• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۸۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲

کشف مقبرۀ ۲ هزارساله از یک فرهنگ ناشناخته در سیبری

باستانشناسان روسی یک مقبرۀ باستانی را در ایالت سیبری کاوش کرده‌اند که احتمال می‌دهند متعلق به یک فرهنگ قبلا ناشناخته باشد.

منطقه باستانشناسیتازه کشف شدهبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما باستانشناسان دانشگاه فدرال سیبری به تازگی یک گورپشتۀ باستانی دو هزارساله را کشف کرده‌اند که تعداد زیادی ابزار‌ها و مصنوعات برنزی در آن وجود دارد و به نظر می‌رسد مربوط به فرهنگی است که تا کنون ناشناخته بوده است.

این کشف زمانی اتفاق افتاد که کارگران مشغول صاف کردن یک تپۀ کوچک برای گسترش یک گورستان قرن نوزدهمی در نزدیکی شهر کراسنویارسک در سیبری بودند. این منطقه از سال ۲۰۲۱ محل کاوش‌های باستان‌شناسی به رهبری دکتر دیمیتری وینوگرادوف از دانشگاه فدرال سیبری بوده است.

گروه باستانشناسی در این گورپشته ۵۰ جسد را به همراه دفینه‌های متعدد کشف کردند. این مقبرۀ مستطیلی شکل، دیواره‌هایی از الوار داشت و کف آن نیز با پوست درخت قان پوشیده شده بود. احتمالا این مقبره یک سقف چوبی هم داشته که در حال حاضر از بین رفته است.
ککشف چند جسد در سیبریاین مقبرۀ دوهزارساله متعلق به فرهنگی شبه‌سکایی است که تاکنون ناشناخته بوده است. اشیاء دفن شده در این مقبره، علاوه بر ابزار‌های روزمره شامل سلاح و اشیاء آیینی نیز می‌شوند. خنجر‌های مینیاتوری نمادین از جنس برنز، تبر‌های جنگی، چاقو، آینه و ظرف‌های سفالی از جملۀ اشیاء یافت شده در این جا هستند.
چند مجسمه و پلاک برنزی هم پیدا شده که یکی از آن‌ها تصویری ظریف و زیبا از گوزن را نشان می‌دهد. باستانشناسان می‌گویند که تصویر گوزن یکی از مضامین رایج در هنر سکا‌های سیبری در دورۀ پیش از تاریخ بوده است.
اینکه این یافته به یک «فرهنگ ناشناختۀ سکایی» نسبت داده می‌شود به دلیل پراکندگی و عدم تمرکز فرهنگی «سکاها» است. وینوگرادوف توضیح می‌دهد که اصطلاح «سکایی» معمولا در مورد سه ویژگی فرهنگی در یافته‌های عصر آهن به کار می‌رود: «اول، نوع خاصی از سلاح‌های برنزی؛ دوم، ساز و برگ‌های خاص سوارکاری و سوم، تصاویر حیوانات واقعی و افسانه‌ای به ویژه گوزن، پرندگان و سگ‌های گریفون اسطوره‌ای»؛ بنابراین ممکن است یافته‌های «سکایی» در نقاط مختلف، رابطۀ فرهنگی خاصی با هم نداشته باشند.
باستانشناسان باور دارند که این سایت باستانی در اصل یک مقبرۀ خانوادگی بوده که برای نسل‌های متوالی مورد استفاده قرار می‌گرفته و در یک زمان خاص مهر و موم و سوزانده شده است. رنگ خاک درون گورپشته نشان می‌دهد که این محل زمانی در معرض حرارت بسیار زیاد قرار گرفته است.

کشف اشیای عتیقه در گورمحققان فکر می‌کنند احتمالا سوزاندن مقبره زمانی انجام شده که آنجا کاملا پر از جسد شده و دیگر جای خالی نداشته است. دکتر وینوگرادوف و همکارانش احتمال می‌دهند که این مقبره به طور خاص متعلق به یک فرهنگ دورۀ گذار موسوم به تسینیان (Tesinian) باشد؛ این اصطلاح را اولین بار میخائیل گریازنوف بر پایۀ کشفیات ساحل رودخانۀ «تس» در روسیه مطرح کرد. این فرهنگ احتمالا در حاشیۀ قلمروی شناخته شدۀ فرهنگ تاگار، در قرون اول و دوم قبل از میلاد ظهور کرده است.

 

منبع :فرادید 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادای احترام امام‌جمعه زنجان به مزار شهید گمنام
ایران بیش از یک میلیون گنج پنهان دارد
برگزاری مرحله نهایی نخستین مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن کریم در پاکستان
طرح رویش و تامین مالی ارزی از مسیر بازار سرمایه
سکته چشمی و نارسایی‌های کلیوی از عوارض عدم کنترل قندخون
استاندار کرمانشاه :
بازشناسی هویت ایرانی با رویداد «وطن پارسی»
آغاز کنگره بین‌المللی علامه نائینی در نجف اشرف
هزار کارگاه ضایعاتی بدون مجوز در کرمان
لاریجانی: ایران هیچ‌وقت مذاکرات واقعی را نفی نکرده است
کشف ۹۳ کیلوگرم تریاک از باک کامیونی در نی ریز
ظرفیت سیستان و بلوچستان برای کاهش قیمت کالا‌های اساسی
بهره برداری طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی در هرمزگان
انتقاد مجارستان از روند پذیرش کشور‌های جدید در اتحادیه اروپا
هشدار معاون وظیفه عمومی استان همدان درباره بکارگیری مشمولان غایب توسط کارفرمایان
خراسان جنوبی، ایستگاه اعزام دانش آموزان و دانشجویان به حج عمره
مروری بر دو برنامه از قاب تلویزیون
دروغ پردازی به سبک صهیونیست‌ها
گلباران مزار شهدای مهاباد به مناسبت سالگرد تشکیل بسیج
اصلاح و تکمیل آیین نامه جدید مالکیت و بهره‌برداری در حوزه حمل و نقل هوایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)