رضوی گفت: با توجه به اهمیت رویت‌پذیری مراکز پژوهشی و به منظور پیگیری مجدانه این موضوع، کارگروه رویت‌پذیری در موسسه تشکیل شده است.

وی در مورد اجرای ایده نشان غذای طیب در موسسه افزود: ایده اولیه این نشان در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت که پیرو آن طرح مطالعاتی طراحی نشان غذای طیب در این موسسه اجرا شد که پس از آن طراحی مدل مفهومی زنجیره تولید نان طیب با همکاری بخش خصوصی اجرا شد.

رضوی با بیان اینکه این نشان در حال حاضر با همکاری آستان قدس رضوی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله تجاری‌سازی در سطح ملی و بین‌المللی است گفت: تعیین معیار‌های کنترل کیفی در زنجیره تولید محصولات غذایی طیب در حال انجام است که هم اکنون موسسه کیفیت رضوی آستان قدس رضوی، طراحی و تدوین مدل ارزیابی کیفیت و رتبه‌بندی را برای محصولات خرما، پسته، برنج و زعفران با همکاری سازمان ملی استاندارد برعهده دارد.

دکتر ابوالفضل پهلوانلو، معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این مراسم گفت: شناسایی چالش‌های ملی در ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهبرد‌های برون رفت و پاسخ گویی به نیاز‌های پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور جهت گیری‌های اصلی پژوهشی در برنامه دوم توسعه موسسه به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: در این زمینه کاهش وابستگی صنایع غذایی کشور به مواد اولیه وارداتی، تمرکز بر جیره‌های غذایی گروه‌های خاص و شرایط اضطرار، توسعه روش‌های نوین برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده مجدد از آن‌ها و پاسخگویی به نیاز‌های تکنیکی و نوآورانه واحد‌های صنعتی، سازمان‌های علمی و اجرایی در حوزه صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است.

وی به توسعه ارتباطات صنعتی، پژوهشی و فناوری این موسسه در سال‌های اخیر اشاره و بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه تاکنون ۲۵۱ قرارداد پژوهشی و فناوری با شرکت‌های صنعتی در حوزه تخصصی صنعت غذا منعقد شده است.

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: امضای ۳۹ تفاهم‌نامه همکاری و انعقاد ۲۶ قرارداد پژوهشی با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی خارج از کشور، عضویت در کارگروه بین‌المللی آسیا – اقیانوسیه پروبیوتیک‌ها بخشی از دستاورد‌های این موسسه در حوزه ارتباطات بین‌الملل به شمار می‌رود.

پهلوانلو گفت: نمایه نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی در پایگاه بین‌المللی Scopus و کسب رتبه «بین‌المللی» از کمیسیون نشریات علمی وزارت عتف و همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و انتخاب مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای راهبردی تدوین این سند از دیگر دستاورد‌های قابل ذکر این موسسه می‌باشند.

همچنین سابقه فعالیت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به سال ۱۳۵۹، تشکیل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران منطقه خراسان برمی‌شود که متناسب با نیاز‌های داخلی در سال ۱۳۸۱ به پژوهشکده تحقیقات و توسعه فناوری و با توجه به مزیت‌های منطقه شمال شرق کشور در سال ۱۳۸۵ به پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تغییر نام داد.

گفتنی است این موسسه در سال ۱۳۹۶ با تاسیس دو پژوهشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی و فناوری‌های پیشرفته مواد غذایی از پژوهشکده به موسسه پژوهشی ارتقا یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
سردار وحیدی: جرات ندارند حزب‌الله را خلع سلاح کنند
اولویت دولت برای مسکن کارکنان نیرو‌های مسلح
گام تازه وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین و تمرکززدایی
نظارت بر بازار رشت در آستانه‌ی شب یلدا
دریافت پایان کار، مشروط به اخذ رده انرژی
شور و اشتیاق خرید شب یلدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)