• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۰۹۲۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۰
پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک

پیشنهاد یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل درباره شیوه پخت ماکارونی بسیاری را عصبانی کرده. او این ایده را با هدف کاهش هزینه پخت ماکارونی مطرح کرده است.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما،  ایتالیایی‌ها به‌طور قابل درکی به شیوه پخت غذاهای خود حساسیت دارند، آن‌ها به طور منظم در مورد رویه‌های صحیح برای پختن پیتزا یا پاستای مناسب با آشپزانی از دیگر کشورها گفت‌وگو می‌کنند و استدلال می‌آورند که شیوه طبخ ماکارونی به سبک ایتالیایی بهترین شیوه است.

به گزارش ساینس الرت، خیلی تعجب آور نبود که وقتی یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل راهکار جدیدی در مورد نحوه پخت کامل ماکارونی ارائه داد بحث و جدل بزرگی ایجاد شود. پیشنهاد این فیزیکدان همه چیزهایی را که آشپزهای ایتالیایی و سایر کشورها برای قرن‌ها در آشپزخانه در زمان طبخ پاستا انجام می‌دادند زیر سوال برده است.

پروفسور جورجیو پاریسی که جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۱ را برای «کشف تاثیر متقابل بی‌نظمی و نوسانات در سیستم‌های فیزیکی در مقیاس اتمی تا سیاره‌ای» را به خود اختصاص داده بود، شیوه جدیدی را برای طبخ پاستا پیشنهاد کرد. او در این باره گفت: حرارت را در میانه پختن ماکارونی خاموش کنید، سپس روی قابلمه در بگذارید و منتظر بمانید تا ماکارونی با گرمای آب بپزد، گرمای باقیمانده در آب برای اتمام کار کافی خواهد بود و می‌تواند به کاهش هزینه پخت ماکارونی کمک کند.

ماکارونی در حال پختدر واکنش به ایده این فیزیکدان برنده جایزه، آنتونلو کولونا، سرآشپز ستاره‌دار «میشلن»، ادعا کرد که این روش طبخ، ماکارونی را لاستیکی می‌کند و هرگز نمی‌توان آن را در رستورانی با کیفیت بالا مانند رستوران خودش سرو کرد. این جنجال به سرعت به رسانه‌ها سرایت کرد و چندین نفر از کارشناسان بزرگ مواد غذایی و دانشمندان مهم علوم مختلف در آن مشارکت داشتند.

اما برای آن دسته از ما که در خانه سعی می کنیم هنگام پختن پاستا پول خود را پس انداز کنیم، آیا روش جورجیو پاریسی واقعا مقرون به صرفه است؟ و آیا واقعا بعد از طبخ طعم ماکارونی بد می‌شود؟ میا و راس دانشجویان دانشگاه ناتینگهام ترنت با الهام از فکر صرفه‌جویی در پول، به آشپزخانه رفتند تا پاستا را به روش‌های مختلف بپزند و به جدا کردن رشته‌های درهم‌تنیده این سوال کمک کنند.

هنگام پختن ماکارونی چه اتفاقی می افتد؟
اولین چیزی که باید بپرسید این است که وقتی ماکارونی را می‌پزمیم واقعا چه اتفاقی می‌افتد. در مورد ماکارونی خشک، در واقع دو فرآیند وجود دارد که معمولاً به صورت موازی انجام می‌شود. ابتدا آب به پاستا نفوذ می‌کند و ظرف ده دقیقه پخت در آب جوش به اندازه کافی به آن آبرسانی شده و نرم می‌شود. آب جوش آن را آبرسانی و نرم می‌کند. دوم اینکه پاستا گرم می‌شود و باعث می‌شود پروتئین‌ها منبسط شده و تبدیل به خوراکی شوند.

در روش پخت استاندارد، ۱۰۰ گرم ماکارونی را بسته به ضخامت آن به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در یک لیتر (حدود یک لیتر) آب جوش می‌پزند. تفکیک مصرف انرژی در نمودار زیر نشان داده شده است که با استفاده از اطلاعات مربوط به قیمت انرژی و راندمان اجاق گاز می‌توان آن را به هزینه کل تبدیل کرد.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک | پیشنهادی که جنجال برانگیز شد
برای بزرگنمایی بیشتر روی تصویر کلیک کنید
از این تصویر گرافیکی مشخص است که حدود ۶۰ درصد انرژی برای جوشاندن آب مصرف می‌شود. بنابراین هر کاری که بتوان برای کاهش زمان پخت‌وپز انجام داد، تأثیر قابل توجهی بر هزینه کلی خواهد داشت. روش جورجیو پاریسی مبنی بر خاموش کردن اجاق گاز در نیمه راه طبخ پاستا و اجازه پخت ماکارونی در حرارت خود آب، هزینه پخت و پز را به نصف کاهش می‌دهد. این روش بر روی اجاق‌های سرامیکی کارایی بیشتری خواهد داشت.

پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک ؛ پیشنهادی که جنجال برانگیز شد

منبع: همشهری آنلاین

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و رئیس خبرگزاری شینهوا
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)