• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۰۶۲۷
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

موج جدید کرونای اُمیکرون، مرگبارتر از موج قبلی

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تزریق واکسن بروز شده کرونا نسبت به واکسن‌های قدیمی تر، احتمال بستری را تا ۳۴ درصد کاهش خواهد داد، اما تزریق واکسن‌های قبلی هم در کاهش احتمال بستری شدن بر اثر ابتلا به کرونا موثر است.

موج جدید کرونای اُمیکرون، مرگبارتر از موج قبلیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر محمدرضا هاشمیان با اشاره به این‌که بیماری کرونا، بیماری تنفسی است که عامل ایجاد آن ویروس SARS-OV ۲ است گفت: سرعت بالای سرایت این ویروس، درگیری شدید دستگاه تنفسی و نداشتن شناخت کافی از آن تاکنون باعث مرگ و میر زیادی در سطح دنیا شده است.
فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: کرونا مهلک‌ترین همه گیری جهانی بعد از بیماری آنفولانزا در سال ۱۹۱۸ شناخته شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز، این ویروس جهش‌های زیادی داشته که منجر به ایجاد سویه‌های جدیدی شده است گفت: به تازگی نیز جهش‌های جدیدی از ویروس کرونا در کشور چین دیده شده است که خبر از شناسایی جهش ژنتیکی جدید و همچنین شکل‌گیری سویه‌ای به‌نام XBB می‌دهد.
دکتر هاشمیان از هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اوج‌گیری موارد ابتلا به کرونا در ۱۱۰ کشور جهان خبر داد و گفت: سویه جدید اُمیکرون ترکیبی از زیر سویه‌هایی است که طبق تحقیقات تفاوت‌هایی در شدت بیماری بین سویه‌های قبلی و جدید ایجاد کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که خطر عفونت در این سویه بیشتر است، اما علامت‌های بیماری تفاوت زیادی با سویه‌های دیگر ندارد افزود: نشانه‌های سویه XBB تفاوت زیادی با گونه‌های قبلی اُمیکرون ندارد یعنی همان نشانه‌های سویه‌های قبلی مانند اختلال در حس بویایی، چشایی، تنگی نفس، سنگینی سینه، بدن درد، سردرد، احساس کلافگی، تب و لرز و در مواردی هم اسهال و استفراغ دراین سویه دیده می‌شود.
دکتر هاشمیان سرایت بیشتر و شدت بیماری‌زایی کمتر را از ویژگی‌های سویه جدید اُمیکرون عنوان کرد و ادامه داد: به‌تازگی در ایران موارد ابتلا به سویه جدیدی از اُمیکرون یعنی XBB و BQ ۱ گزارش شده است، البته این سویه‌ها جدید نیستند و مطالعات درباره آن‌ها زمانی به طور جدی آغاز می‌شود که این سویه‌ها بیشتر در حال گردش باشند.
این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: مشکل اصلی سویه جدید در چین BFV است که از زیر خانواده‌های اُمیکرون به شمار می‌رود.
دکتر هاشمیان با بیان این‌که زیرسویه xbb که ترکیب دو زیر سویه BA ۲ است و BQ ۱ و BF ۷ که زیر سویه BA,۵ هستند همگی قدرت سرایت بالاتری نسبت به سویه دلتا دارند ادامه داد: این در حالی است که شدت بیماری‌زایی کمتری هم دارند.
این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره تأثیر واکسن‌های موجود در ایران در زیرسویه جدید اُمیکرون نیز توضیح داد: هنوز مطالعات چاپ شده‌ای وجود ندارد، ولی مطمئنا کاهش کارایی می‌تواند در شدت بیماری‌زایی مؤثر باشد، زیرا برخی از اپی توپ‌ها (قسمتی از یک آنتی ژن که توسط سیستم دفاعی تشخیص داده می‌شود و جایی‌که آنتی‌بادی به آنجا می‌چسبد) همچنان بدون تغییر هستند.
دکتر هاشمیان با تأکید بر این‌که شواهد در آمریکا نشان می‌دهند احتمال بستری شدن افرادی‌که واکسن بروز شده دریافت کرده‌اند کمتر از کسانی است که واکسن نزده‌اند، گفت: تزریق واکسن بروز شده نسبت به واکسن‌های قدیمی هم احتمال بستری را تا ۳۴ درصد کاهش خواهد داد.
این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: حتی تزریق واکسن‌های قبلی هم در کاهش احتمال بستری شدن بر اثر ابتلا به بیماری هم موثر خواهند بود، ولی قطعا استفاده از واکسن‌های بروز شده کارایی بیشتری در مقابله با بیماری دارند.
دکتر هاشمیان بابیان اینکه ضرورت موارد پیشگیری از بیماری از دیگر مواردی است که باید به آن پرداخت و گفت: با توجه به این‌که موج جدید کرونای اُمیکرون XBB مرگبارتر از موج اول آن است، همه افراد باید بسیار مراقب باشند و قبل از آن‌که دیر شود تمامی اقدامات لازم و پیشگیرانه را انجام دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)