• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۷۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸

نفخ: نتیجه یک تغذیه خوب!

برای فرار از نفخ، از خوردن غذا‌ها و خوراکی‌های سرشار از فیبر و پروتئین اجتناب کنید. با این حال، این مبارزه علیه گاز‌ها ممکن آثار ناخوشایندی بر سلامتی‌تان داشته باشد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، بر اساس پژوهش‌هایی که اخیرا از سوی محققان دانشگاه جان هاپکینز منتشر شده، افرادی که رژیم غذایی‌شان سرشار از انواع فیبر است، اگر پروتئین‌های گیاهی زیادی مانند لوبیا، حبوبات و آجیل نیز به مقدار زیاد مصرف کنند، بیشتر دچار نفخ می‌شوند. 

نفخ: نتیجه یک تغذیه خوب

بررسی رژیم‌های غذایی ضد فشار خون

این تیم داده‌های مطالعه‌ای را که در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ انجام شده، تجزیه و تحلیل کردند. این آزمایش شامل بررسی ۱۶۴ نفر با فشار خون بالاتر از حد طبیعی بوده است. آنها سه رژیم غذایی مختلف را در دوره‌های شش هفته‌ای متوالی دنبال کردند که با فواصل دو هفته‌ای «پاکسازی» از هم جدا شدند؛ در این فواصل که با عنوان پاکسازی مطرح شده، افراد باید به عادات غذایی عادی خود بازگردند.

در همه منوها، رژیم‌ “DASH” در نظر گرفته شد، به این معنی که در آنها فیبر بالا و سدیم کم است. این برنامه‌ها تعداد کالری‌های یکسانی داشتند در حالی که در یک عنصر متفاوت بودند، یک نسخه حاوی کربوهیدرات بالا بود، دیگری پروتئین‌های گیاهی بیشتری داشت در حالی که سومین نسخه رژیم، از نظر چربی کمی غنی‌تر بود.

سپس این مطالعه نشان داد: رژیم‌های غذایی با پروتئین یا چربی گیاهی بیشتر در کاهش فشار خون و بهبود میزان کلسترول خون مؤثر هستند.

پروتئین‌های گیاهی باعث نفخ می‌شوند

تیم جدیدی که روی این موضوع کار می‌کردند، پیامدهای دیگری از این منوهای ضد فشار خون را مورد بررسی قرار دادند: نفخ. این تیم دریافت که شرکت کنندگان با مکمل رژیم غذایی مبتنی بر فیبر با پروتئین گیاهی به جای کربوهیدرات، ۴۰ درصد بیشتر احتمال دارد که نفخ کنند.

محققان تصریح کردند: شیوع نفخ شکم از ۱۸ درصد قبل از آزمایش به ۲۴ درصد، ۳۳ درصد و ۳۰ درصد برای رژیم‌های پر کربوهیدرات، پروتئین‌های گیاهی و چربی به ترتیب افزایش یافته، که نشان می‌دهد این رژیم‌های حاوی فیبر در واقع نفخ را افزایش می‌دهند.

نفخ: نتیجه یک تغذیه خوب

به نظر می‌رسد، جایگزینی برخی از پروتئین‌ها با کربوهیدرات‌هایی با کیفیت خوب، رژیم غذایی پرفیبر را برای روده ملایم‌تر می‌کند. با این حال، این دستورالعمل می‌تواند بیش از اینکه فایده داشته باشد، آسیب رسان باشد. در واقع، این رژیم غذایی مبتنی بر فیبر و پروتئین‌های گیاهی است که بیشترین تاثیر را در کاهش فشار خون و بهبود تعادل چربی داشته است اما همزمان باعث افزایش نفخ هم شده است.

نوئل مولر، سرپرست تیم تحقیق، دستیار در بخش اپیدمیولوژی بلومبرگ، می‌گوید: «ممکن است در این مطالعه، نسخه غنی از پروتئین گیاهی باعث نفخ بیشتر شود، زیرا باعث تغییر سالم در ترکیب میکروبیوم شده است.»

وی با توجه به نتیجه تحقیقات تیمش به این نکته اشاره می‌کند: «بسیاری از اثرات رژیم غذایی سالم‌تر، ناشی از تغییرات در میکروبیوم روده است. این تغییرات منجر به تولید میکروبیِ بیشتر مولکول‌های ارتقاء‌دهنده سلامتی به نام متابولیت‌ها می‌شوند».

این محقق در ادامه این طور نتیجه می‌گیرد: «نفخ باید به‌سادگی نتیجه یک تغییر سالم در میکروبیوم باشد. بنابراین اگر کسی بتواند نفخ ناشی از رژیم غذایی سرشار از پروتئین و فیبر را کنترل کند، رژیم غذایی او در نهایت سالم‌تر است و بیشتر از سایر اقدامات منجر به سلامتی خواهد شد».

منبع: e-sante

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف محموله ۴ میلیارد تومانی برنج احتکاری در لنگرود
هیچ تهدید جدی یا هواپیماربایی موفقی انجام نشده است
درخواست زلنسکی از ترامپ برای تضمین‌های امنیتی بلندمدت
آغاز دومین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران 
تحصیل مجازی دانش‌آموزان برخی مدارس استان مرکزی در نهم دی
بازدید معاون رئیس جمهور از طرح بزرگ سیمرغ اسلامشهر
تجمع ضد صهیونیستی در پاریس
انتخاب رئیس مجلس عراق
ساخت مدارس نمونه دولتی در شهرستان های روانسر و ثلاث باباجانی کرمانشاه تصویب شد
ناکارآمدی چادر‌ها در برابر سرما و باران غزه
شکست تیم شهرداری گرگان مقابل گلنور اصفهان
صادرات یک میلیارد دلار محصول به ۹۲ کشور جهان
با ورزشکار سمنانی قهرمان بوچیا آشنا شوید ...
برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای خلیج فارس معلولان در یاسوج
الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کشور
تقویت آمادگی ، آموزش و ارتقای سلامت جامعه در شهرستان‌های گیلان
جلسه آموزشی اهدای عضو در رضوانشهر
اوکراین اقامتگاه پوتین را هدف قرار داد
قهرمانی گلستان در مسابقات کبدی بزرگسالان کشور
برگزاری نماز وحدت مدیران روسای ادارات شهرستان آبادان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
ارومیه با افزایش ۳ منطقه و ۱۴ ناحیه رسماً به جمع کلان‌شهر‌های کشور می‌پیوندد
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)