• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۶۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

رویت پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت علوم باید افزایش یابد

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روند رویت‌پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت عتف انتقاد کرد و خواستار افزایش آن شد.

رویت پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت علوم باید افزایش یابدبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر صمد نژادابراهیمی ضمن بازدید از این موسسه پژوهشی که با هدف ارتقای آن به پژوهشگاه ملی انجام شده بود گفت: ارتقای رویت‌پذیری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری وابسته به وزارت علوم می‌بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق، جدی‌تر عمل کنیم تا فعالیت‌های شاخص پژوهشگاه‌ها و محققان ما بیشتر دیده شوند.

وی در مورد برندسازی غذای طیب بیان کرد: با توجه به پذیرش غذای حلال در سطح جهان می‌بایست نشان طیب را با انتشار مقالات بین‌المللی و یک استراتژی قوی، به گونه‌ای معرفی کنیم که قدرت رقابت با برند حلال را داشته باشد.

در ادامه رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تدوین نقشه راه صمغ‌های بومی ایران با رویکرد‌های اصلی کاهش وابستگی به واردات صمغ‌ها و ایجاد زیرساخت‌های صادرات و توسعه فناوری با رویکرد افزایش تولید و ارتقای بهره‌وری و همچنین تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران مهمترین اقداماتی است که در این موسسه به منظور جلوگیری از خام فروشی و افزایش ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی کشور انجام شده است.

دکتر سیدمحمد علی رضوی گفت: با توجه به اهمیت رویت‌پذیری مراکز پژوهشی و به منظور پیگیری مجدانه این موضوع، کارگروه رویت‌پذیری در موسسه تشکیل شده است.

وی در مورد اجرای ایده نشان غذای طیب در موسسه افزود: ایده اولیه این نشان در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت که پیرو آن طرح مطالعاتی طراحی نشان غذای طیب در این موسسه اجرا شد که پس از آن طراحی مدل مفهومی زنجیره تولید نان طیب با همکاری بخش خصوصی اجرا شد.

رضوی با بیان اینکه این نشان در حال حاضر با همکاری آستان قدس رضوی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله تجاری‌سازی در سطح ملی و بین‌المللی است گفت: تعیین معیار‌های کنترل کیفی در زنجیره تولید محصولات غذایی طیب در حال انجام است که هم اکنون موسسه کیفیت رضوی آستان قدس رضوی، طراحی و تدوین مدل ارزیابی کیفیت و رتبه‌بندی را برای محصولات خرما، پسته، برنج و زعفران با همکاری سازمان ملی استاندارد برعهده دارد.

دکتر ابوالفضل پهلوانلو، معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این مراسم گفت: شناسایی چالش‌های ملی در ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهبرد‌های برون رفت و پاسخ گویی به نیاز‌های پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور جهت گیری‌های اصلی پژوهشی در برنامه دوم توسعه موسسه به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: در این زمینه کاهش وابستگی صنایع غذایی کشور به مواد اولیه وارداتی، تمرکز بر جیره‌های غذایی گروه‌های خاص و شرایط اضطرار، توسعه روش‌های نوین برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده مجدد از آن‌ها و پاسخگویی به نیاز‌های تکنیکی و نوآورانه واحد‌های صنعتی، سازمان‌های علمی و اجرایی در حوزه صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است.

وی به توسعه ارتباطات صنعتی، پژوهشی و فناوری این موسسه در سال‌های اخیر اشاره و بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه تاکنون ۲۵۱ قرارداد پژوهشی و فناوری با شرکت‌های صنعتی در حوزه تخصصی صنعت غذا منعقد شده است.

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: امضای ۳۹ تفاهم‌نامه همکاری و انعقاد ۲۶ قرارداد پژوهشی با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی خارج از کشور، عضویت در کارگروه بین‌المللی آسیا – اقیانوسیه پروبیوتیک‌ها بخشی از دستاورد‌های این موسسه در حوزه ارتباطات بین‌الملل به شمار می‌رود.

پهلوانلو گفت: نمایه نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی در پایگاه بین‌المللی Scopus و کسب رتبه «بین‌المللی» از کمیسیون نشریات علمی وزارت عتف و همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و انتخاب مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای راهبردی تدوین این سند از دیگر دستاورد‌های قابل ذکر این موسسه می‌باشند.

همچنین سابقه فعالیت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به سال ۱۳۵۹، تشکیل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران منطقه خراسان برمی‌شود که متناسب با نیاز‌های داخلی در سال ۱۳۸۱ به پژوهشکده تحقیقات و توسعه فناوری و با توجه به مزیت‌های منطقه شمال شرق کشور در سال ۱۳۸۵ به پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تغییر نام داد.

گفتنی است این موسسه در سال ۱۳۹۶ با تاسیس دو پژوهشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی و فناوری‌های پیشرفته مواد غذایی از پژوهشکده به موسسه پژوهشی ارتقا یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
هوای سرد در تهران ماندگار است
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)