• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۹۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۰
پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک

پیشنهاد یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل درباره شیوه پخت ماکارونی بسیاری را عصبانی کرده. او این ایده را با هدف کاهش هزینه پخت ماکارونی مطرح کرده است.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما،  ایتالیایی‌ها به‌طور قابل درکی به شیوه پخت غذاهای خود حساسیت دارند، آن‌ها به طور منظم در مورد رویه‌های صحیح برای پختن پیتزا یا پاستای مناسب با آشپزانی از دیگر کشورها گفت‌وگو می‌کنند و استدلال می‌آورند که شیوه طبخ ماکارونی به سبک ایتالیایی بهترین شیوه است.

به گزارش ساینس الرت، خیلی تعجب آور نبود که وقتی یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل راهکار جدیدی در مورد نحوه پخت کامل ماکارونی ارائه داد بحث و جدل بزرگی ایجاد شود. پیشنهاد این فیزیکدان همه چیزهایی را که آشپزهای ایتالیایی و سایر کشورها برای قرن‌ها در آشپزخانه در زمان طبخ پاستا انجام می‌دادند زیر سوال برده است.

پروفسور جورجیو پاریسی که جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۱ را برای «کشف تاثیر متقابل بی‌نظمی و نوسانات در سیستم‌های فیزیکی در مقیاس اتمی تا سیاره‌ای» را به خود اختصاص داده بود، شیوه جدیدی را برای طبخ پاستا پیشنهاد کرد. او در این باره گفت: حرارت را در میانه پختن ماکارونی خاموش کنید، سپس روی قابلمه در بگذارید و منتظر بمانید تا ماکارونی با گرمای آب بپزد، گرمای باقیمانده در آب برای اتمام کار کافی خواهد بود و می‌تواند به کاهش هزینه پخت ماکارونی کمک کند.

ماکارونی در حال پختدر واکنش به ایده این فیزیکدان برنده جایزه، آنتونلو کولونا، سرآشپز ستاره‌دار «میشلن»، ادعا کرد که این روش طبخ، ماکارونی را لاستیکی می‌کند و هرگز نمی‌توان آن را در رستورانی با کیفیت بالا مانند رستوران خودش سرو کرد. این جنجال به سرعت به رسانه‌ها سرایت کرد و چندین نفر از کارشناسان بزرگ مواد غذایی و دانشمندان مهم علوم مختلف در آن مشارکت داشتند.

اما برای آن دسته از ما که در خانه سعی می کنیم هنگام پختن پاستا پول خود را پس انداز کنیم، آیا روش جورجیو پاریسی واقعا مقرون به صرفه است؟ و آیا واقعا بعد از طبخ طعم ماکارونی بد می‌شود؟ میا و راس دانشجویان دانشگاه ناتینگهام ترنت با الهام از فکر صرفه‌جویی در پول، به آشپزخانه رفتند تا پاستا را به روش‌های مختلف بپزند و به جدا کردن رشته‌های درهم‌تنیده این سوال کمک کنند.

هنگام پختن ماکارونی چه اتفاقی می افتد؟
اولین چیزی که باید بپرسید این است که وقتی ماکارونی را می‌پزمیم واقعا چه اتفاقی می‌افتد. در مورد ماکارونی خشک، در واقع دو فرآیند وجود دارد که معمولاً به صورت موازی انجام می‌شود. ابتدا آب به پاستا نفوذ می‌کند و ظرف ده دقیقه پخت در آب جوش به اندازه کافی به آن آبرسانی شده و نرم می‌شود. آب جوش آن را آبرسانی و نرم می‌کند. دوم اینکه پاستا گرم می‌شود و باعث می‌شود پروتئین‌ها منبسط شده و تبدیل به خوراکی شوند.

در روش پخت استاندارد، ۱۰۰ گرم ماکارونی را بسته به ضخامت آن به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در یک لیتر (حدود یک لیتر) آب جوش می‌پزند. تفکیک مصرف انرژی در نمودار زیر نشان داده شده است که با استفاده از اطلاعات مربوط به قیمت انرژی و راندمان اجاق گاز می‌توان آن را به هزینه کل تبدیل کرد.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک | پیشنهادی که جنجال برانگیز شد
برای بزرگنمایی بیشتر روی تصویر کلیک کنید
از این تصویر گرافیکی مشخص است که حدود ۶۰ درصد انرژی برای جوشاندن آب مصرف می‌شود. بنابراین هر کاری که بتوان برای کاهش زمان پخت‌وپز انجام داد، تأثیر قابل توجهی بر هزینه کلی خواهد داشت. روش جورجیو پاریسی مبنی بر خاموش کردن اجاق گاز در نیمه راه طبخ پاستا و اجازه پخت ماکارونی در حرارت خود آب، هزینه پخت و پز را به نصف کاهش می‌دهد. این روش بر روی اجاق‌های سرامیکی کارایی بیشتری خواهد داشت.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک ؛ پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

منبع: همشهری آنلاین

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز مسابقات قرآن و عترت در شهرکرد
حدود ۳۰ درصد از حجم سد‌های فارس آبگیر شد
هوا غالبا ناپایدار
شکایت دولت ترامپ علیه قانون «چراغ سبز» نیویورک رد شد
با حضور استاندار؛
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله 
شناسایی بیش از یک میلیون سند جدید مرتبط با پرونده جفری اپستین
خوزستان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدنی ایران است
پرورش اکولوژیک شتر؛ از تهدید زیست‌محیطی تا نسخه احیای مراتع یزد
جنوب کرمان قطب جدید معدنی در جنوب شرق کشور
پیشرفت ۸۳ درصدی آماده‌سازی سایت نهضت ملی مسکن علی‌آباد اشنویه
بندر بوشهر با توسعه بندر نگین وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های تجاری می‌شود+ فیلم
شهرداری گرگان با پیروزی در جهرم دوباره صدرنشین شد
برگزاری دوره آموزشی مربیگری درجه D آسیا در یزد
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی ایران
یادواره شهدای یگان‌های ویژه فراجا در یزد
معرفی ظرفیت‌ های فرهنگی و گردشگری شهرستان فردوس در کاخ گلستان
مسابقات فوتبال دستی قهرمانی کشور
توقیف پراید با ۹۶۰ میلیون خلافی
رایزنی برای فعال شدن کشتی کروز در دریای عمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)