• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۶۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تاخت و تاز «متاورس» در بزرگترین رویداد فناوری جهان

در نمایشگاه سی‌ای اس ۲۰۲۳ که شرکت‌های برتر حوزه الکترونیک و فناوری خودنمایی می کنند، از بیشتر دریچه های علم وفناوری توجه به متاورس افزایش یافته است.

تاخت و تاز «متاورس» در بزرگترین رویداد فناوری جهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک فروشنده برای فروش خودرو از یک خودروی «مجازی» بازسازی شده در محیط متاورس استفاده می‌کند، یا یک مهندس برای شبیه سازی نحوه جا افتادن یک قطعه جدید در اتومبیل به همین روش متوسل می‌شود؛ بنابراین در نمایشگاه فناوری CES صنعت خودرو سهم وسوسه انگیزی از متاورس را به خود اختصاص داده است.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، «نمایشگاه بین‌المللی سی‌ای‌اس» (CES) بزرگترین رویداد فناوری جهان است، که هر ساله در لاس‌وگاس برگزار می‌شود و شرکت‌های برتر حوزه الکترونیک و فناوری محصولات شگفت‌انگیز خود را در این نمایشگاه معرفی می‌کنند.

یکی از ابزاری که در لاس وگاس به نمایش گذاشته شده، یک سیستم تلویزیونی در خودرو‌ها است که توسط شرکت سازنده قطعات خودرو به نام Valeo ابداع شده و نیازی به کنترل از راه دور ندارد. برای تغییر کانال، رانندگان یا مسافرانی که هدست به سر دارند، دست خود را در هوا به سرعت حرکت می‌دهند و حسگر‌های داخل خودرو این حرکت را تشخیص می‌دهند.

کاربرانی که استفاده از یک هدست کامل را دوست ندارند، می‌توانند از حسگر‌های موجود در نمای بیرونی خودرواستفاده کنند تا ادغام عابران پیاده یا مناظر واقعی در تصاویر واقعیت مجازی (VR) ممکن شود.

اگر حسگر‌ها تشخیص دهند که فرد احساس نگرانی می‌کند، تلویزیون مذکور می‌تواند تصاویر آرامش‌بخشی را برای ایجاد آرامش ارائه دهد.

ابزار این شرکت که تنها نمونه اولیه آن تهیه شده، در ابتدا برای استفاده توسط مسافران یا رانندگان در زمان استراحت، مانند هنگام شارژ وسیله نقلیه الکتریکی آن‌ها طراحی شد. اما هنگامی که وسایل نقلیه کاملاً خودمختار شوند، راننده احتمالاً می‌تواند در هنگام رانندگی هم از آن‌ها استفاده کند.

پخش انواع فیلم روی شیشه جلوی خودرو نیز با فناوری متاورس ممکن می‌شود. Holoride، یک استارت آپ تحت حمایت شرکت خودروسازی آئودی است که در حال حاضر یک هدست واقعیت مجازی را که صرفاً برای سرنشینان صندلی عقب در نظر گرفته شده، می‌فروشد.

این سیستم به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از یک دسته کنترل فیلم تماشا کنند یا بازی ویدیویی انجام دهند و محتوای واقعیت مجازی را با حرکات ماشین هماهنگ می‌کند تا از حالت تهوع جلوگیری شود. این ابزار می‌تواند در هر خودرویی کار کند.
خودروساز آلمانی BMW نیز یک خودروی مفهومی ارائه کرد که ترکیبی از دنیای واقعی و مجازی است. در این خودرو تصاویر واقعیت افزوده - مانند سرعت یا جهت خودرو - بر روی شیشه جلو به نمایش گذارده می‌شود و حتی می‌توان کل شیشه جلو را به یک صفحه نمایش برای تماشای فیلم تبدیل کرد.

خودروساز ایتالیایی فیات در ماه دسامبر چیزی را راه اندازی کرد که آن را «فروشگاه متاورس» نامید که در آن مشتریان می‌توانند با کمک یک دستیار آنلاین یک وسیله نقلیه را جستجو، پیکربندی و حتی خریداری کنند.

اگر فناوری‌ها به پیشرفت خود ادامه دهند - به ویژه دستگاه‌های «هپتیک» که حس لمس کردن را شبیه‌سازی می‌کنند - مصرف‌کنندگان می‌توانند عملاً یک نمونه بسیار واقعی از یک وسیله نقلیه را به طور مجازی بررسی کنند، در‌های آن را باز کنند، صندلی‌های آن را احساس کنند و به سمت بزرگراه شتاب بگیرند. درست همانطور که با ماشین واقعی چنین کار‌هایی ممکن است. اگر هم وسیله نقلیه‌ای خراب شود، یک تکنسین می‌تواند از راه دور کاربر را برای انجام تعمیرات ساده راهنمایی کند؛ لذا متاورس می‌تواند در طراحی محصولات جدید یا آزمایش آسان‌تر آن‌ها در محیط‌های مختلف نقش داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)