• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۰۲۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۷
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

ضرورت توجه به هوش مصنوعی و فناوری‌های دانش‌بنیان در ساخت مدارس

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی در مدارس جدید با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در بخش‌های زیرساختی و آموزشی و محتوایی، مدارس آینده را به مدرسه‌هایی روزآمد تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، حمیدرضا خان‌محمدی در نخستین رویداد ملی مدارس آینده گفت: ضرورت به روز بودن مدارس در همه ابعاد اعم از ساختار سازه‌ای و معماری و زیرساخت‌های آموزشی امری مهم و اولویت‌دار است که باید مطابق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای مدارس آینده مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: مدارس باید در مسیر استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی و کمک‌آموزشی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در مسائل مختلف سازه‌ای و محتوایی به روز شوند تا برای نسل جدیدِ دانش‌آموزان و دوره فراگیری مدارس آینده باید با رویکردی آینده‌نگرانه ایجاد شوند. ضمن این‌که در عرصه مدرسه‌سازی باید افزایش تعداد مجتمع‌های آموزشی جدی گرفته شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که توجه به ماهیتِ اجتماعی و فراتحصیلی مدرسه در مدارس آینده باید مورد توجه قرار داشته باشد، خاطرنشان کرد: مدارس نباید صرفا به آموزش سرفصل‌های درسی در کلاس‌ها محدود باشند. بر همین اساس ارتقاء هویتی مدارس از محیط‌های صِرف درس‌آموزی به فضا‌های جامعه‌محور یک ضرورت است و جریان آموزش در مدارس باید به مبانی هویت‌ساز اجتماعی و اولویت‌های جامعه متصل باشد.

ضرورت توجه به هوش مصنوعی و فناوری‌های دانش‌بنیان در ساخت مدارس

خان‌محمدی مدارسِ پویا و روزآمد را پله‌های اولیه تحقق اهداف مسیر توسعه ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: نگرش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به فعالیت‌های دانش‌بنیان باید در مدارس تقویت شود؛ بنابراین مدارس آینده نباید از عرصه‌های نوین فناوری مانند هوش مصنوعی، شبیه‌ساز‌ها و متاورس در حوزه آموزش غافل شوند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با تاکید بر این‌که نسلِ جدید دانش‌آموزان باید در مدارسِ هم‌تراز با عصر خودشان تحصیل کنند، اظهار کرد: ایجاد فضا‌های تفریحی، ورزشی و مکمل مانند زمین بازی، اتاق نمایش، زمین ورزشی و سایر فضا‌های جنبی مورد تاکید است. در عین حال نیز توجه به بوم و اقلیم در طراحی مدارس جدید به عنوان اولویت مهم باید در دستور کار قرار داشته باشد.

وی بر لزوم توجه ویژه به مسائل سازه‌ای و به ویژه معماری و سیمای ساختمان مدارس جدید و آینده نیز تاکید کرد و افزود: معماری امری مهم در جوامع انسانی است که بخش مهمی از فرهنگ را تشکیل می‌دهد. در مدارس که یکی از کانون‌های اصلی فرهنگسازی هستند باید به معماری ایرانی-اسلامی و معماری منطبق با بوم و اقلیم هر منطقه توجه ویژه‌ای شود؛ بنابراین در ساخت مدارس جدید باید از طراحی‌های بدون هویت معماری فاصله گرفته شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش مورد توجه قرار دادن مسائل زیست‌محیطی را نیز یکی دیگر از اصول مهم مدرسه سازی در دوره حاضر و برای آینده عنوان کرد و گفت: توجه به مدیریت سبز و مسائل محیط زیستی در همه ابعاد مدارس اعم از مدرسه‌سازی و آموزش ضرورت است. در ساخت مدارس جدید باید از سیستم‌های سازه‌ای و فناوری‌های روز صنعت ساختمان بهره بگیریم و در مسیر ساخت مدارس سبز حرکت کنیم.

خان‌محمدی با اشاره به اهمیت ایجاد فضا‌های آموزشی باکیفیت برای دانش‌آموزان دارای نیاز‌های ویژه تصریح کرد: وقتی از آموزش صحبت می‌کنیم، همه کودکان و نوجوانان مد نظر ما هستند و باید همین میزان دقت و اهمیت در ساخت مدارس آینده را برای دانش آموزان دارای نیاز‌های ویژه مد نظر داشته باشیم. بر همین اساس همه به روزرسانی‌های مورد تأکید مدارس، در حوزه آموزش معلولان جسمی، دیرآموزان و کودکان استثنایی باید با اولویت مورد توجه باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام جزئیات ثبت نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی
تقابل تیم‌های ملوان و فجر سپاسی در بندرانزلی
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در چهار استان
پیشرفت ۸۵ درصدی محور بجنورد - جنگل گلستان 
رئیس جدید اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان بم معرفی شد
جدال مدعیان پوشیدن پیراهن تیم ملی کاراته
مدیریت ناترازی انرژی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است
سرپرست اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ریگان معرفی شد
­معرفی برترین‌ها و دعوت شدگان به مرحله بعد انتخابی تیم ملی کاراته
ابتکار تهران برای همگرایی
آماده باش ستاد بحران منوجان در پی هشدار هواشناسی
نجات محکوم به قصاص در بجنورد با گذشت اولیا دم
زنجانی ها مراقب یخ زدگی کنتورهای آب باشند
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
فعالیت متناوب سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری
جشن آغاز زندگی مشترک ۲۰۰ زوج دانشجو در دانشگاه زنجان
تشییع پیکر پدر شهید در روستای مار
نمایشگاه‌های هنر‌های تجسمی و صنایع‌دستی در دومین هفته فرهنگی شازند
خبر‌هایی از تقویت تیم های مددکاری اورژانس اجتماعی در گرمسار
اتصال جاده جاجرم– میامی به سمنان اولویت اصلی حوزه راه استان است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)